Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 23 juni 2017
Leestijd: 1 minuut

Apple steunt LGBT-organisaties met regenboogbandjes

Sinds kort verkoopt Apple een Pride Edition bandje voor de Apple Watch. Het is het bekende bandje van geweven nylon, maar dan in de kleuren van de regenboog. Dat zijn niet alleen de kleuren van het oude Apple-logo, maar ook die van de LGBT-beweging.

Een deel van de opbrengst van het kleurrijke bandje gaat naar organisaties die zich inzetten voor gelijkheid en positieve verandering. Apple steunt groepen als GLSEN en The Human Rights Campaign. Internationaal krijgt ILGA een deel van de opbrengst.

Apple Watch Pride Edition

Al deze organisaties zetten zich in voor mensenrechten, gelijkheid en acceptatie. Zo verzorgt GLSEN voorlichting op Amerikaanse basisscholen, terwijl The Human Rights Campaign zich op alle mogelijke manieren inzet voor de gelijkheid van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders in de VS. Internationaal vecht ILGA (International lesbian, gay, bisexual, trans and intersex association) voor gelijke rechten.

De Pride-bandjes werden vorig jaar al in beperkte oplage gemaakt, toen droegen Apple-medewerkers ze tijdens de San Francisco Pride. Nu zijn ze voor € 59 online te koop en ook direct in alle Nederlandse en Belgische Apple Stores verkrijgbaar.

Klik/tap voor groter.

Apple-CEO Tim Cook was in 2014 de eerste CEO van een Fortune 500-bedrijf die openlijk voor zijn geaardheid uitkwam. Hij zei: “I’m proud to be gay, and I consider being gay among the greatest gifts God has given me”. Sindsdien zet Apple zich nadrukkelijker in voor mensenrechten en gelijke behandeling. Zo steunde de iPhone-maker onlangs een transgenderjongen bij Amerikaanse opperrechter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple steunt LGBT-organisaties met regenboogbandjes
Sluiten