Raymon Mens
Raymon Mens OMT Specials 22 mei 2017

Tip: gebruik je iPhone-wekker met de hardware-knoppen

Een kleine iPhone-tip die misschien niet bij alle OMT-lezers bekend is. Als je iPhone-wekker afgaat, hoef je niet per se naar het scherm te kijken om het alarm uit te zetten of nog even te snoozen. Dit kan gewoon met de knoppen die op de iPhone zitten.

Waneer de wekker afgaat, druk je op de home-knop om ‘m uit te schakelen. De wekker zal dan niet meer afgaan. Met de volumeknoppen of power-knop aan de bovenkant of zijkant, snooze je nog negen minuten.

Klik/tap voor groter.

Waarom 9 minuten snoozen?

Standaard kun je alleen negen minuten snoozen met de iPhone-wekker. Waarom niet langer, of korter? Voor het antwoord moeten we terug naar de jaren 50. Door mechanische beperkingen was het niet mogelijk om de snooze-tijd in te stellen op precies 10 minuten. Het was 9 minuten of iets meer dan 10 minuten.

Omdat uit diverse onderzoeken bleek dat mensen na 10 minuten weer in een diepe slaap vielen, werd gekozen voor 9 minuten. Hoewel er anno 2017 geen mechanische beperkingen zijn, houdt Apple zich aan deze traditie.

Een wekker uit de jaren 50.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tip: gebruik je iPhone-wekker met de hardware-knoppen
Sluiten