Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

Tele2 komt met unlimited data en verlaagt prijzen

Tele2 heeft een nieuw abonnement met onbeperkte data aangekondigd en start een prijzenoorlog met T-Mobile. Voor 25 euro per maand biedt de provider onbeperkt internet, bellen en sms’en. T-Mobile vraagt voor een vergelijkbaar abonnement 35 euro per maand.

Het abonnement is vanaf 17 mei verkrijgbaar en bestaande klanten kunnen het een maand lang gratis uitproberen. Abonnementen met een datalimiet gaan ook op de schop en worden in prijs verlaagd.

24GB per maand wordt unlimited

Net als bij T-Mobile kunnen klanten met onbeperkte data 5GB per dag gebruiken. Daarna moet telkens een gratis aanvulling van 1GB via de app van Tele2 worden besteld. In Europa biedt Tele2 geen onbeperkte data, maar maximaal 6GB per maand. Klanten die een abonnement met 24GB data hebben, worden overgezet naar unlimited. De prijs gaat dan 10 euro omlaag van 35 naar 25 euro per maand.

Andere bundels op de schop

De bundels met datalimiet gaan ook op de schop. Tele2 schrapt de abonnementen met 2GB en 24GB data en gaat alleen nog abonnementen met 1, 5, 10 en unlimited GB aanbieden. De prijzen van de meeste abonnementen gaan met een euro per maand omlaag.

[table “68” not found /]

Prijzen op basis van 2 jaar sim-only, per 17 mei 2017, voor nieuwe klanten. Bundel met 24GB per maand wordt automatisch omgezet in unlimited.

Met de nieuwe prijzenoorlog is de strijd om onbeperkte data in Nederland losgebarsten. T-Mobile CEO Søren Abildgaard noemt Tele2 in een reactie een copycat, maar is blij een volger te hebben. Tele2 heeft T-Mobile op prijs afgetroefd, maar volgens Abildgaard is T-Mobile de premium-keuze: “In het afgelopen jaar, is T-Mobile uitgegroeid tot hét premium mobiel internet merk in de Nederlandse markt en zijn we met bijna een kwart miljoen klanten gegroeid. We hebben een lange termijn investeringsplan en technologie roadmap om zo premium kwaliteit ook in de toekomst te blijven garanderen.”

Dit artikel meldde voorheen dat het voor bestaanden klanten mogelijk was om het abonnement gratis een maand te testen. Dit blijkt onjuist.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tele2 komt met unlimited data en verlaagt prijzen
Sluiten