Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 1 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Slimmere energiebesparing in iOS 11’

Niemand zit te wachten op een lege accu en Apple neemt in iOS 11 naar verluidt nieuwe maatregelen om dat te voorkomen. De functie voor energie­besparing wordt een stuk geavanceerder en gaat van het gedrag en de locatie van de gebruiker leren.

Apple introduceerde de modus voor energie­besparing in iOS 9, maar je moet ‘m handmatig inschakelen. In iOS 11 zou dat automatisch gaan, bijvoorbeeld wanneer je het huis verlaat en minder dan 20 procent accu hebt.

Locatie en app-gebruik

Energiebesparingsstand is sinds iOS 9 op iedere iPhone of iPad aanwezig en is nog erg basic. De functie maakt het scherm donkerder, schakelt visuele effecten uit en pauzeert het op de achtergrond ophalen van mail en verversen van apps. Hoe de slimme energie­besparing van iOS 11 precies gaat werken is nog onduidelijk.

Wel duidelijk is dat Apple genoeg data heeft om de functie flink te verbeteren. Zo weet de iPhone aan de hand van Bluetooth of je in de auto zit. In dat geval is het niet nuttig om Snapchat en Twitter op de achtergrond te vernieuwen. iOS weet ook welke apps je op verschillende tijdstippen van de dag gebruikt. Nu wordt dat alleen maar voor suggesties gebruikt, maar kan de achtergrondactiviteit er wellicht op aanpassen.

Energiebesparing herken je aan het gele batterij-icoon.

iOS 11 op 5 juni onthuld

Apple zal iOS 11 op 5 juni onthullen, dan is namelijk de jaarlijkse WWDC Keynote. Naast slimmere energiebesparing krijgt de volgende versie van iOS naar verluidt ook FaceTime-groepsbellen, een slimmere Siri vanuit iCloud en nieuwe emoji. De iPhone en iPad werken naar verwachting ook sneller omdat iOS 11 volledig 64-bits wordt. (→ Via)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Slimmere energiebesparing in iOS 11’
Sluiten