Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

Vevo uitgebreider en persoonlijker op Apple TV

De tijd dat TMF of MTV nog muziek op TV brachten is al jaren voorbij, maar gelukkig zijn er apps als Vevo op de Apple TV. De app van de muziekvideodienst heeft een grote update gehad en is voorzien van meer playlists en persoonlijke aanbevelingen.

Het beginscherm van Vevo voor Apple TV toont nu direct diverse playlists op basis van je profiel en het tijdstop. Daarnaast staan aanbevelingen op basis van je kijkgedrag en de video’s en artiesten die je leuk vindt klaar.

Direct naar artiesten en playlists

Voordat je de Apple TV-app kunt gebruiken, dien je een account aan te maken. Dat kan gemakkelijk via je iPhone, je hoeft alleen een code over te typen. Bij het aanmaken van je account geef je aan welke artiesten en genres je leuk vindt. Daarna heeft Vevo meteen een selectie artiesten en playlists voor je klaar staan.

Het beginscherm van de app toont direct aanbevolen artiesten en playlists.

Vevo stemt de playlists ook af op het moment van de dag. Zo worden in de middag playlists getoond met muziek die geschikt is tijdens het werken en zie je in het weekend meer party playlists.

Makkelijk door playlist bladeren

Een handige nieuwe functie is playlist peak. Je druk tijdens een video op het trackpad van de Apple TV om ‘m te activeren. Vervolgens kun je onderaan het scherm niet alleen een nummer een hartje geven, toevoegen aan je favorieten of het profiel van de artiest bekijken, maar ook zien welke clip volgt. Door even op de clip te gaan staan, zie je alvast bewegend beeld.

Playlist peak – Klik/tap voor groter.

Vevo is al lange tijd aanwezig op de Apple TV en met de nieuwe functies blijft het dé app voor clips op je TV. De app is gratis te downloaden in de App Store.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vevo uitgebreider en persoonlijker op Apple TV
Sluiten