Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 mei 2017

‘tvOS 11 ondersteunt multi-user en live TV’

De Apple TV is echt een apparaat voor in de huiskamer en daar zitten soms verschillende mensen de TV willen gebruiken. Is het dan niet vreemd dat tvOS slechts op één gebruiker gericht is? Gelukkig komt daar naar verluidt in tvOS 11 verandering in.

Volgens bronnen van AppleToolbox krijgt tvOS 11 ondersteuning voor meerdere gebruikers. Zo kunnen alle gezinsleden hun eigen apps, games, fotocollectie en muziekbibliotheek op de Apple TV gebruiken.

Meerdere accounts en live TV

Volgens bronnen die bekend zijn met de volgende tvOS-versie, kunnen ontwikkelaars kunnen hun apps aanpassen met ondersteuning voor meerdere profielen. Zo kunnen meerdere gebruikers dezelfde app gebruiken zonder dat deze voor iedere gebruiker opnieuw geïnstalleerd wordt. De data wordt op deze manier gescheiden opgeslagen van de app zelf.

Apple zou daarnaast zijn eigen TV-app (nog niet in Nederland beschikbaar) uitbreiden met de mogelijkheid om live TV te kijken. Hoe het aanbod er precies uit gaat zien is nog onduidelijk, maar mogelijk gaan kabelaanbieders hun abonnees via de TV-app van Apple naar ze zenders die ze normaal via de kabel ontvangen laten kijken. In de VS is al een mechanisme voor inloggen met een kabelabonnement beschikbaar.

De TV-app is nog niet beschikbaar in Nederland.

tvOS 11 tijdens WWDC 2017

Eerdere hoorden we al dat tvOS ook picture-in-picture krijgt, waarmee je bijvoorbeeld door een TV-gids kunt bladeren terwijl video in de hoek blijft afspelen. Een aantal apps hebben dit nu al geïmplementeerd, maar Apple zou het door het hele systeem willen integreren. tvOS 11 wordt tijdens WWDC 2017 op 5 juni verwacht. Dan kunnen ontwikkelaars ook aan de slag met de nieuwe opties voor profielen en picture-in-picture.

Later nieuwe Apple TV met 4k HDR

Later dit jaar zou de Apple TV zelf ook worden vernieuwd. In februari zei de doorgaans betrouwbare Bloomberg-reporter Mark Gurman dat Apple werkt aan een Apple TV met 4K-resolutie en HDR-beeld. Die komt mogelijk in september, samen met de nieuwe iPhone.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘tvOS 11 ondersteunt multi-user en live TV’
Sluiten