Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 juni 2017

Apple neemt Sony-topmannen aan voor videoprogrammering

Apple zet serieus in op eigen series en videocontent. Met Planet of the Apps en Carpool Karaoke is een voorzichtige start gemaakt, maar nu geeft de iPhone-maker vol gas. Twee topmannen van Sony Pictures Television stappen over naar Apple.

Het gaat om Jamie Erlicht en Zack Van Amburg. Deze twee televisie-executives waren bij Sony Pictures Television verantwoordelijk voor onder andere Better Call Saul, The Blacklist, Bloodline en Breaking Bad.

Grootse plannen

Erlicht en Van Amburg komen bij Apple wereldwijd aan het hoofd te staan van videoprogrammering. Ze rapporteren aan Eddy Cue. Hij zegt dat er grootse plannen met video zijn: “We hebben al een paar spannende plannen voor onze klanten en kunnen haast niet wachten tot Jamie en Zack hun expertise bij Apple gaan inbrengen. Er staat nog een heleboel op stapel.”

The Blacklist is een van de succesvolle series uit de koker van Erlicht en Van Amburg.

Vorig jaar zei Eddy Cue nog dat Apple niet met Netflix wil concurreren. Volgens de Apple-topman wil het bedrijf alleen complementaire content maken Of die plannen gewijzigd zijn weten we niet, maar door twee zwaargewichten uit de televisiewereld aan te nemen, kan de kwaliteit van het aanbod er alleen maar op vooruit gaan.

Reageer op artikel:
Apple neemt Sony-topmannen aan voor videoprogrammering
Sluiten