Google Foto’s met nieuwe deelfuncties

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Gebruik je Google Foto’s? Dan verschijnt vandaag een nieuw tabblad voor het delen van foto’s in de app. Google vertrouwt op zijn kunstmatige intelligentie en machine learning om het delen van foto’s op een makkelijke en slimme manier aan te pakken.

Natuurlijk kun je individuele foto’s delen, maar ook je hele fotobibliotheek. Daarnaast suggereert de app automatisch foto’s om te delen. Hierbij gebruikt Google onder andere gezichtsherkenning en de locatie van de foto.

Deelsuggesties

Na een feestje of vakantie kan het uitzoeken en delen van foto’s best een gedoe zijn. Google Foto’s wil het je makkelijk maken met deelsuggesties. Google herkent automatisch contactpersonen die op foto’s staan en suggereert foto’s om te delen. Dit werkt twee kanten op. Heeft jouw contactpersoon de Google Foto’s-app? Dan krijgt hij ook de suggestie om foto’s waar jij op staat te delen.

De app herkent automatisch evenementen zoals vakanties of feestjes en suggereert albums om te delen. Foto’s kunnen niet alleen met gebruikers van de app gedeeld worden, maar ook via e-mail of SMS. Contacten ontvangen dan een link naar de gedeelde foto’s.

google foto's delen 001
Deelsuggesties in actie – Klik/tap voor groter.

Hele fotobibliotheek delen

Het is ook mogelijk om alle foto’s in je bibliotheek delen, bijvoorbeeld met je partner. Google Foto’s laat je al al je foto’s delen, of alleen foto’s vanaf een bepaalde datum. Het is ook mogelijk om alleen foto’s waar een bepaald persoon op staat te delen. Handig voor foto’s van je kinderen. Een contact waarmee je foto’s deelt, kan de foto’s handmatig in zijn eigen bibliotheek opslaan, maar er ook voor kiezen om foto’s waar een bepaald persoon op staat automatisch naar zijn eigen bibliotheek te laten kopiĂ«ren.

google foto's delen 002
Een gedeelde fotobibliotheek – Klik/tap voor groter.

De nieuwe deelfuncties worden op moment van schrijven uitgerold naar Android en iOS. Op het web zijn ze al beschikbaar.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  koekiewous

  Beter goed gejat….

 • Profielfoto
  flyinghigh

  Gejat? Gewoon een goede ontwikkeling en een dienst die gratis wordt aangeboden. Geen iCloud account die begint te mekkeren om per maand een abonnement af te nemen om je foto’s op te slaan.

 • Profielfoto
  diedrikringenier

  Hoezo? Voor foto’s moet je ook gewoon betalen. Tenzij je het in een belabberde kwaliteit wil opslaan.

 • Profielfoto
  Zakske

  Tenzij je het in een belabberde kwaliteit wil opslaan.

  Niet overdrijven; voor foto’s die je met je smartphone gemaakt hebt is het prima. Qua compressie zie je nauwelijks verschil, en alles tot 16 megapixels / 1080p video kun je er gratis kwijt.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Niets belabberds aan.

  Voor ‘ALLE foto’s altijd bij je’ is dit een prima dienst.
  En als extra back-up (je weet nooit wat er gebeurd) van je foto’s kan het er – als gratis dienst – ook prima mee door.