Tripmode 2: meer controle over data persoonlijke hotspot

Door: Raymon Mens - 3 reacties

In 2015 schreven we voor het eerst over Tripmode. Met deze app bepaal je welke applicaties wel en geen toegang tot internet mogen bij het gebruik van persoonlijke hotspot. Wel zo veilig voor je databundel. Inmiddels is Tripmode 2 uitgebracht.

De app is volledig herschreven en heeft een betere interface. Nieuwe functies maken het mogelijk om per hotspot te bepalen welke apps wel en geen internettoegang krijgen en je kunt een datalimiet instellen.

Netwerkprofielen en datalimieten

In Tripmode 2 is het mogelijk om netwerkprofielen te maken. Zo kun je instellen dat Dropbox niet mag synchroniseren wanneer je verbinding maakt via je iPhone, maar wel wanneer je een hotspot van KPN of de NS gebruikt. Je kunt profielen automatisch aan hotspots koppelen, handmatig switchen of zoals in de eerste versie van Tripmode bij één profiel blijven.

tripmode 2
Klik/tap voor groter.

Ook nieuw is ondersteuning voor een datalimiet. Dit kan per dag, week of maand worden ingesteld. De app beschermt je zo ook in het buitenland, waar je vaak een datapakket per dag of week koopt, tegen hoge kosten voor extra data. Tot slot is het algoritme dat het datagebruik van apps toont verbeterd en zijn apps duidelijker zichtbaar in het overzicht.

tripmode 2 datalimiet
Klik/tap voor groter.

Tripmode 2 is een gratis update voor gebruikers van de eerste versie van de app. De app wordt verkocht voor $ 7,99 (ongeveer € 7) en een week gratis te proberen. De update is gratis voor bezitters van de eerste versie. De applicatie is compatibel met OS X Yosemite en later.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Geweldige app! Ik gebruik hem veel sinds jullie eerste tip, hoewel het wat minder urgent aan het worden is met die ‘dubbele data’ van Ziggo/Vodafone…

  Als we nu met z’n allen afspreken dat we alle synchronisatie uitzetten in het hotspot profiel van de NS, dan kunnen mensen met weinig data in de trein ook nog een beetje WiFi-en.:-)

 • Profielfoto
  Imade

  Daar heb je steeds minder wat aan, aangezien steeds meer providers onbeperkt data aanbieden.

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Als je zoveel data gebruikt, zou je eens aan een Unlimited abo kunnen denken.