Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

Today at Apple gestart: dagelijks gratis workshops in de Apple Store

Er is vanaf vandaag altijd wat te doen in de Apple Store. Apple heeft zijn Today at Apple-programma met een groot aanbod dagelijkse, gratis workshops gelanceerd. De thema’s lopen uiteen van foto’s en video’s tot kunst en van programmeren tot productiviteit.

De workshops worden gegeven door Creative Pro’s. Dat is een Apple Store-medewerker die specialist is op een bepaald gebied. De workshops zijn niet alleen binnen, zo kun je bijvoorbeeld een fotowandeling maken.

Today at Apple met 6 soorten workshops

In de Nederlandse en Belgische Apple Stores worden 6 soorten workshops aangeboden. Dit zijn ze:

  • Fotowandelingen: Tijdens een wandeling door de stad ga je experimenteren met de iPhone-camera en krijg je uitleg en tips over de verschillende elementen van fotografie.
  • Studio-sessies: Je kunt anderhalf uur aan een eigen project werken en zo vaak als nodig hulp van een specialist vragen. Er zijn sessies voor documenten, presentaties en spreadsheets, maar ook sessies voor audio- en videoprojecten.
  • Dinsdag docentendag: Deze sessies zijn speciaal voor docenten en laten zien hoe de iPad en Mac in de klas gebruikt kunnen worden.
  • Kids-uur: Ook kinderen kunnen in de Apple Store aan de slag. De sessies zijn gemaakt om fantasie en creativiteit te stimuleren. Denk aan programmeren, stroytelling, tekenen, een film maken en muziek maken.
  • Stap voor stap: Sessies voor Apple-gebruikers die de basis onder de knie hebben en meer uit hun apparaat willen halen. Denk aan het ordenen van foto’s en maken van spreadsheets.
  • De basis: Deze workshops werden al gegeven en blijven bestaan. Ze leggen nieuwe Apple-gebruikers de basis van iPhone, iPad, iCloud en Mac uit, bijvoorbeeld de basis van Apple ID en iCloud.

https://www.youtube.com/watch?v=yrTPlxbZTSA

Nieuwe inrichting Apple Store

Om de workshops te geven, gaat de inrichting van de Apple Store op de schop. De winkels worden uitgerust met mobiele schermen en een audio-installatie voor de workshops. Ook zijn er nieuwe stoelen en worden de rekken met accessoires opgefrist.

Voorbeeld van de nieuwe inrichting – Klik/tap voor groter.

Reserveren voor Today at Apple

De workshops zijn gratis bij te wonen, maar je moet wel reserveren. Dat kan heel gemakkelijk via de website van Apple. Je hebt alleen een Apple ID nodig om je aan te melden. Op moment van schrijven, geeft de site de tijden nog in 12 uurnotatie aan. Wees gerust: de workshops zijn gewoon overdag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Today at Apple gestart: dagelijks gratis workshops in de Apple Store
Sluiten