Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 mei 2017

SoundCloud lanceert persoonlijke playlist met écht nieuwe muziek

SoundCloud heeft een nieuwe functie genaamd “The Upload” gelanceerd. Deze playlist raadt gebruikers nieuwe muziek aan de hand van hun persoonlijke smaak aan. De muziek wordt gekozen uit recente uploads naar het audioplatform.

The Upload is anders dan Discover Weekly van Spotify of de Voor Jou-playlists van Apple Music. Daar wordt nieuwe en oudere muziek afgewisseld. SoundCloud kiest alleen uploads van de afgelopen dagen.

Te vinden in zoek-tabblad

De nieuwe playlist is te vinden in het zoek-tabblad van de iOS-app van SoundCloud. The Upload zal daar direct bovenaan verschijnen. Ook op het web is de nieuwe playlist te vinden onder het Discover-tabblad. Inloggen met account dat actief gebruikt wordt is vereist om aanbevelingen te krijgen. De aanbevelingen worden beter naarmate meer geluisterd wordt.

Klik/tap voor groter.

SoundCloud GO in Nederland

Naast de nieuwe playlist, lanceerde SoudCloud onlangs ook zijn betaalde dienst GO in Nederland. Deze dienst van € 5,99 per maand maakt luisteren zonder reclame en offline opslaan van nummers mogelijk. Daarnaast is er ook GO+ dat voor € 9,99 per maand toegang biedt tot alle 150 miljoen tracks op SoundCloud. De dienst richt zich vooral op alternatieve muziek, remixen van DJ’s en opkomende artiesten.

Niet alleen luisteraars betalen de dienst, artiesten die audio willen uploaden kunnen ook ruimte kopen. Ondanks het dubbele verdienmodel boekte SoundCloud in 2015 een verlies van 51 miljoen euro. De dienst kon online blijven door een nieuwe lening van 65 miljoen euro die het in maart aanging.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
SoundCloud lanceert persoonlijke playlist met écht nieuwe muziek
Sluiten