Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 juni 2017
Leestijd: 1 minuut

Apple’s nieuwste aankoop hint naar AR zonder iPhone

Apple heeft SensoMotoric Instruments gekocht. Dit Duitse bedrijf houdt zich sinds 1991 bezig met eyetracking-technologie. Het heeft diverse eigen technieken de gebruikt worden in medische toepassingen, maar ook voor virtual en augmented reality.

SensoMotoric ontwikkelde bijvoorbeeld technologie voor Oculus Rift. De maker van VR-brillen kan met eyetracking meten waar de gebruiker heen kijkt en het beeld optimaliseren om misselijkheid te voorkomen.

Augmented Reality-team Apple

De overname werd door Apple bevestigd tegenover het Amerikaanse Axios. De iPhone-maker zegt niet wat het met de technologie en mensen van SensoMotoric van plan is. Dat de medewerkers en technologie onderdeel worden van Apple’s Augmented Reality-team is het meest waarschijnlijk. Inmiddels zouden meer dan 1000 engineers aan AR en VR werken.

https://www.youtube.com/watch?v=mDvgP2tnMHQ

Opmaat naar bril?

Met iOS 11 en ARKit zet Apple zijn eerste stappen in de wereld van Augmented Reality, maar er volgt waarschijnlijk nog meer. Volgens eerdere geruchten wordt er gesleuteld aan een eigen AR-bril. Tim Cook raakt niet uitgepraat over AR en ziet het als veel meer dan een functie voor de iPhone.

In een interview zie de Apple-CEO begin dit jaar “Ik denk dat Augmented Reality net zo belangrijk wordt als de smartphone. De smartphone is niet voor een bepaalde groep mensen of een bepaalde markt, maar voor iedereen. Ik denk dat AR net zo groot wordt. Ik wordt er enthousiast van als ik denk aan de dingen waarin het nuttig en vermakelijk kan zijn.”

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple’s nieuwste aankoop hint naar AR zonder iPhone
Sluiten