Weekend Poll: Apple Watch, twee jaar later

Door: Raymon Mens - 33 reacties

De Apple Watch is inmiddels meer dan twee jaar op de markt. Dus het is tijd om de balans op te maken. Draag jij jouw Apple Watch nog dagelijks, heb je er nooit een gehad of zie je de smartwatch wel zitten? Stem tot maandag 17:00 uur in onze weekend poll!

Reacties

33 reacties
 • Profielfoto
  steveb

  ik denk dat er nog heel wat innovaties mogelijk zijn om de apple watch aantrekkelijker te maken.
  ik ben nog steeds niet geneigd er een aan te schaffen.
  – dik
  – zoals in omt al eens vermeld: ergonomisch scherm niet bovenaan de pols maar aan de voorkant.
  – stand alone gps, wifi en 4G

  indien het krasvrije saaier scherm zo goed zou zijn dan zou het toch ook al in de iPhone verschijnen?

  heeft er iemand ervaring met zwemmen? ski-en?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Goh wat zou de uitslag worden van deze poll? #spannend.

 • Profielfoto
  no_poo

  Ik had er een gekocht voordat hij in NL beschikbaar was, maar vond het voor die prijs echt niet de moeite waard. Nu met toevoeging van GPS zie ik er wat meer in, maar het blijft een gadget. Met alleen mijn iPhone red ik het ook.

 • Profielfoto
  TANE

  Ik heb er een. In dagelijks gebruik prima. Maar totaal niet geschikt om mee te sporten.

 • Profielfoto
  Trast

  Ben wel benieuwd naar een vervolgvraag: wat vinden jullie dat er aan de Watch moet gebeuren wil ie nog interessanter worden?

 • Profielfoto
  Maikelw

  Nog interessanter? Wel, als hij koffie kan zetten haal ik er direct één! Tot dan ontgaat me het nut volledig.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Ik lig al vijf dagen met ernstige buikpijn klachten in bed.
  De vraag blijft wat had de ? Watch voor mij kunnen betekenen voor mij?

  Kan hij mij beter kunnen laten voelen!

 • Profielfoto
  tomc

  @iMac Lover

  Misschien kan de Apple watch je wel zinnen leren bouwen.

 • Profielfoto
  no_poo

  Ik heb er een. In dagelijks gebruik prima. Maar totaal niet geschikt om mee te sporten.

  Welke sporten? Hardlopen bijvoorbeeld lijkt op papier te moeten kunnen, stukje comfortabeler dan met mijn iPhone in de hand.

 • Profielfoto
  Willemb

  Gebruik hem niet meer ,
  Heeft 1200 euro gekost en is te koop

 • Profielfoto
  TANE

  Op de watch mis ik de optie always on. Met hardlopen heb je dat nodig. In 50% van de situaties gaat het scherm niet aan als je kijkt. Hartslag is totaal niet bruikbaar. Is te traag. Loop nu met een losse hartslag meter en telefoon. Als versie 3 geen always on optie heeft ga ik een nieuwe garmin kopen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik vond de Apple Watch te dik, te weinig interessante functies, te duur. MAAR kon 3 maanden geleden in de iCentre opruiming een Apple Watch Original kopen voor de helft van de prijs. Dat vond ik een goeie deal. Geüpdatet naar watchOS 3 is ie zeker niet langzaam. Ik draag ‘m elke dag, heb er veel plezier van. Vooral de bewegings-challenges en nieuws/weer/Apple notificaties. En de dikte valt op je pols uiteindelijk mee.

 • Profielfoto
  plonserd

  Ik heb geen Apple Watch, maar wil er wel eentje. Alleen vindk ‘m iets te duur.

 • Profielfoto
  hokkie

  2 jaren geleden zou ik; “Ik heb er geen, maar wil wel een” hebben gekozen, maar nu ik een aantal smartwatches reallife heb gezien denk ik; “Geen behoefte aan geen enkele smartwatch”.

  Hier kijk ik liever naar:

  http://www.worldwatchreview.com/wp-content/uploads/2016/02/iwc-top-gun-miramar-chronograph-iw389002-automatic-wristwatch.jpg

 • Profielfoto
  Jor1

  Zodra hij mijn iphone overbodig maakt (standalone werkt) zou ik het overwegen..

 • Profielfoto
  Bart119

  De opwindbare zakhorloge uit 1945 die ik van men grootvader geërfd heb gaat nog prima dus waarom upgraden?

