Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 mei 2017

‘Tim Cook test bloedsuikermeter Apple Watch persoonlijk’

In april schreven we dat Apple dichtbij een medische doorbraak is. De iPhone-maker heeft een prikloze bloed­suiker­meter voor de Apple Watch gemaakt. Volgens een nieuw bericht wordt de meter al getest door niemand minder dan Apple-CEO Tim Cook.

Cook zou de prikloze bloed­suiker­meter langdurig testen tijdens zijn werkzaamheden op de Apple Campus. Het apparaat is verbonden met de Apple Watch, maar geen onderdeel van Apple’s wearable.

Losse Health Bands?

Een bloed­suiker­meter is een medisch product en moet een klinische validatie ondergaan. Dit is een langdurig proces waar Apple waarschijnlijk niet op zit te wachten. Daarom is het slim om de meter als los apparaatje dat aan de Apple Watch gekoppeld kan worden uit te brengen. Zo kan Apple zijn smartwatch zonder vertraging vernieuwen, terwijl de meter op goedkeuring wacht.

Enkele dagen geleden meldde het Amerikaanse blog BGR dat Apple een aantal slimme bandjes voor de Apple Watch wil uitbrengen. Een prikloze bloed­suiker­meter die je als bandje aan de Apple Watch bevestigt zou een prima oplossing zijn.

Klik/tap voor groter.

Al vijf jaar in ontwikkeling

Diabetespatienten (suikerziekte) die insuline gebruiken, moeten meermaals per dag een vingerprik uitvoeren om hun bloedsuiker te meten.  Een optische meter zou het leven van patiënten niet alleen een stuk aangenamer maken, maar ook doorlopende metingen voor nieuw onderzoek mogelijk maken. De Apple Watch zou voor een stuk meer mensen een must-have worden.

Naar verluidt werkt Apple al vijf jaar aan de meter. Steve Jobs zou in 2010 met dit idee gekomen zijn en Apple heeft er naar naar verluidt een groot team met experts op zitten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Tim Cook test bloedsuikermeter Apple Watch persoonlijk’
Sluiten