Adobe Scan: snelle PDF-scanner voor de Creative Cloud

Door: Raymon Mens - 4 reacties

Adobe heeft een nieuwe iOS-app uitgebracht. Adobe Scan kan snel documenten scannen, opslaan als PDF en heeft ook OCR-functies voor het herkennen van tekst. De applicatie is gratis beschikbaar, maar een abonnement op Creative Cloud is vereist.

Abonnees van Creative Cloud zullen de integratie in het ecosysteem kunnen waarderen. Zo is het mogelijk om gescande PDF’s direct in projecten te verwerken of met Acrobat op ieder platform te bewerken.

Eigen OCR-engine

Adobe prijst zijn eigen OCR-engine voor tekstherkenning aan en wijst erop dat dit in andere apps vaak een betaalde upgrade is. Creative Cloud-gebruikers krijgen het als onderdeel van Adobe Scan voor niets.

Wie geen Creative Cloud-abonnement heeft, kan eens naar Scanbot Pro of Scanner Pro kijken. Deze apps bieden ook OCR-functionaliteit, maar zijn een stuk opener en werken met verschillende opslagdiensten. Microsoft heeft met Office Lens een scan-app die aansluit of Office 365.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Humain

  Top, goed bericht. Kan ik mooi de andere scanners die half werken van de tel af gooien:)

 • Profielfoto
  JR

  Tip voor de redactie: andere bronnen hebben een totaal andere strekking.
  Geen creative cloud maar document cloud.
  Wil je kunnen exporteren dan zit je vast aan abbo (a 9,95$ per maand) PDF pack Bundel.

 • Profielfoto
  NapO

  Genius scan + is een top app. Adobe is veel te laat…

 • Profielfoto
  Niels de Vos

  Werkt alleen met 64-bits iOS toestellen.