Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 5 juni 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Drag and drop voor iPad-apps in iOS 11’

iOS 11 gaat er naar verwachting voor zorgen dat je nog productiever op de iPad bent. Apple zou aan een aantal nieuwe functies voor de iPad werken en de eerste is al voor de officiële onthulling boven komen drijven: drag and drop tussen verschillende iPad-apps.

Deze functie laat je bestanden van de ene naar de andere app slepen terwijl je in split screen werkt. Denk aan een afbeelding uit Dropbox die je direct in een Pages-document kunt slepen. Net als op de Mac.

Al gespot in feedback-app iOS 11

Een verwijzing naar de functie is al gespot in de Feedback-app van iOS. Betatesters kunnen via deze app bugs melden en feedback op nieuwe functies geven. Drag and Drop is plots toegevoegd naast Split View, terwijl iOS 10 deze functie helemaal niet heeft. Opmaat naar iOS 11?

Klik/tap voor groter.

Zo kan het gaan werken

Hoe de functie precies gaat werken is nog niet duidelijk. Drag and drop van bestanden is niet eenvoudig te realiseren omdat iedere iOS-app in zijn eigen sandbox werkt. Voor het slepen van bestanden is de basis al gelegd met de deel-functie van iOS die het delen van een beperkt aantal bestanden mogelijk maakt.

Ontwikkelaar Readdle besloot niet op Apple te wachten en heeft in zijn apps een eigen manier van drag and drop geïmplementeerd. Gaat Apple’s variant ook zo werken? Vanavond weten we het, want dan wordt iOS 11 onthuld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Drag and drop voor iPad-apps in iOS 11’
Sluiten