Op zomerkamp bij Apple: muziek, film en programmeren

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Het is zomer, dus tijd voor het Apple Zomerkamp. Een gratis creatief programma voor kinderen van 8 tot 12 jaar in de Apple Stores in Amsterdam, Den Haag, Haarlem en Brussel. Deelname is gratis en ouders kunnen online een plaatsje voor hun kroost reserveren.

Er zijn drie programma’s: verhalen vertellen met iMovie, personages bedenken en muziek componeren met GarageBand en nieuw is games en robots programmeren met Tynker en Sphero-robots.

Gratis deelname en t-shirt

Apple-medewerkers begeleiden ze van A tot Z tijdens de workshops van anderhalf uur per stuk. Deelname is gratis en alle kinderen krijgen een gratis T-shirt als herinnering aan het Apple Zomerkamp. Apple zorgt ook voor de spullen en verwacht dat ouders aanwezig blijven tijdens de sessies.

 • Personages bedenken en muziek componeren: Kinderen vertellen hun eigen verhaal via tekeningen en geluiden. Aan het begin van de sessie schetsen de deelnemers hun personages en scenario’s met de iPad Pro en Apple Pencil. Daarna leren ze hoe ze een nummer componeren in GarageBand. Tot slot voegen ze stemmen toe en zetten ze de puntjes op de i om hun verhaal tot leven te brengen.
 • Verhalen vertellen met iMovie: Aspirant-filmmakers zetten hun eigen ideeën om in een heuse film. In deze driedaagse sessie gaan de deelnemers eerst brainstormen om ideeën te krijgen. Van het beste idee maken ze een storyboard. Daarna gaan ze echt aan de slag met filmtechnieken als camerahoeken kiezen en monteren. Op de laatste dag gaat hun meesterwerk in première.
 • Games en robots programmeren: Tijdens deze driedaagse sessie maken kinderen spelenderwijs kennis met programmeren. Ze leren programmeren met behulp van visuele codeblokken door puzzels op te lossen in Tynker. Daarna gaan ze Sphero-robots programmeren en zelfs leuke verhalen vertellen met Sphero in de hoofdrol. De apps in deze sessie zijn alleen beschikbaar in het Engels.

Inschrijven zomerkamp

Het zomerkamp vindt plaats in juli en augustus. De workshops zijn over verschillende dagen verspreid en ouders kunnen kiezen voor een ochtend-, middag- of avondprogramma. Reserveren kan via deze link (Nederland) of via deze link (België – workshops in Frans en Nederlands).

zomerkamp-2016-16x9
Klik/tap voor groter.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  SvS

  Natuurlijk alleen in de randstad…

 • Profielfoto
  jordi99

  Nou geweldig zo’n kinderkamp, begin nu toch gewoon braaf met de back to school actie!

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Was ik nog maar een jaartje of 10, lijkt me geweldig zo creatief en tegelijkertijd leuk leerzaam bezig te zijn. Jammer dat dit er toen nog niet was.

 • Profielfoto
  D3nn3y

  Ja wanneer begint de back2school actie?!

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Natuurlijk alleen in de randstad…

  .
  Tsja, andere Apple Stores hebben we nog effe niet hè! .;)