Nieuwe Files-app staat klaar voor iOS 11

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Met nog enkele uren te gaan tot WWDC 2017 start, is het eerste detail door Apple zelf gelekt. iOS 11 krijgt nu écht een manier om bestanden te beheren. Een nieuwe app genaamd “Files” zal onderdeel van iOS 11 zijn. Apple zette ‘m al per ongeluk in de App Store.

Details zijn nog schaars. In de App Store is slechts een generiek icoon te zien. Screenshots of een omschrijving ontbreken. Daar komt vanavond verandering in, want om 19:00 uur start de WWDC Keynote.

iOS en bestandsbeheer

iOS heeft het lange tijd zonder enige vorm van bestandsbeheer moeten stellen. Apple geloofde dat het beheren van bestanden iets voor de desktop was en wilde gebruikers van een iPhone of iPad er niet mee lastig vallen. In iOS 8 kwam daar verandering in door iCloud Drive. Een app die je bestanden in iCloud laat beheren.

files app ios 11
De Files-app voor iOS 11 (via: @ stroughtonsmith)

Nu lijkt Apple helemaal om en met een echte file manager voor iOS te komen. Hoeveel functies de app gaat krijgen is nog onduidelijk. Professionals en power users zullen hopen op zaken als toegang tot netwerkschijven, maar het zou ons niet verbazen als het een iCloud Drive voor lokale bestanden is.

De app werkt alleen met iOS 11 en vereist een 64-bits apparaat. Dat wil zeggen dat iOS 11 geen ondersteuning voor 32-bits apparaten (zoals de iPhone 5) heeft.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Needler

  Top! Hier zit ik op te wachten. Hopelijk vergaande integratie met macOS en 3rd party diensten als Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive etc.

 • Profielfoto
  henderie

  Echt bestandsbeheer? Twijfelachtig… denk eerder aan een vervanger voor de iCloud app op iOS. Tenzij Finder op macOS ook Files gaat heten…

 • Profielfoto
  pimski

  “Apple zette ‘m al per ongeluk in de App Store.” Geloof je het zelf? ? Ik word er weer aan herinnerd hoe laat de keynote weer is hoor.

 • Profielfoto
  edbdgsk

  Als die App er echt komt is dat voor mij een reden om niet over te stappen naar Android.

 • Profielfoto
  Furbz

  Waarom dan @edbdgsk?
  Ben benieuwd waar jullie het voor zouden willen gebruiken!

 • Profielfoto
  polansky

  Met de komst van een dergelijke app, kun je beter vrezen voor het voortbestaan van MacOS.

 • Profielfoto
  Webbiker

  Hmm, zo te zien alleen bestandsbeheer voor de iPad…