  Nee, ik draag vrijwel nooit een horloge, enkel een goedkope maar goed werkende hartslagmeter tijdens het sporten. Voorlopig is er geen enkele smartwatch op de markt die mij kan overtuigen om ze aan te schaffen.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Eigenlijk wil ik wel een Apple watch, want gadget, en Apple.
  Maar ik heb geen idee wat ik er mee moet doen……tot nu toe zie ik geen enkele nuttige toepassing voor mij persoonlijk.

 • Profielfoto
  makasa

  Zeer geschikt voor sporten vind ik. Sinds die zelf gps heeft en waterdicht. Voor triathlon nu ook geschikt

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @steveb, ik veronderstel dat je met dat krasvrije scherm saffier bedoeld?
  Weet dat saffier een erg broos kristal is, productie is erg moeilijk, stel dat het saffierglas van de Apple Watch 10 gram weegt, dan zou dat voor een iPhone zo’n 50 gram zijn, dus 5x zoveel materiaal. Als je dan ook nog eens neemt dat er gedurende een kwartaal zo’n 15x meer iPhone-eenheden over de toonbank gaan resulteert dit in gigantische productieproblemen. Het is momenteel niet mogelijk om per kwartaal tientallen miljoenen van deze panelen te produceren tegen een schappelijke prijs.
  Ik ben ook al met m’n Apple Watch gaan skiën, neem dat je voor een sessie van 2 uur gaat als middelmatig skiër is mijn hartslag gemiddeld 110BPM en had ik om en bij de 400 actieve calorieën verbrand. Ik geloof dat de work-out hier en daar tijdens een pauze dan wel bleef opstaan.

  @TANE, ik sport niet professioneel, maar voor zowat alle recreatieve activiteiten is het toch wel bruikbaar.

  @Willemb, ik snap nog steeds niet hoe je dat ding koopt, zeker als het de duurste uit roestvrij staal was, als je niet 100% zeker bent dat je ‘m zult gebruiken, tenzij je nog een paar koffers drugsgeld hebt liggen.

  @MacAanZee, sinds watchOS 3 is hij werkelijk véél sneller geworden. De dikte is inderdaad niet echt iets wat in de weg zit, bij je iPhone voelt het lekker in de hand als hij lekker dun is, maar bij de Apple Watch voelt het best nog wel prettig aan.

  @Jor, ik denk niet dat het de opdracht is van de Apple Watch om je iPhone overbodig te maken, als je bedoelt dat hij gsm-netwerken gaat ondersteunen kan ik er inkomen.

 • Profielfoto
  rico91

  Ik zeg niet vaak dat een apple product duur is. Het is namelijk kwaliteit waar je voor betaald. Maar de apple watch.. toch te duur..

 • Profielfoto
  LT Barclay

  Te duur omdat het voor mij het nut niet bewezen is. Ik zie het meer als een hebbeding.

 • Profielfoto
  Q-collective

  Ik wil er best een, maar wacht even op de volgende generatie. Ik hoop dan het volgende te zien:

  – Always on display.
  – Batterijduur van minimaal 3 dagen en fast charging technologie. Ik wil dat ding semi-permanent om m’n pols hebben.
  – Toegevoegde waarde voor gezondheidsmetingen (sporten interesseert me overigens helemaal geen hol, daar mogen ze wat mij betreft best een aparte editie voor maken. Zeg Nike+ voor sport en de “gewone” watch voor normaal gezondheid).
  – Sleep tracking.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Belangrijkste toevoegingen zouden zijn nieuwe sensoren die zuurstofgehalte in bloed en bloedsuiker kunnen meten. En – als dar lukt – ook bloeddruk. Dat zou erin komen, maar is nooit gebeurd. Zou erg belangrijk zijn voor monitoren van belangrijke hart- en vaatziekten, diabetes, maar ook voor intensieve sporters erg belangrijk zijn om te waarschuwen tegen aankomend (vaak totaal onverwacht) hartfalen. Dan zou de Apple Watch levens kunnen redden en met GPS locatie zelfs automatisch dokter of ambulance kunnen waarschuwen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  PS: always on optie voor hele scherm óf alleen tijd en nog enkele dingen moet toch mogelijk zijn. Het is gewoon niet leuk om grootste deel van de dag met een donker scherm te lopen en hij gaat niet altijd aan als je dat wilt. De batterij moet dat toch aankunnen! Bij redelijk veel gebruik staat mijn Apple Watch Original na een lange dag van ca. 17 uur toch altijd nog op 50-65%.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Totaal overbodig als je zoals ik niet aan sport doet, maar wel heel erg leuk!

