Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 28 juni 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Apple komt in 2020 met eigen AR-bril’

Met ARKit en iOS 11 zet Apple zijn eerste stappen in de wereld van Augmented Reality, maar zeker niet de laatste. Volgens analist Gene Munster wil het bedrijf uit Cupertino in 2020 een eigen AR-bril met de naam “Apple Glasses” op de markt brengen.

Munster verwacht dat de eerste versie van de bril een dure gadget is die meer dan duizend dollar kost, maar dat de prijs naar verloop van tijd omlaag gaat. Er gaan al langer geruchten over een door Apple gemaakte AR-bril.

Prototypes al gemaakt

Eerder deze maand kwam naar buiten dat Apple volop experimenteert met een bril voor Augmented Reality. Een insider bij Foxconn wist te melden dat er al op kleine schaal prototypes gemaakt worden. De bril zou werken met technologie van de Duitse fabrikant Carl Zeiss, dat bekend staat om zijn optische technologie. Ook zou de bril trillingen afgeven op de botten die zich in je hoofd bevinden. Zo kan geluid naar je innerlijke oor geleid worden.

Smart-glasses Apple bril
Smart Glasses van Carl Zeiss – Klik/tap voor groter.

Augmented Reality bril in 2020?

Of we in 2020 echt een Apple-bril zien, is alles behalve zeker. Het track-record van Munster is niet vlekkeloos, zo bleef de analist lange tijd beweren dat Apple aan een eigen televisie werkte, terwijl er alleen een settopbox op de markt kwam. Aan de andere kant wakkert de overname van een start-up die zich richt op eyetracking-technologie de geruchten aan. (Zie →
Apple’s nieuwste aankoop hint naar AR zonder iPhone
)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.