Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 juni 2017

Dropbox-app nu met teksteditor en betere scanner

Dropbox heeft zijn iOS-app bijgewerkt en voegt een kleine maar nuttige functie toe. Tekstbestanden kunnen nu direct in de Dropbox-app bewerkt en opgeslagen worden, voorheen konden bestanden met platte tekst alleen bekeken worden.

De scanfunctie die je kunt gebruiken om PDF-bestanden van documenten te maken is ook verbeterd. Deze werkt nu volautomatisch en vereist niet langer het selecteren van een modus op op de camera-knop drukken.

Tekstbestand bewerken

Een tekstbestand bewerken is erg simpel. Je opent het in Dropbox en tikt onderaan op het bewerk-icoon. Vervolgens kun je platte tekst typen, de teksteditor ondersteunt net als het txt-formaat geen opmaak. De opslagdienst ondersteunde het bewerken van Office-bestanden al langer. iWork-documenten kunnen echter alleen bekeken worden.

Klik/tap voor groter.

Documentenscanner volautomatisch

De ingebouwde documentenscanner van Dropbox is ook verbeterd. Je hoeft niet langer handmatig een foto te maken of een modus te kiezen, de app vogelt het zelf uit. Je houdt simpelweg je iPhone boven het document tot de uitlijning klopt en wacht tot de ring rondom de cameraknop blauw is. Daarna kun je eventueel nog een document scannen en dit samenvoegen tot één PDF met meerdere pagina’s.

Klik/tap voor groter.

Apple voegt in iOS 11 ook een ingebouwde documentenscanner toe. (Zie → Nieuw in iOS 11: Documenten scannen en bewerken met Notities-app)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dropbox-app nu met teksteditor en betere scanner
Sluiten