Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 juni 2017

Grote vernieuwing: Skype lijkt meer op Snapchat en WhatsApp

Microsoft steekt Skype in het nieuw. De dienst staat van oudsher bekend als applicatie voor videochatten, maar krijgt een nieuw ontwerp en nieuwe functies. De nadruk komt meer te liggen op chatten en het delen van je dag. Het ontwerp is veel speelser.

Het nieuwe Skype lijkt een combinatie van Snapchat, WhatsApp en Facebook Messenger. De app wordt voorzien van een eigen variant op Snapchat Stories en daarnaast zijn emoticons, stickers en bots beschikbaar.

Skype Stories Highlights

Ook Skype krijgt een eigen variant op Snapchat Stories. Je kunt dagelijks foto’s en video’s toevoegen aan je Highlights. Vrienden kunnen deze 24 uur bekijken, daarna verdwijnen ze. De afgelopen tijd hebben meer apps deze functie gekregen, waaronder Facebook Messenger en Instagram.

https://www.youtube.com/watch?&v=qItfRVJFljM

Expressiever chatten

De chatfunctie van Skype valt niet alleen op door de gradiënts en animaties, maar ook door stickers en emoji. Het wordt ook mogelijk om met een emoji op berichten te reageren. Dat kennen we uit iMessage en Facebook Messenger. Foto’s kunnen sneller verstuurt en opgeleukt worden met tekst en tekeningen.

https://www.youtube.com/watch?&v=NwAuWPm7U5o
https://www.youtube.com/watch?&v=5YPzHIz7ux4

Videobellen met effecten

Skype staat natuurijk bekend om als platform voor videobellen. Dat blijft zo, maar ook videogesprekken kunnen worden opgeleukt met tekst em emoji. Die zullen over het gezicht van de beller worden getoond. Het wordt ook mogelijk om full-screen effecten tijdens een gesprek te laten zien. Microsoft zegt te werken aan functies voor het samen kijken van video’s en spelen van games tijdens videobellen.

https://www.youtube.com/watch?&v=u36IiYWhSFo

Bots en apps

Tot slot wordt Skype voorzien van een platform voor bots en apps. Microsoft noemt dit add-ins. Gebruikers kunnen zo via Skype vragen stellen aan de virtuele assistent Cortana, nieuws gepusht krijgen via een Scoop-bot en extensies activeren voor bijvoorbeeld GIFs.

https://www.youtube.com/watch?&v=6k4xt9ZFI4k

Uitrol begint op Android

Microsoft rolt de nieuwe Skype-versie langzaam naar gebruikers uit. Android is als eerst aan de beurt en binnen enkele weken wordt de iOS-app vernieuwd. Na de zomer volgen nieuwe desktop-apps voor Windows en macOS.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Grote vernieuwing: Skype lijkt meer op Snapchat en WhatsApp
Sluiten