Grote vernieuwing: Skype lijkt meer op Snapchat en WhatsApp

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Microsoft steekt Skype in het nieuw. De dienst staat van oudsher bekend als applicatie voor videochatten, maar krijgt een nieuw ontwerp en nieuwe functies. De nadruk komt meer te liggen op chatten en het delen van je dag. Het ontwerp is veel speelser.

Het nieuwe Skype lijkt een combinatie van Snapchat, WhatsApp en Facebook Messenger. De app wordt voorzien van een eigen variant op Snapchat Stories en daarnaast zijn emoticons, stickers en bots beschikbaar.

Skype Stories Highlights

Ook Skype krijgt een eigen variant op Snapchat Stories. Je kunt dagelijks foto’s en video’s toevoegen aan je Highlights. Vrienden kunnen deze 24 uur bekijken, daarna verdwijnen ze. De afgelopen tijd hebben meer apps deze functie gekregen, waaronder Facebook Messenger en Instagram.

Expressiever chatten

De chatfunctie van Skype valt niet alleen op door de gradiënts en animaties, maar ook door stickers en emoji. Het wordt ook mogelijk om met een emoji op berichten te reageren. Dat kennen we uit iMessage en Facebook Messenger. Foto’s kunnen sneller verstuurt en opgeleukt worden met tekst en tekeningen.


Videobellen met effecten

Skype staat natuurijk bekend om als platform voor videobellen. Dat blijft zo, maar ook videogesprekken kunnen worden opgeleukt met tekst em emoji. Die zullen over het gezicht van de beller worden getoond. Het wordt ook mogelijk om full-screen effecten tijdens een gesprek te laten zien. Microsoft zegt te werken aan functies voor het samen kijken van video’s en spelen van games tijdens videobellen.

Bots en apps

Tot slot wordt Skype voorzien van een platform voor bots en apps. Microsoft noemt dit add-ins. Gebruikers kunnen zo via Skype vragen stellen aan de virtuele assistent Cortana, nieuws gepusht krijgen via een Scoop-bot en extensies activeren voor bijvoorbeeld GIFs.

Uitrol begint op Android

Microsoft rolt de nieuwe Skype-versie langzaam naar gebruikers uit. Android is als eerst aan de beurt en binnen enkele weken wordt de iOS-app vernieuwd. Na de zomer volgen nieuwe desktop-apps voor Windows en macOS.

skype new platforms
Klik/tap voor groter.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Skype kon wel een update die kant op gebruiken.

  De aanpak is Smart. Zorgen dat de code goed draait op het grootste platform en dan langzaam uitrollen op de kleinere spelers.

  ze hoeven skype dan alleen maar platform specifiek aan te passen. De bron code is voor elk platform het zelfde dankzij Xamarin ontwikkel platform.

  Kort door de bocht is het build once deploy to many.

 • Profielfoto
  Needler

  Zo pijnlijk hoe alle grote bedrijven Snapchat na proberen te doen.

 • Profielfoto
  knekkie

  Zo pijnlijk hoe alle grote bedrijven Snapchat na proberen te doen.

  Voor wie is dat pijnlijk precies? Als je niet gekocht wil worden kan je zulks verwachten.

 • Profielfoto
  Androidgirl

  Ben benieuwd naar de desktop-variant..! Die is nu echt FOEI-leluk.

 • Profielfoto
  Koekenbakker

  @Androidgirl Tis een ontwerp van de bekende koreaanse ontwerper Ug Lee

 • Profielfoto
  bechris60

  @Knekkie waar slaat dat op. Als jij met een goed idee komt en je wil het niet verkopen, dan blijft het nog steeds JOUW idee en zou je het ook niet fijn vinden als andere bedrijven dat zouden stelen.

 • Profielfoto
  Wimusia

  Wanneer gaat die update plaats vinden? Wordt niet vermeld?!

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Wanneer gaat die update plaats vinden? Wordt niet vermeld?!

  Jawel. In de laatste alinea.