Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 mei 2017

Visual Studio 2017 voor Mac beschikbaar

Eind vorig jaar verraste Microsoft met een beta van Visual Studio voor Mac. Vandaag is de definitieve versie van de ontwikkelomgeving beschikbaar gesteld. Er is een gratis te downloaden community-editie, maar ook een betaalde pro- en enterprise-versie.

Visual Studio 2017 voor Mac focust vooral op het maken van apps voor iOS, tvOS, Android, Mac en .NET Core. Het is nog niet mogelijk om ander­soortige projecten, zoals Windows-applicaties te openen.

Geen ondersteuning voor Swift

Visual Studio 2017 voor Mac is de opvolger van Xamarin Studio, een ontwikkel­omgeving die Microsoft in 2015 overnam. De interface is aangepast en likt op de Windows-versie van Visual Studio. De IDE ondersteunt de talen C#, F#, .NET Core, ASP.NET Core en ook Xamarin Unity. Ondersteuning voor Apple’s programmeertaal Swift is gek genoeg afwezig.

Visual Studio voor Mac heeft een donkere en lichte interface – Klik/tap voor groter.

Volgens Microsoft kunnen de meeste projecten direct tussen Windows en macOS uitgewisseld worden. De IDE heeft daarnaast ondersteuning voor de iOS- en Android-simulator en focust ook op het koppelen van applicaties aan de Azure Cloud van Microsoft. Een Mac met minimaal OS X 10.11 El Capitan is vereist. Tot slot is er nog een extraatje voor iedereen die de IDE voor 17 mei downloadt. Microsoft geeft tot dan 60 dagen gratis toegang tot Xamarin University.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Visual Studio 2017 voor Mac beschikbaar
Sluiten