Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 2 juni 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Apple Watch meet straks ook je slaap’

Voor een gezond leven is niet alleen voldoende beweging nodig, maar ook slaap. Dit is iets dat de Apple Watch nog niet meet, maar daar komt naar verluidt verandering in. Apple zou watchOS 4 van een functie voor het meten van slaap voorzien.

De smartwatch meet de kwaliteit van je slaap aan de hand van bewegingen en hartslag. Daarnaast wordt je op het juiste moment gewekt, namelijk wanneer je in lichte slaap bent. Dat is prettiger wakker worden.

watchOS 4 tijdens WWDC 2017

De functionaliteit zit volgens bronnen van AppleToolbox in watchOS 4 en wordt door Apple met de Apple Watch S2 getest. Het is onduidelijk of alle bestaande smartwatches straks je slaap kunnen meten, of dat Apple wacht op een nieuwe Apple Watch met verbeterde accu. Momenteel gaat het slimme horloge krap een dag en nacht mee, maar dat is niet genoeg.

Klik/tap voor groter.

watchOS 4 wordt tijdens WWDC 2017 op maandag 5 juni onthuld. Naast de functie voor het meten van slaap is nog weinig bekend over de vernieuwingen in de volgende versie van watchOS. Apple zal vooral flink aan de slag moeten om ontwikkelaars te overtuigen voor de Apple Watch te ontwikkelen. Onlangs schrapte een aantal grote diensten hun Apple Watch-apps.

Met losse app nu al mogelijk

Wil je niet wachten en nu al je slaap met je Apple Watch meten? Met de app Sleep++ kan het al. Je zult je Apple Watch dan wel op een ander moment dan tijdens het slapen moeten laden.

Apple Watch slaap
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple Watch meet straks ook je slaap’
Sluiten