Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 9 juni 2017

‘Apple Watch krijgt volgend jaar MicroLED-scherm’

De Apple Watch is op het gebied van scherm­technologie erg vooruitstrevend. Niet alleen is het momenteel het enige Apple-product met OLED-scherm, het is ook het eerste product dat een MicroLED-scherm krijgt. Apple zou in 2018 willen overstappen.

Dat melden hooggeplaatste bronnen aan Nikkei. MicroLED is een prima match voor de Apple Watch, want het maakt een helder scherm met minimaal energiegebruik mogelijk. Ook is het minder gevoelig voor slijtage.

Technologie uit eigen lab

MicroLED kan het best gezien worden als een antwoord op OLED. Het heeft net als OLED geen lichtbron nodig en werkt daardoor energie-efficiënt. Door technolgische verbeteringen is een MicroLED-scherm echter veel helderder dan een traditioneel OLED-scherm. Apple zou de technologie samen met LuxVue ontwikkelen, een bedrijf dat in 2014 overgenomen werd. Momenteel is het bedrijf afhankelijk van leveranciers als LG en Samsung.
Apple Watch Edition - Lederen band - 16x9

Apple Watch altijd aan

Een veelgehoorde wens van Apple Watch-gebruikers is een scherm dat altijd aan staat en in ieder geval de tijd toont. Apple durft dit nu nog niet aan, omdat de accucapaciteit niet toereikend is. Met een zuinig MicroLED-scherm zou dit echter wél mogelijk zijn.

Waarom de Apple Watch altijd als eerst nieuwe schermtechnologieën krijgt? De wearable is door zijn kleine scherm en relatief lage verkoopcijfers erg geschikt voor het proberen van nieuwe technieken. Bij de iPhone is dat door de enorme verkoopaantallen een stuk lastiger.

Reageer op artikel:
‘Apple Watch krijgt volgend jaar MicroLED-scherm’
Sluiten