Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 juni 2017
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Files-app staat klaar voor iOS 11

Met nog enkele uren te gaan tot WWDC 2017 start, is het eerste detail door Apple zelf gelekt. iOS 11 krijgt nu écht een manier om bestanden te beheren. Een nieuwe app genaamd “Files” zal onderdeel van iOS 11 zijn. Apple zette ‘m al per ongeluk in de App Store.

Details zijn nog schaars. In de App Store is slechts een generiek icoon te zien. Screenshots of een omschrijving ontbreken. Daar komt vanavond verandering in, want om 19:00 uur start de WWDC Keynote.

iOS en bestandsbeheer

iOS heeft het lange tijd zonder enige vorm van bestandsbeheer moeten stellen. Apple geloofde dat het beheren van bestanden iets voor de desktop was en wilde gebruikers van een iPhone of iPad er niet mee lastig vallen. In iOS 8 kwam daar verandering in door iCloud Drive. Een app die je bestanden in iCloud laat beheren.

De Files-app voor iOS 11 (via: @ stroughtonsmith)

Nu lijkt Apple helemaal om en met een echte file manager voor iOS te komen. Hoeveel functies de app gaat krijgen is nog onduidelijk. Professionals en power users zullen hopen op zaken als toegang tot netwerkschijven, maar het zou ons niet verbazen als het een iCloud Drive voor lokale bestanden is.

De app werkt alleen met iOS 11 en vereist een 64-bits apparaat. Dat wil zeggen dat iOS 11 geen ondersteuning voor 32-bits apparaten (zoals de iPhone 5) heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Nieuwe Files-app staat klaar voor iOS 11
Sluiten