Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Snapchat gaat mini-series aanbieden’

Het aanbieden van eigen video-content lijkt de nieuwe trend onder techbedrijven. Niet alleen Apple start met twee series, ook Snapchat gaat naar verluidt mini-series aanbieden. Enkele weken geleden hoorden we al dat Spotify iets vergelijkbaars van plan is.

Volgens The Wall Street Journal start Snapchat binnenkort met ‘Snap TV’ waarop korte series, documentaires, animatiefilms, horror, drama en zelfs nieuwsprogramma’s te zien zijn. Ze duren 3 tot 5 minuten.

Van Snapchat en partners

De series worden geproduceerd door grote Amerikaanse mediamerken als NBC Universal, Discovery, BBC, ABC, ESPN, Vice Media en NFL. Snap zou nog in gesprek met CBS en FOX zijn. Snap TV wordt gepitcht als een nieuwe manier om de jonge doelgroep van Snapchat te bereiken. De series worden geïntegreerd in het Stories-tabblad van de app.

Apple en Spotify

Apple en Spotify doen iets soortgelijks en gaan eigen geproduceerde series aanbieden via hun apps. De eerste series van Apple zijn al bekend, namelijk het muziekprogramma Carpool Karaoke en de realityshow Planet of the Apps. Spotify trapt binnenkort af met Traffic Jams, een concept dat aan Carpool Karaoke doet denken. Producers en rappers moeten op de achterbank van een auto een nummer produceren en dit aan het eind van de aflevering voor een live-publiek uitvoeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Snapchat gaat mini-series aanbieden’
Sluiten