Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 juni 2017
Leestijd: 2 minuten

Google Foto’s met nieuwe deelfuncties

Gebruik je Google Foto’s? Dan verschijnt vandaag een nieuw tabblad voor het delen van foto’s in de app. Google vertrouwt op zijn kunstmatige intelligentie en machine learning om het delen van foto’s op een makkelijke en slimme manier aan te pakken.

Natuurlijk kun je individuele foto’s delen, maar ook je hele fotobibliotheek. Daarnaast suggereert de app automatisch foto’s om te delen. Hierbij gebruikt Google onder andere gezichtsherkenning en de locatie van de foto.

Deelsuggesties

Na een feestje of vakantie kan het uitzoeken en delen van foto’s best een gedoe zijn. Google Foto’s wil het je makkelijk maken met deelsuggesties. Google herkent automatisch contactpersonen die op foto’s staan en suggereert foto’s om te delen. Dit werkt twee kanten op. Heeft jouw contactpersoon de Google Foto’s-app? Dan krijgt hij ook de suggestie om foto’s waar jij op staat te delen.

De app herkent automatisch evenementen zoals vakanties of feestjes en suggereert albums om te delen. Foto’s kunnen niet alleen met gebruikers van de app gedeeld worden, maar ook via e-mail of SMS. Contacten ontvangen dan een link naar de gedeelde foto’s.

Deelsuggesties in actie – Klik/tap voor groter.

Hele fotobibliotheek delen

Het is ook mogelijk om alle foto’s in je bibliotheek delen, bijvoorbeeld met je partner. Google Foto’s laat je al al je foto’s delen, of alleen foto’s vanaf een bepaalde datum. Het is ook mogelijk om alleen foto’s waar een bepaald persoon op staat te delen. Handig voor foto’s van je kinderen. Een contact waarmee je foto’s deelt, kan de foto’s handmatig in zijn eigen bibliotheek opslaan, maar er ook voor kiezen om foto’s waar een bepaald persoon op staat automatisch naar zijn eigen bibliotheek te laten kopiëren.

Een gedeelde fotobibliotheek – Klik/tap voor groter.

De nieuwe deelfuncties worden op moment van schrijven uitgerold naar Android en iOS. Op het web zijn ze al beschikbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Google Foto’s met nieuwe deelfuncties
Sluiten