Apple Music uitgebreid met persoonlijke ‘Chill Mix’

Door: Raymon Mens - 10 reacties

Een onverwachte vernieuwing voor Apple Music. De muziekdienst gaat naast de wekelijkse mixen met nieuwe muziek en je persoonlijke favorieten ook een persoonlijke Chill Mix aanbieden. De uitrol is inmiddels begonnen.

In de Chill Mix worden je favoriete afgewisseld met nieuwe muziek. Zoals de naam al doet vermoeden zijn alle nummers geschikt om mee te ontspannen, dus geen uptempo beats of scheurende gitaren.

Nog niet voor alle gebruikers zichtbaar

Op Twitter laten diverse Apple Music-gebruikers weten de playlist te zien. De uitrol lijkt echter nog aan de gang en de nieuwe playlist is nog niet voor alle gebruikers zichtbaar. De nieuwe playlist vereist geen iOS 11, want ook iOS 10-gebruikers laten zien de Chill Mix te zien. Waarschijnlijk zijn de algoritmes van Apple nog bezig de playlist voor alle gebruikers samen te stellen.

apple music chill mix 001
Klik/tap voor groter.

Drie persoonlijke playlists

Apple Music biedt nu drie persoonlijke playlists die wekelijks voor iedere gebruiker gemaakt worden. Allereerst is er de favorietenmix (iedere woensdag bijgewerkt), daarnaast krijgt iedere gebruiker wekelijks een nieuwe muziek mix (op vrijdagen bijgewerkt) en daar kom de chill mix nu bij (iedere zondag bijgewerkt). De playlists worden door een algoritme samengesteld aan de hand van je muzieksmaak.

apple music chill mix 002
Klik/tap voor groter.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  SteveSnobs

  Ok, chill

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Dat algoritme van Apple, ik weet het niet.
  Ik ben alleen maar aan ’t next’en in m’n nieuwe muziek mix. Ho-pe-loos! ?

 • Profielfoto
  Linkin ParkLP

  Alhoewel de ‘nieuwe muziek mix’ bij mij heel duidelijk hit or miss is (toch enkele toffe bandjes ontdekt), was de chill mix vandaag gelijk raak, ben benieuwd hoe ik het me de volgende keren gaat bevallen.

 • Profielfoto
  Michelp2

  Ik zie helaas geen enkele Mix staan… ;(

 • Profielfoto
  MajorApple

  Is Apple er inmiddels al achter dat als ik een Nederlandse band leuk vind die Engels zingt, dat ik dan niet gelijk fan ben van Nick & Simon en consorten?

 • Profielfoto
  mrchablis

  Ik zie helaas geen enkele Mix staan… ;(

  De “Favorieten Mix” en “Nieuw Mix” ziet toch iedereen staan?

 • Profielfoto
  Michelp2

  Haha nee Mrchablis, ik zie niets staan. Heb er ook een topic over geopend op het forum. Nogal vreemd ;(

 • Profielfoto
  UtregCity

  Nou, nog steeds geen Chill-mix hier hoor. Wie wel? Zeker weer alleen in VS? ?

 • Profielfoto
  mrchablis

  Idd, hier ook nog steeds niks.

 • Profielfoto
  UtregCity

  Nog steeds geen Chill Mix, maar er is wel een foefje. Vraag Siri om je Chill Mix te spelen, en voilĂ  het werkt. Je ziet ’t niet bij je Mixen er tussen staan, maar Chillen nummers worden wel afgespeeld.:cool: