‘Apple Watch krijgt volgend jaar MicroLED-scherm’

Door: Raymon Mens - 5 reacties

De Apple Watch is op het gebied van scherm­technologie erg vooruitstrevend. Niet alleen is het momenteel het enige Apple-product met OLED-scherm, het is ook het eerste product dat een MicroLED-scherm krijgt. Apple zou in 2018 willen overstappen.

Dat melden hooggeplaatste bronnen aan Nikkei. MicroLED is een prima match voor de Apple Watch, want het maakt een helder scherm met minimaal energiegebruik mogelijk. Ook is het minder gevoelig voor slijtage.

Technologie uit eigen lab

MicroLED kan het best gezien worden als een antwoord op OLED. Het heeft net als OLED geen lichtbron nodig en werkt daardoor energie-efficiënt. Door technolgische verbeteringen is een MicroLED-scherm echter veel helderder dan een traditioneel OLED-scherm. Apple zou de technologie samen met LuxVue ontwikkelen, een bedrijf dat in 2014 overgenomen werd. Momenteel is het bedrijf afhankelijk van leveranciers als LG en Samsung.
Apple Watch Edition - Lederen band - 16x9

Apple Watch altijd aan

Een veelgehoorde wens van Apple Watch-gebruikers is een scherm dat altijd aan staat en in ieder geval de tijd toont. Apple durft dit nu nog niet aan, omdat de accucapaciteit niet toereikend is. Met een zuinig MicroLED-scherm zou dit echter wél mogelijk zijn.

Waarom de Apple Watch altijd als eerst nieuwe schermtechnologieën krijgt? De wearable is door zijn kleine scherm en relatief lage verkoopcijfers erg geschikt voor het proberen van nieuwe technieken. Bij de iPhone is dat door de enorme verkoopaantallen een stuk lastiger.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Techniek uit 2000(!), dat niet door Apple (of LuxVue) is uitgevonden. Dus dat “vooruitstrevend” slaat vooral op “binnen de Apple-muren” denk ik.

  De ontwikkelingen van MicroLED zijn inmiddels in volle gang: https://www.oled-info.com/tags/micro-led

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Vooruitstrevend moet je ook zien in de zin van: het wordt nog niet in een breed verkrijgbaar massaproduct gebruikt.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  De Apple Watch is op het gebied van scherm­technologie erg vooruitstrevend.

  .
  Nou, op het moment dus zeker niet. En voorlopig gaan ze met MicroLED even gelijk op met een rijtje andere ontwikkelaars. Pas als er iets op de markt is, gaan we kunnen beoordelen wie er nu precies ‘vooruitstrevend’ is.

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  Het enige Apple-product met OLED-scherm? Wat dacht je van de MacBook Pro met Touchbar? De HomePod?

 • Profielfoto
  DBLCreations

  “Het enige Apple-product met OLED-scherm? Wat dacht je van de MacBook Pro met Touchbar? De HomePod?”

  Euh, voor zover ik begrepen heb is de homepod nog niet verkrijgbaar…

  De Macbook Pro met touchbar? Ja die strip is van Oled ja. Maar sinds wanneer is het 13/15″ scherm Oled? Volgens mij is dat nog steeds retina met een 500nits aan helderheid. Of zie ik dat verkeerd?