T-Mobile schrapt onbeperkt roamen bij GO Unlimited

Door: Raymon Mens - 12 reacties

T-Mobile heeft zijn GO Unlimited-abonnement aangepast en de 60 dagen per jaar onbeperkt roamen geschrapt. Nieuwe abonnees hebben vanaf nu 10GB roaming per maand. Voor bestaande abonnees blijven de oude voorwaarden geleden.

De provider noemt het abonnement niet langer “Go Unlimited NL&EU” maar “Go Unlimited NL & 10 GB EU“. Volgens T-Mobile is de ingreep nodig om te voldoen aan Europese regels en de prijs laag te houden.

Vooral binnenlands gebruik

Bestaande klanten blijven de oude voorwaarden behouden en kunnen dus 60 dagen per jaar onbeperkt roamen in de EU. Als deze 60 dagen op zijn, gaat een limiet van 10GB per maand gelden. Consumenten die het abonnement op of na 1 mei afsluiten, krijgen 10GB per maand roaming in de EU. Binnenlandse data blijft daarentegen onbeperkt. Volgens de T-Mobile gebruikt 98 procent van zijn klanten het abonnement vooral in Nederland.

t-mobile-eu
Naast Nederland is T-Mobile in een groot aantal andere landen actief.

Nieuwe regels rondom roaming

Naar welke Europese regels T-Mobile precies verwijst is niet duidelijk. Op 15 juni komen Europese roamingkosten te vervallen en moeten consumenten hun hele databundel in de EU kunnen gebruiken. Providers kunnen zich echter beroepen op een uitzondering. Die heeft Brussel vooral voor unlimited-abonnementen gemaakt. Aan de hand van de volgende formule wordt berekend hoeveel GB EU-roaming een provider minimaal moet geven: 2x (prijs abonnement exclusief BTW / 7,7).

Bij het Go Unlimited NL&EU abo van T-Mobile komt hier minimaal 7,5GB data uit. Met 10GB roaming is het abonnement dus in lijn met de Europese regels. De 7,7 in de formule is het tarief dat provider mogen rekenen voor het gebruik van 1GB data op elkaars netwerk. Dit tarief wordt door Brussel ieder jaar verlaagd, waardoor de hoeveelheid data die je in de EU zonder roamingkosten kunt gebruiken ieder jaar toeneemt. (Via: Tweakers)

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Smon

  Op zich niet heel gek als je bedenkt dat het T-Mobile dus €7.70 per GB kost. Als je er dus mensen tussen hebt zitten die bijvoorbeeld 25 GB in het buitenland verbruiken, dan kost dat T-Mobile een dikke €192.50, terwijl de abonnee maar €35 betaalt! (Of zelfs €30 als ze korting hebben via T-Mobile Samen).

  Zelfs onder de nieuwe voorwaarden kost het ze nog 77 euro als iemand in 1 maand 10 GB verbruikt.

  Wat mij betreft dus nog steeds een uitstekend aanbod: onbeperkt internet in Nederland (op een netwerk dat onlangs als beste is bestempeld) + 10 GB per maand in EU landen.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Klein beetje nuance op bovenstaande reactie: Bedenk je wel dat het T-Mobile niet in alle landen € 7,70 per GB kost. Dit is de prijs die providers onderling maximaal mogen rekenen. T-Mobile is in veel landen actief met een eigen netwerk en ik vermoed dat de lokale T-Mobile-afdelingen elkaar niet de hoofdprijs vragen.

  Verder is GO Unlimited inderdaad nog steeds een aantrekkelijk aanbod.

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Het is natuurlijk mooi als je in de Randstad woont, dan gebruik je je bundel alleen in de vakanties of op zakenreizen.
  Voor wie in de grensregio woont moet constateren dat er van het hele verhaal ‘roam as at home’ natuurlijk weinig terecht is gekomen. Als je nu met een paar vrienden een biertje drink op een Duits terras kunnen we niet via de iPad naar de F1 race kijken. Het kan wel, maar je zult je nog steeds moeten afvragen hoeveel data je verbruikt.
  Er rest dan 1 conclusie, de prijzen dalen snel, maar het doel ‘roam as at home’ is gewoon nog niet gehaald. En dat wilden we toch, geen grenzen ervaren.

 • Profielfoto
  Wim

  KPN heet zojuist mijn zeer oude abo omgezet.

  onbeperkt wordt 10GB

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Je abonnement dat je op maandag besteld, is tegenwoordig op dinsdag al weer gewijzigd. Het komt allemaal een beetje knullig over.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Lekker man… Lekker veel data.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Veel van dat soort wijzigingen kunnen ook betekenen dat je tussentijds kan opzeggen toch zeker?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  In veel gevallen geldt het alleen voor nieuwe abonnees. En in het geval dat het wel voor jouw specifieke abonnement geldt (zoals bij KPN), kun je inderdaad per direct opzeggen.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  He he he, net vrijdag (op tijd) onze drie abo’s verlengd naar echt Unlimited. Dat scheelde niet veel. Net op tijd.

 • Profielfoto
  pippen2

  Wat ik niet snap: is hier vooraf niet over nagedacht dan? Als het om een nieuwe wet gaat die het “unlimited” onmogelijk maakt, dan zouden we daar toch al wel iets vanaf moeten weten. Het komt nu eerder over als een reclamestunt om bij de lancering van de unlimited-abonnementen vooral de media te halen. Nu de aandacht weg is, worden vlug de regels bijgesteld voor nieuwe klanten…

 • Profielfoto
  Shmoo

  He he he, net vrijdag (op tijd) onze drie abo’s verlengd naar echt Unlimited. Dat scheelde niet veel. Net op tijd.

  .
  Doe mij een plezier. Speel deze maand even niet mee met de Staatsloterij-gedoe want ik doe deze maand al mee.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Sowieso zijn de mobiele abonnementen nog steeds te duur, dat is al lang geweten. Maar ik vind dit zeker een mooi aanbod. Hier in België krijgen we 5GB/ maand gratis (in eigen land). Buitenland zou ik niet zo meteen weten. Persoonlijk gebruik ik ook niet veel internet op mijn iPhone, en als ik dat wel doe is het meestal via wifi.