Apple steunt LGBT-organisaties met regenboogbandjes

Door: Raymon Mens - 17 reacties

Sinds kort verkoopt Apple een Pride Edition bandje voor de Apple Watch. Het is het bekende bandje van geweven nylon, maar dan in de kleuren van de regenboog. Dat zijn niet alleen de kleuren van het oude Apple-logo, maar ook die van de LGBT-beweging.

Een deel van de opbrengst van het kleurrijke bandje gaat naar organisaties die zich inzetten voor gelijkheid en positieve verandering. Apple steunt groepen als GLSEN en The Human Rights Campaign. Internationaal krijgt ILGA een deel van de opbrengst.

Apple Watch Pride Edition

Al deze organisaties zetten zich in voor mensenrechten, gelijkheid en acceptatie. Zo verzorgt GLSEN voorlichting op Amerikaanse basisscholen, terwijl The Human Rights Campaign zich op alle mogelijke manieren inzet voor de gelijkheid van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders in de VS. Internationaal vecht ILGA (International lesbian, gay, bisexual, trans and intersex association) voor gelijke rechten.

De Pride-bandjes werden vorig jaar al in beperkte oplage gemaakt, toen droegen Apple-medewerkers ze tijdens de San Francisco Pride. Nu zijn ze voor € 59 online te koop en ook direct in alle Nederlandse en Belgische Apple Stores verkrijgbaar.

applepride-16x9
Klik/tap voor groter.

Apple-CEO Tim Cook was in 2014 de eerste CEO van een Fortune 500-bedrijf die openlijk voor zijn geaardheid uitkwam. Hij zei: “I’m proud to be gay, and I consider being gay among the greatest gifts God has given me”. Sindsdien zet Apple zich nadrukkelijker in voor mensenrechten en gelijke behandeling. Zo steunde de iPhone-maker onlangs een transgenderjongen bij Amerikaanse opperrechter.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Zou zeer graag zo’n kleurrijk bandje rond m’n pols dragen, maar 59 euro voor een stukje stof is me toch echt wat te veel. M’n portemonnee prioriteert blijkbaar op m’n geaardheid.

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Heel goed. Misschien nu ook nog een bandje om de steun te laten zien aan het klimaat.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Dit is een belachelijke prijs voor een polsbandje, waarvan de productie kosten nog geen € 0,25 bedraagt

  Dan doneer ik liever € 60,– aan de hersenstichting voor wetenschappelijk onderzoek. Fiscaal ook nog eens aftrekbaar bij de fiscus

 • Profielfoto
  xaddict

  “Een deel” van de inkomsten gaan naar dat Fonds?! Waarom? Die bandjes zijn takke-duur. Gewoon het regenboodbandje op AliExpress kopen en het overige geld rechtstreeks overmaken aan dat fonds is een veel beter idee

 • Profielfoto
  iNicky

  LGBT bestaat niet meer. Het is nu LGBTQ met de Q (Question) voor mensen die zich dan eens meer mannelijk voelen en dan weer eens meer vrouwelijk. Het bandje heeft immers ook 5 kleuren.

 • Profielfoto
  icegodd

  Dit is een belachelijke prijs voor een polsbandje, waarvan de productie kosten nog geen € 0,25 bedraagt

  Dan doneer ik liever € 60,– aan de hersenstichting voor wetenschappelijk onderzoek. Fiscaal ook nog eens aftrekbaar bij de fiscus

  stel je voor: apple zal een keertje “geen” winst maken. [evil]

  Zijn ze wereldwijd tekoop? (of is Tim Cock bang voor Rusland en China overheid. onder mond “wij moeten de lokale overheden respecteren muv Trump”)

 • Profielfoto
  ro_me

  “I’m proud to be gay, and I consider being gay among the greatest gifts God has given me”

  Ik zou je met die boodschap bij het Vaticaan melden! En bij Mekka enzo! En Apple, ik zou ook gewoon mobieltjes in Rusland blijven verkopen!

 • Profielfoto
  maconly

  Zijn er ook bandjes tegen “slavenarbeid” ?

 • Profielfoto
  UtregCity

  Heel goed, heb hem al met Pride gedragen! Enne, zoiets lees je nou nooit over Samsung.

 • Profielfoto
  cheque

  Heel Goed Apple!!

 • Profielfoto
  MEEUW

  Vraag ik me af waar apple minst aan betaal , de belasting of de opbrengst naar goede doel :P.

 • Profielfoto
  Dexter_202

  Wat vrijgevig van Apple, zeg! Ik doe ook mee: voor iedere €59 die aan mij wordt overgemaakt, schenk ik een tientje aan een goed doel! Zo’n bandje moet je dan zelf even via AliExpress fixen.

 • Profielfoto
  sedikit

  Een deel van de opbrengst van het kleurrijke bandje gaat naar organisaties die zich inzetten voor gelijkheid en positieve verandering. Apple steunt groepen als GLSEN en The Human Rights Campaign. Internationaal krijgt ILGA een deel van de opbrengst.”

  Ach wat aandoenlijk, wat weer goed van Apple! Zou graag weten welk deel van dit bezopen hoge bedrag naar het goede doel gaat.
  Overigens is het belasting betalen, zoals iedereen pleegt te doen (ja Apple!!), een veel betere vorm van goede doelen ondersteuning. Sociale Zorg, Gezondheidszorg, Onderwijs enz. En, let op!, dat doet idereen in stilte, zonder deze bombarie!! Misschien een idee?!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Marc Enschede: je wilt graag een bandje om je zorg voor het milieu kenbaar te maken? Dan zit je met dat bandje helemaal goed ? Voordat de LGBT etc etc beweging de regenboog als symbool ‘inpikte’ was de regenboog al tientallen jaren hét symbool van de milieubeweging (denk bijv. aan het actieschip The Rainbow Warrior van Greenpeace). Oorspronkelijk is de regenboog al sinds mensenheugenis het symbool van christelijke organisaties, omdat de regenboog sinds de zondvloed (Noach & de ark) het verbond van God met de mensen symboliseert.

  Overigens vind ik het er niet uitzien, zo’n regenboog bandje bij de Apple Watch, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. Ik vind het plastic sportbandje het mooiste staan (en de Niks bandjes met gaatjes ook érg cool – vooral de nieuwe in grijstinten – maar die zie ik nog nergens te koop.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Als iedereen nu een bandje koop : https://nl.aliexpress.com/item/Groothandel-20mm-Regenboog-Kleur-Army-Sports-Nato-Stof-Nylon-Horlogeband-Horlogeband-Accessoires-Bands-Buckle-Riem-20mm/32680105052.html

  En dan 10 euro over maak aan die stichting
  en 5 euro aan de belasting.

  Dat zal meer zijn als apple:D

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Begin een beetje moe te worden van dat gedoe wat niets, maar dan ook niets met een goed product te maken heeft! Wordt een beetje heel erg moe van die TC!!!