‘Slimme Siri-speaker is al in productie’

Door: Raymon Mens - 13 reacties

De ontwikkelingen rondom Apple’s¬†Siri-speaker lijken heel hard te gaan. Vorige week hoorden we dat het apparaat waarschijnlijk tijdens WWDC 2017 op 5 juni onthuld wordt en inmiddels zou de productie bij een van Apple’s vaste partners gestart zijn.

Dat claimt het Taiwanese Economic Daily News, dat goede contacten¬†binnen Apple’s leveranciersketen heeft. De Siri-speaker wordt naar verluidt een¬†mix¬†tussen een high-end AirPlay speaker en slimme assistent.

Productie bij AirPod-leverancier

De Siri-speaker wordt geproduceerd bij het Taiwanese bedrijf Inventec en dat is geen toeval. Hier laat Apple namelijk ook de AirPods maken. Volgens een eerder gerucht is Apple van plan de speaker tijdens WWDC te onthullen en een productiestart in mei is daarom realistisch.

Siri speaker 16x9
Concept – Klik/tap voor groter.

De speaker zou niet alleen Siri in een doosje worden, maar wordt naar verluidt ook als high-end AirPlay-apparaat in de markt gezet. Volgens eerdere berichten bevat de Siri-speaker zeven tweeters en een woofer. Waarschijnlijk zijn de tweeters in verschillende richtingen gepositioneerd om geluid aan alle kanten van het apparaat even luid te laten klinken. De speaker heeft naar verluidt een cilindrisch ontwerp dat doet denken aan de Mac Pro.

Onthulling tijdens WWDC

Een onthulling tijdens WWDC is logisch omdat ontwikkelaars dan tevens aan de slag kunnen met de API’s voor de Siri-speaker. Als Apple de verkoop vervolgens in september start, zijn er al diensten die het apparaat ondersteunen. Ondertussen kan Apple development-exemplaren voor ontwikkelaars beschikbaar stellen. Dit deed het bedrijf in 2015 ook bij de nieuwe Apple TV.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  pruus

  Hè Siri, kom je er al aan?
  “Ik begrijp het niet”

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Nice, en als Apple nou heel slim is, maken ze gelijk er een AirPort of AirPort Extreme basestation van, zodat het meteen een waardige vervanger is van de volgens geruchten stopgezette productie van de routers en het uiteenvallen van Apple’s speciale router divisie. En als ze een beetje lef hebben dan bouwen ze ook een versie met ssd of desnoods een traditionele hardeschijf, hebben ze gelijk een opvolger voor de AirPort TimeCapsule

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Nice, en als Apple nou heel slim is, maken ze gelijk er een AirPort of AirPort Extreme basestation van, zodat het meteen een waardige vervanger is van de volgens geruchten stopgezette productie van de routers en het uiteenvallen van Apple’s speciale router divisie. En als ze een beetje lef hebben dan bouwen ze ook een versie met ssd of desnoods een traditionele hardeschijf, hebben ze gelijk een opvolger voor de AirPort TimeCapsule

  En als ze dan écht ballen hebben steken ze er ineens nog een processor en een moederbord in, dan hebben ze ineens de Mac Mini ook nog eens vernieuwd.:lol:

 • Profielfoto
  Shmoo

  En als en als en als en als ze echt goed bezig willen zijn zorgen dat se fatsoenlijk leverbaar zijn.

 • Profielfoto
  Imade

  Afhankelijk wat waar is, zou ik hem best wel willen hebben.

 • Profielfoto
  koen

  Wat leuk weer al die geruchten!

 • Profielfoto
  KR1275

  Nice, en als Apple nou heel slim is, maken ze gelijk er een AirPort of AirPort Extreme basestation van, zodat het meteen een waardige vervanger is van de volgens geruchten stopgezette productie van de routers en het uiteenvallen van Apple’s speciale router divisie. En als ze een beetje lef hebben dan bouwen ze ook een versie met ssd of desnoods een traditionele hardeschijf, hebben ze gelijk een opvolger voor de AirPort TimeCapsule

  En als ze dan écht ballen hebben steken ze er ineens nog een processor en een moederbord in, dan hebben ze ineens de Mac Mini ook nog eens vernieuwd.:lol:

  Ik droom met je mee… die conceptfoto bevalt me wel.

 • Profielfoto
  Chytin

  Wordt dit een soort Sonos speaker met Siri, dus heel aardig geluid voor streaming audio of eerder een Amazon Echo/Google Home, prima voor een spraak assistent maar veel minder om muziek op te luisteren.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Wordt dit een soort Sonos Beats speaker met Siri, …

  Het zal zoiets worden als de AirPods maar dan een speakertje. Er zit wel Siri in of op maar het zal niet worden geadverteerd als Siri speaker door Apple.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Valt deze dan niet uit je oren?

 • Profielfoto
  NASI-GORENG

  Krijg net een fax uit darmstad binnen…..

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Krijg net een fax uit darmstad binnen…..

  Ja dat krijg je als je zoveel NASI-GORENG opvreet:P

 • Profielfoto
  Eprom

  Valt deze dan niet uit je oren?

  Nee. Deze wordt meegeleverd.