‘Apple komt in 2020 met eigen AR-bril’

Raymon op 28 juni 2017 4 reacties Laatste door DBLCreations

Met ARKit en iOS 11 zet Apple zijn eerste stappen in de wereld van Augmented Reality, maar zeker niet de laatste. Volgens analist Gene Munster wil het bedrijf uit Cupertino in 2020 een eigen AR-bril met de naam “Apple Glasses” op de markt brengen.

Munster verwacht dat de eerste versie van de bril een dure gadget is die meer dan duizend dollar kost, maar dat de prijs naar verloop van tijd omlaag gaat. Er gaan al langer geruchten over een door Apple gemaakte AR-bril.

Prototypes al gemaakt

Eerder deze maand kwam naar buiten dat Apple volop experimenteert met een bril voor Augmented Reality. Een insider bij Foxconn wist te melden dat er al op kleine schaal prototypes gemaakt worden. De bril zou werken met technologie van de Duitse fabrikant Carl Zeiss, dat bekend staat om zijn optische technologie. Ook zou de bril trillingen afgeven op de botten die zich in je hoofd bevinden. Zo kan geluid naar je innerlijke oor geleid worden.

Smart-glasses

Smart Glasses van Carl Zeiss – Klik/tap voor groter.

Augmented Reality bril in 2020?

Of we in 2020 echt een Apple-bril zien, is alles behalve zeker. Het track-record van Munster is niet vlekkeloos, zo bleef de analist lange tijd beweren dat Apple aan een eigen televisie werkte, terwijl er alleen een settopbox op de markt kwam. Aan de andere kant wakkert de overname van een start-up die zich richt op eyetracking-technologie de geruchten aan. (Zie →
Apple’s nieuwste aankoop hint naar AR zonder iPhone
)

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

4 reacties

Profielfoto

mrbaantjer op 28 juni 2017

Zijn ze dan lekker op tijd mee 😜 Maar wellicht is techniek tegen die tijd zo ver dat het echt iets moois kan toevoegen 🤔

Profielfoto

NoPlasticPhones op 28 juni 2017

2020, meer dan 1000 dollar: twee getallen die je liever niet leest in een artikel over toekomstige Apple-producten.

Profielfoto

html-junky op 28 juni 2017

Heb liever dat ze er de tijd voor nemen dan dat het half werkt

Profielfoto

DBLCreations op 29 juni 2017

Heb liever dat ze er de tijd voor nemen dan dat het half werkt

Voila, volledig mee eens!

@Plastieke telefoons, $1000 is idd iets dat je liever niet leest, aan de andere kant, het is Apple, ze geraken er wel mee weg. Voor mij is dat te duur en niet iets waar ik echt nu op dit moment nood aan heb. Misschien als het heel erg veel zou toevoegen tot het dagelijks leven dat ik er ooit wel in meega, maar tot die tijd…:-)

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?