‘Siri-speaker wordt tijdens WWDC onthuld’

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Siri komt mogelijk sneller naar de woonkamer of keuken dan verwacht. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo is er een grote kans dat Apple zijn geruchtmakende Siri-speaker tijdens de WWDC Keynote op 5 juni 2017 onthult.

Kuo heeft ook meer details. Zo zou het apparaat voorzien zijn van high-end speakers en een krachtige A9-chip die ook in de iPhone 6s zit. Vorige week hoorden we al dat de Siri-speaker zo goed als af is.

Speaker met high-end audio

Apple zou het apparaat voorzien van high-end audio. Zo bevat de speaker volgens de analist zeven tweeters en een woofer. Waarschijnlijk zijn de tweets in verschillende richtingen gepositioneerd om geluid aan alle kanten van het apparaat even luid te laten klinken. De speaker heeft naar verluidt een cilindrisch ontwerp dat doet denken aan de Mac Pro.

Assistent in een doosje

Om “Hey Siri” soepel te laten werken, zou Apple de speaker ook met krachtig hardware uitvoeren. Kuo heeft van Aziatische Apple-leveranciers vernomen dat een chip gebruikt wordt die net zo snel is als die van de iPhone 6s. Apple zou mikken op betere prestaties dan concurrenten zoals de Amazon Echo of Google Home bieden.

Siri speaker 16x9
Concept: iFunnyvlogger – Klik/tap voor groter.

Siri naar iCloud

Om goede prestaties mogelijk te maken, is niet alleen een krachtige chip in het apparaat nodig, maar ook slimme afhandeling in de cloud. Hier schort het bij Siri nog wel eens aan. Zo heeft ieder apparaat momenteel een andere versie van Siri met een afwijkende skillset.

Om Siri op alle apparaten even slim te maken, is iCloud nodig. Naar verluidt is Apple bezig met het verplaatsen van zijn assistent naar iCloud. WWDC is een goede mogelijkheid om hiervoor nieuwe API’s te introduceren en ontwikkelaars bekend te maken met de Siri-speaker en iCloud. (Zie → ‘Siri integreert in iOS 11 met iCloud en iMessage’)

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Ben benieuwd of Siri dan eindelijk ook wat slimmer wordt want op dit moment heeft ze soms meer weg van een hele domme driejarige met een internetverbinding.

 • Profielfoto
  knekkie

  Ben benieuwd of Siri dan eindelijk ook wat slimmer wordt want op dit moment heeft ze soms meer weg van een hele domme driejarige met een internetverbinding.

  Reken er maar niet op.

  Ik geloof niet dat Apple met de best presterende spraak assistent in een speaker kan komen met de middelen die Apple voor handen heeft.

  Apple heeft geen eigen zoekmachine zoals google en Apple weet vrijwel niks van je vanwege de privacy first opzet van iOS.

  Een dergelijk apparaat kan daardoor nooit zo behulpzaam zijn als de oplossingen van Amazon en Google. Of het verplaatsen naar de Cloud van Siri voldoende is weet ik niet. Eigenlijk zou SIRI 1 moeten zijn in plaats van op elk apparaat een ander. Hopelijk gaat de cloud de opgedane kennis van alle losse Siri apparaten die gekoppeld zijn aan het zelfde apple id delen. Dat maakt Siri al een stukje behulpzamer.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik denk ook dat er bij Apple, mocht er een speaker komen, veel minder de nadruk op Siri wordt gelegd maar dat het device iets meer kan zijn dan een speaker.

  Mogelijk nieuwe AirPorts met speakers erin en HomeKit hub friemel gedoe.

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  Een belangrijk punt van het apparaat lijkt mij inderdaad een HomeKit-hub te worden.

 • Profielfoto
  Needler

  Nutteloos apparaat. Net als de Google Home/Amazon Echo.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Goed zo.. Ga nu maar weer breien zodat je muts voor de winter klaar is.

 • Profielfoto
  Roy Hendriks

  Zou me iets zijn dat je gelijk je I divices kunt opladen hiermee.

  Laat ze die siri maar eens wat steroïdes slikken. Ik denk zelf dat 90% van de Nederlandsers dit niet gebruikt.