‘Slimmere energiebesparing in iOS 11’

9 reacties

Niemand zit te wachten op een lege accu en Apple neemt in iOS 11 naar verluidt nieuwe maatregelen om dat te voorkomen. De functie voor energie­besparing wordt een stuk geavanceerder en gaat van het gedrag en de locatie van de gebruiker leren.

Apple introduceerde de modus voor energie­besparing in iOS 9, maar je moet ‘m handmatig inschakelen. In iOS 11 zou dat automatisch gaan, bijvoorbeeld wanneer je het huis verlaat en minder dan 20 procent accu hebt.

Locatie en app-gebruik

Energiebesparingsstand is sinds iOS 9 op iedere iPhone of iPad aanwezig en is nog erg basic. De functie maakt het scherm donkerder, schakelt visuele effecten uit en pauzeert het op de achtergrond ophalen van mail en verversen van apps. Hoe de slimme energie­besparing van iOS 11 precies gaat werken is nog onduidelijk.

Wel duidelijk is dat Apple genoeg data heeft om de functie flink te verbeteren. Zo weet de iPhone aan de hand van Bluetooth of je in de auto zit. In dat geval is het niet nuttig om Snapchat en Twitter op de achtergrond te vernieuwen. iOS weet ook welke apps je op verschillende tijdstippen van de dag gebruikt. Nu wordt dat alleen maar voor suggesties gebruikt, maar kan de achtergrondactiviteit er wellicht op aanpassen.

ios 11 energiebesparing
Energiebesparing herken je aan het gele batterij-icoon.

iOS 11 op 5 juni onthuld

Apple zal iOS 11 op 5 juni onthullen, dan is namelijk de jaarlijkse WWDC Keynote. Naast slimmere energiebesparing krijgt de volgende versie van iOS naar verluidt ook FaceTime-groepsbellen, een slimmere Siri vanuit iCloud en nieuwe emoji. De iPhone en iPad werken naar verwachting ook sneller omdat iOS 11 volledig 64-bits wordt. (→ Via)

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Afroman

  De energiebesparing is er niet op de iPad hoor. Of ik moet nu 2 jaar kippig zijn geweest.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Mogelijk op de iPads met simkaartjes. ??

  ? ? ?

 • Profielfoto
  Afroman

  Die heb ik en ook daar geen energiebesparing

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Wat nou een enorm simpele en effectieve verbetering zou zijn,
  is dat je ‘m gewoon altijd op Energiebesparing kan laten staan,
  en dat-ie er niet automatisch telkens vanaf gaat.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Pas bij 20% inschakelen vindt ik hetzelfde als een reddingboei uitgooien als de drenkeling al verzopen is.

  Inderdaad zou het slimmer aan- en uitgeschakeld moeten worden, bijv. via de bewegingssensor. (die staat bijv. voor raise-to-wake aan) Wanneer het device een kwartier stil ligt ben je waarschijnlijk niet in de buurt, dus dan inschakelen. Ik noem maar iets.

  Dan zou je echt flink je batterijduur kunnen verlengen. Want de spaarstand werkt ook nu al zeker wel goed vindt ik.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Wat te denken van een instelbare spaarstand, zoals met nachtmodus en niet storen? Meteen deze laatste trouwens ook eens van een weekplanning voorzien, zit ik me nu te bedenken.

  Of deze functie eens opnemen in het bedieningspaneel, zodat ik niet acht handelingen moet doen om de spaarstand aan- of uit te zetten…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Of deze functie eens opnemen in het bedieningspaneel, zodat ik niet acht handelingen moet doen om de spaarstand aan- of uit te zetten…

  Waarom denk je dat ze onderlaatst dat Workflow app bedrijfje hebben gekocht?

  Automatiseren is de toekomst. Ik denk dat dit soort bedrijven veel verder willen gaan dan jou een aan/uit schuifje geven. Telefoons moeten slim genoeg worden om na een weekje of twee kunnen begrijpen wat jouw routine is. Dat jij mogelijk van 8 tot 5 werkt op kantoor en dat je tijdens dit werk nooit je telefoon gebruikt, enkel tijdens de pauzes. Dat zou betekenen dat je van je baas niet drive mag bellen. Waarom zou een telefoon dan niet in deze fases in een diepere besparingsmode gezet kunnen worden. Jij gaat dat zelf niet doen maar telefoons kunnen wel slim genoeg zijn om dat zelf te doen.

  Waarschijnlijk kun je op deze manier gewoon dubbele prestaties uit je batterij halen dan wat je er nu uithaalt.

 • Profielfoto
  whaha

  Zolang alles handmatig te wissen of te resetten is, vind ik alles best. Ik heb die energiebesparing stand overigens nog nooit gebruikt op deze telefoon. Ik laad ‘m gewoon elke nacht op. Bovendien heb ik geen Facebook er op staan.

 • Profielfoto
  Frans

  Zuiniger met de accu omgaan is natuurlijk altijd meegenomen, maar ik vind dit toch een beetje een oplossing voor een probleem dat er niet zou hoeven zijn. Als Apple haar iPhones een ietsje pietsje dikker zou maken past er een grotere accu in en is een energiebespaarstand niet echt nodig.