Tele2 komt met unlimited data en verlaagt prijzen

Door: Raymon Mens - 18 reacties

Tele2 heeft een nieuw abonnement met onbeperkte data aangekondigd en start een prijzenoorlog met T-Mobile. Voor 25 euro per maand biedt de provider onbeperkt internet, bellen en sms’en. T-Mobile vraagt voor een vergelijkbaar abonnement 35 euro per maand.

Het abonnement is vanaf 17 mei verkrijgbaar en bestaande klanten kunnen het een maand lang gratis uitproberen. Abonnementen met een datalimiet gaan ook op de schop en worden in prijs verlaagd.

24GB per maand wordt unlimited

Net als bij T-Mobile kunnen klanten met onbeperkte data 5GB per dag gebruiken. Daarna moet telkens een gratis aanvulling van 1GB via de app van Tele2 worden besteld. In Europa biedt Tele2 geen onbeperkte data, maar maximaal 6GB per maand. Klanten die een abonnement met 24GB data hebben, worden overgezet naar unlimited. De prijs gaat dan 10 euro omlaag van 35 naar 25 euro per maand.

Andere bundels op de schop

De bundels met datalimiet gaan ook op de schop. Tele2 schrapt de abonnementen met 2GB en 24GB data en gaat alleen nog abonnementen met 1, 5, 10 en unlimited GB aanbieden. De prijzen van de meeste abonnementen gaan met een euro per maand omlaag.

 1GB2GB5GB10GB24GB / Unlimited
100 Bel/SMS€ 11 € 10Vervallen€ 15 € 14€ 21 € 17Vervallen *
Onbep. Bel/SMS€ 15 € 14Vervallen€ 19 € 18€ 25 € 21€ 35 € 25

Prijzen op basis van 2 jaar sim-only, per 17 mei 2017, voor nieuwe klanten. Bundel met 24GB per maand wordt automatisch omgezet in unlimited.

Met de nieuwe prijzenoorlog is de strijd om onbeperkte data in Nederland losgebarsten. T-Mobile CEO Søren Abildgaard noemt Tele2 in een reactie een copycat, maar is blij een volger te hebben. Tele2 heeft T-Mobile op prijs afgetroefd, maar volgens Abildgaard is T-Mobile de premium-keuze: “In het afgelopen jaar, is T-Mobile uitgegroeid tot hét premium mobiel internet merk in de Nederlandse markt en zijn we met bijna een kwart miljoen klanten gegroeid. We hebben een lange termijn investeringsplan en technologie roadmap om zo premium kwaliteit ook in de toekomst te blijven garanderen.”

Dit artikel meldde voorheen dat het voor bestaanden klanten mogelijk was om het abonnement gratis een maand te testen. Dit blijkt onjuist.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  Edwin

  Tele2 geeft mij nou niet het idee dat het om een kwaliteits netwerk gaat. Heb bij hen altijd het gevoel dat het een budget provider is. Dat had ik vroeger ook van T-mobile, maar omdat ik een iPhone wilde toch overgestapt. En nu is T-Mobile uitgegroeid tot de beste provider. Ik blijf ondanks het prijsverschil toch liever bij T-Mobile, want ze hebben ook een prettige klantenservice. Dat kan ik van Vodafone en KPN niet zeggen. Ook die heb ik in het verleden gehad.

 • Profielfoto
  gsmaster

  Kunnen ze in Belgie wat aan leren!

 • Profielfoto
  ajschot

  balen… net mijn aboo verlengt bij T-Mobile….
  kijken of ik er nog onderuit kan…

  EDIT: T-Mobile heeft mijn contractverlenging geannuleerd… nog even nadenken of ik durf te switchen.
  Scheelt wel een hoop centjes (over 12 of 24 maanden uitgemeten), alleen op abbo kosten al 120 per jaar en met toestel scheelt het nog meer

  Overigens 10Gb oude prijs moet natuurlijk €25 zijn

 • Profielfoto
  SvS

  Hoe zit het met de dekking van Tele2 in Limburg (Noord/Zuid)?

  Tele2 geeft mij nou niet het idee dat het om een kwaliteits netwerk gaat.

  Dat heb ik zelf ook, maar gun ze ook voordeel van twijfel, maar ik ga nu geen 2 jaar abonnement nemen als ik niet zeker ben van hun dekkingsgebieden. Hollandsnieuwe had 2 jaar geleden een heel beroerd dekking in hele gebied waar ik woon. Vaker GPRS dan 3G. Misschien is het nu wel verbeterd, maar dat weet ik niet.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Hoe zit het met de dekking van Tele2 in Limburg (Noord/Zuid)?

