Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 mei 2017

TomTom Sports synchronseert nu met gezondheid-app iOS

Bij TomTom denk je waarschijnlijk aan navigatiesystemen, maar het Nederlandse bedrijf verkoopt ook wearables. Die zijn nu prettiger bruikbaar met iOS, want er is ondersteuning voor de gezondheid-app. Daar worden alle gegevens centraal bewaard.

De metingen van een TomTom-wearable worden zo in de gezondheid-app van iOS opgeslagen. Het is ook mogelijk om TomTom Sports zonder wearable van de fabrikant te gebruiken, omdat de data uit HealthKit komt.

Handmatig activeren

De synchronisatie moet nog wel handmatig geactiveerd worden. Doe dit via het tabblad BeheerVerbonden appsApple Health. Na het inschakelen wordt je gevraagd welke gegevens je wenst te synchroniseren. Voor een goede werking schakel je ze allemaal in.

Klik/tap voor groter.

Wearables en andere apps

De app is compatibel met de TomTom-wearables uit de volgende series: Runner, Adventure, Spark en Multisport. Naast Apple Health, kunnen gegevens ook met Google Fit, Jawbone, NikePus, Runkeeper en Strava uitgewisseld worden. Dit vereist echter een koppeling via de website van de dienst en kan niet direct in de app geregeld worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
TomTom Sports synchronseert nu met gezondheid-app iOS
Sluiten