 • Profielfoto
  Caszz

  Na inleveren van iPhone 5S en een iPad mini heb ik hem met 120,- euro bij betalen gekocht.
  (Serie 1)
  Activiteit is leuk. En check er binnenkomende Whatsappjes op en kijk hoe laat t is, maar dat is t wel. Niet echt nodig dus.

 • Profielfoto
  recoiller

  Ik draag hem dagelijks maar doe er eigenlijk vrij weinig mee..

 • Profielfoto
  steveb

  @steveb, ik veronderstel dat je met dat krasvrije scherm saffier bedoeld?
  Weet dat saffier een erg broos kristal is, productie is erg moeilijk, stel dat het saffierglas van de Apple Watch 10 gram weegt, dan zou dat voor een iPhone zo’n 50 gram zijn, dus 5x zoveel materiaal. Als je dan ook nog eens neemt dat er gedurende een kwartaal zo’n 15x meer iPhone-eenheden over de toonbank gaan resulteert dit in gigantische productieproblemen. Het is momenteel niet mogelijk om per kwartaal tientallen miljoenen van deze panelen te produceren tegen een schappelijke prijs.
  Ik ben ook al met m’n Apple Watch gaan skiën, neem dat je voor een sessie van 2 uur gaat als middelmatig skiër is mijn hartslag gemiddeld 110BPM en had ik om en bij de 400 actieve calorieën verbrand. Ik geloof dat de work-out hier en daar tijdens een pauze dan wel bleef opstaan.

  @Barika Cala Saidah
  het saffier verhaal
  – werkt op apple watch. er is dus al ervaring.
  – sinds 2014 een massa voorraad
  https://www.onemorething.nl/2014/02/apple-heeft-genoeg-saffier-voor-drie-jaar-iphone-6-productie/
  – duurt dus al heel lang. 3 jaar in stock is toch ruim tijd om te testen. waarom niet bij een minder verkocht model geprobeerd?
  bijvoorbeeld iPod touch 2015 was ideaal geweest. (kleine oplage, test met grotere oppervlakte.

  en dat gewicht? is dat nu zo erg? wat is 40 gram T.O.V. een hoesje dat water en stof dicht is? dit weegt al snel 100gram.

  100gr luxe waar niemand over klaagt. maar diezelfde 100gram kost al snel heel wat kost om het dure design en schoonheid van de iPhone onzichtbaar te maken.

 • Profielfoto
  knekkie

  Waar is de optie ik had er een en heb m weer verkocht om reden X?

 • Profielfoto
  i.am.will

  Ik heb een apple watch sinds okt 2015. Het eerste jaar heb ik hem actief gedragen en ben er zelfs mee op wintersport geweest. Nadeel van de wintersport bij mij (snowboard) is dat hij steeds de alarmcentrale wilde bellen. Dit kwam door mijn handschoenen bij het aantrekken van mijn board of tijdens het zitten in de sneeuw.

  Minpunt is ook dat ik het iedere dag moet opladen. Op een gegeven moment heb ik daar geen trek meer in.

  Daarnaast gebruik ik het enkel en alleen als ontvanger van meldingen. Apps gebruik ik gewoonweg niet omdat het niet soepel loopt.

  Ik miss innovatie op de watch. Zoals ApplePay en hij is nu nog te traag.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Geweldig apparaat, siri werkt prima en ik bel er dagelijks meer dan een uur mee. Ja, in da auto en ja: terwijl ik hem om heb. Voor de rest: sporten en agendabeheer (dank je siri) zijn een stuk simpeler te volgen geworden. En ook dit stukje tekst is ingesproken….

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Volgens de uitslag heeft binnenkort 60% er een. Dat is wel heel erg veel, dat had ik nooit verwacht.

  Komt natuurlijk ook omdat dit een Apple fan site is, maar zelfs dan…

 • Profielfoto
  Maikelw

  Nog interessanter? Wel, als hij koffie kan zetten haal ik er direct één! Tot dan ontgaat me het nut volledig.

  https://www.rtlnieuws.nl/technieuws/met-dit-smartphonehoesje-kun-je-espresso-zetten
  Puur toeval, voor een smartphone weliswaar, maar toch…