Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

WWDC 2017: Apple bevestigt keynote op 5 juni om 19 uur

Het was geen geheim, maar nu officieel. Apple trapt WWDC 2017 af met een keynote, waarin Tim Cook de toekomst van iOS, macOS, watchOS en tvOS toont. Wellicht zien we ook hardware zoals een Siri speaker en voorproefje van de nieuwe Mac Pro.

Apple heeft de presentatie zojuist bevestigd en uitnodigingen naar de Amerikaanse pers verzonden. De keynote start op 5 juni op 19:00 uur Nederlandse tijd. Dit kun je tijdens WWDC 2017 verwachten:

iOS 11 en macOS 10.13

Software en ontwikkelaars staan tijdens WWDC centraal. Het is Apple’s Worldwide Developers Conference. We krijgen een eerste blik op iOS 11 en macOS 10.13. Daar is al het nodige over gelekt. Zo krijgt iOS 11 slimmere energiebesparing, gaat de Muziek-app op de schop, heeft Apple grootse plannen met FaceTime en gaat Siri vanuit iCloud werken.

Siri-speaker

Een slimme speaker met Siri aan boord? Volgens aanhoudende geruchten onthult Apple dit apparaat voor in de huiskamer binnenkort. Het wordt naar verluidt een mix tussen een high-end AirPlay speaker en slimme assistent. Volgens eerdere berichten bevat de Siri-speaker zeven tweeters en een woofer. Waarschijnlijk zijn de tweeters in verschillende richtingen gepositioneerd om geluid aan alle kanten van het apparaat even luid te laten klinken. WWDC 2017 zou een prima gelegenheid voor een eerste demonstratie zijn.

Concept: iDropNews.

WWDC 2017 is de hele week

De hele week van 5 juni staat in het teken van WWDC. Na de keynote-presentatie zijn er tot en met 9 juni sessies voor ontwikkelaars waar de vernieuwingen toegelicht worden. WWDC is dit jaar op een nieuwe locatie. Apple heeft Moscone West in San Francisco ingeruild voor het McEnery Convention Center in San Jose. Dat is enkele minuten verwijderd van het nieuwe hoofdkwartier van Apple.

WWDC 2017 vindt plaats op een nieuwe locatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
WWDC 2017: Apple bevestigt keynote op 5 juni om 19 uur
Sluiten