  Je kunt hier de dekkingskaart bekijken.

 • Profielfoto
  Needler

  Ik ben vorig jaar met veel twijfel overgestapt van KPN naar Tele2. €45 per maand voor 10GB sim-only ging me te ver. Ik woon in Heiloo (vlakbij Alkmaar) en werk in Amsterdam. Ik heb altijd een goede 4G verbinding.

 • Profielfoto
  Anoniem ex-lid

  Ik zit nu bij ben, nog nooit zo slecht bereik gehad. kan soms gewoon niet bellen.
  de helpdesk kan er ook niks mee. behalve de standaard vragen stellen.

  maar om naar tele2 over te stappen… NEE, alleen al om die irritante reclames.

 • Profielfoto
  Mcegbert

  Ik heb het even nagekeken, maar mijn vermoeden klopt. Tele2 maakt sinds 2009 gebruik van het netwerk van t-mobile. Als dat de beste provider van nu is…

  Ik zit er al jaren en ben erg tevreden. Ga mijn abonnement morgen veranderen. Ook al loopt het huidige nog ruim een jaar, ze willen me met alle plezier op onbeperkt zetten. Scheelt me nog geld ook.

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Ik blijf ondanks het prijsverschil toch liever bij T-Mobile, want ze hebben ook een prettige klantenservice.

  Tele2 heeft een bijzondere, maar goede klantenservice. Even een twitter DM sturen, binnen een paar uur reageren ze en dan regelen ze het ook goed. Dus voor wie bestand is tegen chatten via Twitter, dan is de klantenservice prima.

 • Profielfoto
  Mcegbert

  Ook telefonisch prima geregeld daar. Men heeft een speciale afdeling voor (special requests) Zo heb ik twee of drie keer een nieuwe iPhone gekregen, die ik pas een jaar later middels een nieuw abonnement ben gaan betalen.

 • Profielfoto
  hen3

  Ik ben benieuwd of mijn provider (Vodafone) ook wat gaat doen in de prijzenoorlog.

  Overigens heeft Tele2 vriendinlief ongevraagd omgezet naar 4G. Vanaf dat moment is het regelmatig niet mogelijk voor haar om te bellen of gebeld te worden, op haar Samsung toestel.

 • Profielfoto
  NASI-GORENG

  ehh KPN ook meedoen?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Overigens 10Gb oude prijs moet natuurlijk €25 zijn

  Oops, aangepast.

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Ik kan nergens iets vinden over die proefperiode. Waar kan ik dat vinden?

 • Profielfoto
  Fishke

  @hen3

  Bij Vodafone kun je via friends en family tegen soms redelijke korting een abonnement afsluiten. Ik heb red super voor 26euro. Als je dan ook bij Ziggo klant bent krijg je dubbele data. Dit betekend dat ik 24gb(eu) heb voor 26euro per maand. Op dit moment kost dit 31euro zie ik.

  https://directsales.vodafone.nl/friendsfamily/details/14475/7617?filter=simonly

 • Profielfoto
  TBITW

  @mcegebert

  Alleen voor 2g/3g. Voor 4g maakt Tele2 van haar eigen netwerk gebruik.

 • Profielfoto
  @RoRoNL

  @Raymon

  De gratis maand op proef lijkt vooralsnog afgeblazen of uitgesteld,

  “Gratis testen
  Bestaande klanten kunnen het abonnement met unlimited data een maand lang gratis testen. Van 17 tot 25 mei kun je je via de Tele2-app aanmelden voor een maand unlimited op proef.”

 • Profielfoto
  ajschot

  let wel onbeperkt bellen in de EU is wel met haken en ogen….
  Vanaf 8 juni geld de bundel in de EU alleen niet als je in een ander EU land bent en naar dat land belt.
  Dus je bent bijvoorbeeld in Frankrijk en belt je hotel in Frankrijk, dan moet je dat telefoontje buiten je bundel afrekenen.

  Maar als je veel in Zwitserland bent is Tele2 misschien weer aantrekkelijke romdat Zwitserland hier ook in de 6Gb databundel valt en bij bijvoorbeeld T-Mobile niet.

  UPDATE: Krijg nu toch weer een melding dat dit straks wel vanuit de bundel gaat. Zo lang de algemene voorwaarden die vanaf 8 juni gelden er nog niet staan wachten dus…
  Dit voorbeeld mogen ze volgens de wetgeving namelijk wel.