Adobe Scan: snelle PDF-scanner voor de Creative Cloud

Door: Raymon Mens - 4 reacties

Adobe heeft een nieuwe iOS-app uitgebracht. Adobe Scan kan snel documenten scannen, opslaan als PDF en heeft ook OCR-functies voor het herkennen van tekst. De applicatie is gratis beschikbaar, maar een abonnement op Creative Cloud is vereist.

Abonnees van┬áCreative Cloud zullen de integratie in het ecosysteem kunnen waarderen. Zo is het mogelijk om gescande┬áPDF’s direct in projecten te verwerken of met Acrobat op ieder platform te bewerken.

Eigen OCR-engine

Adobe prijst zijn eigen OCR-engine voor tekstherkenning aan en wijst erop dat dit in andere apps vaak een betaalde upgrade is. Creative Cloud-gebruikers krijgen het als onderdeel van Adobe Scan voor niets.

Wie geen Creative Cloud-abonnement heeft, kan eens naar Scanbot Pro of Scanner Pro kijken. Deze apps bieden ook OCR-functionaliteit, maar zijn een stuk opener en werken met verschillende opslagdiensten. Microsoft heeft met Office Lens een scan-app die aansluit of Office 365.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Humain

  Top, goed bericht. Kan ik mooi de andere scanners die half werken van de tel af gooien:)

 • Profielfoto
  JR

  Tip voor de redactie: andere bronnen hebben een totaal andere strekking.
  Geen creative cloud maar document cloud.
  Wil je kunnen exporteren dan zit je vast aan abbo (a 9,95$ per maand) PDF pack Bundel.

 • Profielfoto
  NapO

  Genius scan + is een top app. Adobe is veel te laat…

 • Profielfoto
  Niels de Vos

  Werkt alleen met 64-bits iOS toestellen.