Apple neemt Sony-topmannen aan voor videoprogrammering

13 reacties

Apple zet serieus in op eigen series en videocontent. Met Planet of the Apps en Carpool Karaoke is een voorzichtige start gemaakt, maar nu geeft de iPhone-maker vol gas. Twee topmannen van Sony Pictures Television stappen over naar Apple.

Het gaat om Jamie Erlicht en Zack Van Amburg. Deze twee televisie-executives waren bij Sony Pictures Television verantwoordelijk voor onder andere Better Call Saul, The Blacklist, Bloodline en Breaking Bad.

Grootse plannen

Erlicht en Van Amburg komen bij Apple wereldwijd aan het hoofd te staan van videoprogrammering. Ze rapporteren aan Eddy Cue. Hij zegt dat er grootse plannen met video zijn: “We hebben al een paar spannende plannen voor onze klanten en kunnen haast niet wachten tot Jamie en Zack hun expertise bij Apple gaan inbrengen. Er staat nog een heleboel op stapel.”

the blacklist 001
The Blacklist is een van de succesvolle series uit de koker van Erlicht en Van Amburg.

Vorig jaar zei Eddy Cue nog dat Apple niet met Netflix wil concurreren. Volgens de Apple-topman wil het bedrijf alleen complementaire content maken Of die plannen gewijzigd zijn weten we niet, maar door twee zwaargewichten uit de televisiewereld aan te nemen, kan de kwaliteit van het aanbod er alleen maar op vooruit gaan.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  TheBigZ

  Spotify versus Apple Music.
  Netflix versus Apple Video.
  We gaan het zien.

 • Profielfoto
  Zakske

  Spotify versus Apple Music.
  Netflix versus Apple Video.

  Het bedrijfsmodel van zowel Spotify (omzet = €2,93 miljard, verlies = €539 miljoen) als Netflix (omzet = $8,83 miljard, winst = $187 miljoen) is nauwelijks levensvatbaar. Apple Music maakt verlies en iCloud draait misschien break-even.

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Schoenmaker, leest.

  Waar is Apple in godsnaam mee bezig, behalve non-innovatie?

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Schoenmaker, leest.

  Waar is Apple in godsnaam mee bezig, behalve non-innovatie?

  Gewoon met haar toekomst. Maar vertel, waar hunker je naar?

 • Profielfoto
  sunapple

  Vergeet niet dat iTunes ooit de grootste was in muziek en video en dat ze de streamingboot aan hun voorbij hebben laten gaan. Eerst een inhaalrace tegen Spotify, nu Netflix.

  Entertainment hielp voorheen iPods en Macs verkopen, nu iPhones en iPads.

 • Profielfoto
  pannekoek

  Shit… ik hoop niet dat Tim “Hobby” Cook na het laten aanbranden van de workstation divisie nu ook een aantal leuke series in de kiem gaat smoren. Wat die man doet is namelijk niet te verteren.

 • Profielfoto
  polansky

  Ow Ruwe Pit – Jij vindt het maken van ouderwetse televisie programma’s echt iets voor een tech bedrijf als Apple…. Tuurlijk joh lekker toekomstgericht dat televisiekijken… Simpel vermaak voor domme mensen waarvan jij er blijkbaar eentje bent als het je aanspreekt.

  Apple heeft niets te zoeken in de entertainment industrie. Beter lever je de spullen die dit mogelijk maken. Maar goed ‘the apprentice deed het ook goed. Deelnemers ervan schoppen het tot president – En wat voor eentje! Die zul je ongetwijfeld dan ook wel geweldig vinden…

 • Profielfoto
  Neowip

  Gelukkig is polansky totaal niet pretentieus….

  Maar als je je geschiedenis een beetje kent dan weet je dat Apple zijn wederopstanding met name te danken heeft aan het toegankelijk maken van muziek, destijds met iPods en iTunes.

  Toen waren er dus ook mensen met precies dezelfde opmerkingen als die jij nu maakt.

  Idem dito voor de uitrol van Apple Stores. De eerste ging open op moment dat Gateway net zijn winkels sloot. Ook toen riepen de betweters dat Apple in Retail niets te zoeken had. Momenteel hebben we Apple Stores de meeste winst per vierkante meter in retail historie.

  Toen kwam de iPhone, ook toen stonden de betweters pretentieus te roep-toeteren dat men het allemaal beter wist en dat Apple zich beter kon richten op het maken van goede producten. De iPhone is inmiddels meest succesvolle product uit de historie.

  Ik denk dat we veilig kunnen vaststellen dat Apple een bijzonder goed trackrecord heeft in het logenstraffen van betweters.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Ow Ruwe Pit – Jij vindt het maken van ouderwetse televisie programma’s echt iets voor een tech bedrijf als Apple…. Tuurlijk joh lekker toekomstgericht dat televisiekijken… Simpel vermaak voor domme mensen waarvan jij er blijkbaar eentje bent als het je aanspreekt.

  Apple heeft niets te zoeken in de entertainment industrie. Beter lever je de spullen die dit mogelijk maken. Maar goed ‘the apprentice deed het ook goed. Deelnemers ervan schoppen het tot president – En wat voor eentje! Die zul je ongetwijfeld dan ook wel geweldig vinden…

  Lieverd…ik ga steeds meer van je houden.;-)

 • Profielfoto
  Metten

  Ik ben het helemaal eens met Neowip. Als Apple wel íéts bewezen heeft, is het dat het de moeite waard kan zijn om je juist níét bij ‘de leest’ te houden. Sterker nog, als ze dat hadden gedaan had de titel van deze website nieteens bestaan.

 • Profielfoto
  midas

  Belachelijk

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Belachelijk

  Wow, de overtreffende trap van een goede onderbouwing…

 • Profielfoto
  html-junky

  Apple ziet Apple Music ook gewoon als een product, net als de verkoop van een iPhone, de App Store en de iTunes store brengen meer winst in het laadje dan een hardwareproduct. Daarnaast hoef je voor Apple Music niet persé een Apple product te hebben dus die markt is daardoor ook veel groter voor de toekomst.