‘tvOS 11 ondersteunt multi-user en live TV’

Door: Raymon Mens - 10 reacties

De Apple TV is echt een apparaat voor in de huiskamer en daar zitten soms verschillende mensen de TV willen gebruiken. Is het dan niet vreemd dat tvOS slechts op één gebruiker gericht is? Gelukkig komt daar naar verluidt in tvOS 11 verandering in.

Volgens bronnen van AppleToolbox krijgt tvOS 11 ondersteuning voor meerdere gebruikers. Zo kunnen alle gezinsleden hun eigen apps, games, fotocollectie en muziekbibliotheek op de Apple TV gebruiken.

Meerdere accounts en live TV

Volgens bronnen die bekend zijn met de volgende tvOS-versie, kunnen ontwikkelaars kunnen hun apps aanpassen met ondersteuning voor meerdere profielen. Zo kunnen meerdere gebruikers dezelfde app gebruiken zonder dat deze voor iedere gebruiker opnieuw geïnstalleerd wordt. De data wordt op deze manier gescheiden opgeslagen van de app zelf.

Apple zou daarnaast zijn eigen TV-app (nog niet in Nederland beschikbaar) uitbreiden met de mogelijkheid om live TV te kijken. Hoe het aanbod er precies uit gaat zien is nog onduidelijk, maar mogelijk gaan kabelaanbieders hun abonnees via de TV-app van Apple naar ze zenders die ze normaal via de kabel ontvangen laten kijken. In de VS is al een mechanisme voor inloggen met een kabelabonnement beschikbaar.

tv-app-001
De TV-app is nog niet beschikbaar in Nederland.

tvOS 11 tijdens WWDC 2017

Eerdere hoorden we al dat tvOS ook picture-in-picture krijgt, waarmee je bijvoorbeeld door een TV-gids kunt bladeren terwijl video in de hoek blijft afspelen. Een aantal apps hebben dit nu al geïmplementeerd, maar Apple zou het door het hele systeem willen integreren. tvOS 11 wordt tijdens WWDC 2017 op 5 juni verwacht. Dan kunnen ontwikkelaars ook aan de slag met de nieuwe opties voor profielen en picture-in-picture.

Later nieuwe Apple TV met 4k HDR

Later dit jaar zou de Apple TV zelf ook worden vernieuwd. In februari zei de doorgaans betrouwbare Bloomberg-reporter Mark Gurman dat Apple werkt aan een Apple TV met 4K-resolutie en HDR-beeld. Die komt mogelijk in september, samen met de nieuwe iPhone.
appletv-oldnew-001

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  SvS

  Goede ontwikkelingen.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Wel ja, pas een tweede gekocht en nu al weer een nieuwe die eraan komt….#blijfbetalen

 • Profielfoto
  jorusz_

  tvOS met webkit ondersteuning zou een verbetering qua app mogelijkheden zijn

 • Profielfoto
  TimmiX

  @Dydefox
  Jij hebt liever dat Apple de innovatie/ontwikkeling even een paar jaar stop zet? Of wat is precies je punt?

 • Profielfoto
  koekiewous

  Dat geoblabla moeten ze maar eens afschaffen. Gaan we ook in de EU doen op naar globaal.

 • Profielfoto
  plonserd

  Mocht die nieuwe Apple TV/ tvOS 11 nu eens met de mogelijkheid komen om vanop je iPhone het volume te regelen van video’s die je via airplay naar de tv streamt he, dat zou pas geweldig zijn…. Als de Chromecast het wel kan?

 • Profielfoto
  Roko

  Dus dan krijgt zo’n beetje het enige Apple aparaat waar je bijna altijd met meerdere personen tegelijkertijd gebruik van maakt een multi-user functie? Laten ze dat liever doen op iOS zodat je op de iPad je eigen selectie apps, mail, instellingen etc. hebt. Vreemde keuze

 • Profielfoto
  Mette

  Maar op de iPad hebben ze dit na al die jaren nog steeds niet voor mekaar. Smeervossen!

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Laten we toch in godsnaam hopen dat je IN de Music, photo, podcast Apps kunt switchen. En niet dat alles overal geswitched wordt. Ik wil mijn iTunes account erop maar wel de muziek en foto’s wisselen tussen mij en m’n partner.

 • Profielfoto
  maui

  Doe alsjeblieft weer een optische uitgang terug…zodat ik ‘m weer op m’n versterker kan aansluiten, zónder de tv aan te moeten zetten…