Visual Studio 2017 voor Mac beschikbaar

7 reacties

Eind vorig jaar verraste Microsoft met een beta van Visual Studio voor Mac. Vandaag is de definitieve versie van de ontwikkelomgeving beschikbaar gesteld. Er is een gratis te downloaden community-editie, maar ook een betaalde pro- en enterprise-versie.

Visual Studio 2017 voor Mac focust vooral op het maken van apps voor iOS, tvOS, Android, Mac en .NET Core. Het is nog niet mogelijk om ander­soortige projecten, zoals Windows-applicaties te openen.

Geen ondersteuning voor Swift

Visual Studio 2017 voor Mac is de opvolger van Xamarin Studio, een ontwikkel­omgeving die Microsoft in 2015 overnam. De interface is aangepast en likt op de Windows-versie van Visual Studio. De IDE ondersteunt de talen C#, F#, .NET Core, ASP.NET Core en ook Xamarin Unity. Ondersteuning voor Apple’s programmeertaal Swift is gek genoeg afwezig.

visual studio mac 2017 donker
Visual Studio voor Mac heeft een donkere en lichte interface – Klik/tap voor groter.

Volgens Microsoft kunnen de meeste projecten direct tussen Windows en macOS uitgewisseld worden. De IDE heeft daarnaast ondersteuning voor de iOS- en Android-simulator en focust ook op het koppelen van applicaties aan de Azure Cloud van Microsoft. Een Mac met minimaal OS X 10.11 El Capitan is vereist. Tot slot is er nog een extraatje voor iedereen die de IDE voor 17 mei downloadt. Microsoft geeft tot dan 60 dagen gratis toegang tot Xamarin University.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  xaddict

  Ik zie het op twitter vooral voorbij komen voor web projecten. Wat een 180 graden draai heeft Microsoft daarin gemaakt. Ooit het verschrikkelijke IE6, 7 en 8 (etc) en nu voorlopende Developer tools

 • Profielfoto
  MrHammond

  ‘k Heb het gedownload, geïnstalleerd, en… zowaar: ik kan ermee omgaan:-)
  Programmeren in C# zoals ik het op m’n werk gedaan heb! Wellicht dan toch iets van Microsoft waar ik thuis mee uit de voeten kan?!?

 • Profielfoto
  Webbiker

  Ik zie het op twitter vooral voorbij komen voor web projecten.

  Niet in de war met Visual Studio Code? Dat is een gratis IDE van Microsoft speciaal voor frontend ontwikkelaars..

 • Profielfoto
  joopgran

  Webbiker

  Niet in de war met Visual Studio Code?

  Nee,
  Verkrijgbaar in drie versie’s : Community,Professional en Enterprise.
  Waarvan de Community de gratis versie is.

 • Profielfoto
  Xenophon

  Microsoft Studio Code, is nu al, in mijn ogen een geweldige keuze voor Front-end Development. Nooit gedacht dat ik ooit nog Microsoft liefhebber zou worden, maar ze zijn echt op de goede weg. Zelfs MS springt nu op de Docker-kar; geweldig.

 • Profielfoto
  lalalalalalalalal

  Jullie halen visual studio code erbij maar dat is gewoon een kopie van Atom. En een veredelde tekst editor met wat snufjes erbij.

  Visual studio zelf is (iets) groter.

 • Profielfoto
  Dakterras

  Waar Microsoft vooral een draai in heeft gemaakt is dat ze open source omarmen en dat ze daar zijn waar de gebruikers zijn. Of dat nu op Windows, Linux of Mac is. Goeie developer tools maken ze al jaren.
  Ik heb nooit zo die tweestrijd gehad met Apple en Microsoft. Ik werd in het verleden alleen een stuk enthousiaster van Apple vanwege de prachtige hardware en de perfect daarmee geïntegreerde software. Maar eerlijk gezegd, ik word de laatste anderhalf à twee jaar vaker verrast door Microsoft dan door Apple.