Krijgt Apple’s Siri-speaker een scherm?

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Naar verluidt onthult Apple tijdens WWDC 2017 op 5 juni een eigen Siri-speaker. Het apparaat dat een AirPlay-speaker met slimme assistent voor in huis combineert, zou al in productie zijn. De vraag is nu: hoe gaat de Siri-speaker eruit zien?

In een interview hint Phil Schiller naar een apparaat met scherm. Volgens Apple’s marketingman is een virtuele assistent op veel momenten handig, maar is een scherm essentieel voor een goede gebruikservaring.

Siri-speaker is geen smartphone-vervanger

De website Gadgets360 vroeg Schiller naar zijn mening over reeds bestaande slimme speakers, zoals de Amazon Echo en Google Home. Apple’s marketingman wilde niet specifiek op individuele apparaten ingaan, maar maakte wel duidelijk dat producten met alleen een stem erg beperkt in gebruik zullen zijn. Hij noemde navigeren, fotografie en games als voorbeeld.

Wekt dat de suggestie dat een slimme assistent onze smartphone geheel gaat vervangen? Nee, zegt Schiller. “Maar met miljarden mensen, suggereert iemand altijd wel iets. Het is interessant om na te denken over de toegevoegde waarde van een voice-only product.”

Siri speaker 16x9
Concept: Siri-speaker door @ifunnyvlogger.

iPhone of Apple Watch als scherm?

Volgens recente geruchten, is de Siri-speaker een cilindervormig apparaat met speakers die alle kanten op richten. Daar lijkt niet echt plaats voor een scherm. Apple zou de iPhone of Apple Watch wel als scherm kunnen gebruiken. Wanneer de speaker iets wil tonen, kan dat op het scherm van de iPhone door middel van een notificatie of overlay.

Naar verluidt onthult Apple de Siri-speaker tijdens WWDC 2017, dat vindt plaats van 5 tot 9 juni. De Keynote met aankondigingen is op 5 juni.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  steveb

  Ja
  Een extern scherm
  De speaker krijgt de naaam Apple tv

 • Profielfoto
  steveb

  Of het wordt siri 2
  Dat in alle aplle toestellen komt

 • Profielfoto
  Jor1

  ja TV is logische keuze toch?

 • Profielfoto
  gipsman

  Zal siri een router zijn, met airport/airplay funtionaliteit?
  Zou verklaren waarom AE ontwikkeling lijkt af te lopen.

 • Profielfoto
  Roel Van Gils

  Apple zou de iPhone of Apple Watch wel als scherm kunnen gebruiken. Wanneer de speaker iets wil tonen, kan dat op het scherm van de iPhone door middel van een notificatie of overlay.

  Waarom zou je dan nog iets willen vragen aan je slimme speaker in plaats van aan je Apple Watch of iPhone? Die hebben ook al Siri aan boord. Het zou heel gek zijn mocht Siri in de slimme speaker slimmer zijn dan de Siri’s in je horloge en je telefoon.

  Ik hoop dat Siri eindelijk écht een pak slimmer wordt met de introductie van de slimme speaker, want het is al jaren huilen met de pet op. Zeker in het Nederlands. Ik gebruik ‘m enkel nog maar om m’n wekker te zetten.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Het lult elkaar ook maar allemaal na.

  Er duiken afbeeldingen op van een Amazon Echo met touchscreen en twee dagen later geeft Phil dit ‘interview’ en hebben wij het ineens over een Siri speaker met touchscreen.

  Het slaat echt helemaal nergens op, en dat allemaal op extreem onbetrouwbare kleine bronnetjes. Dat Raymon dit debiele Mac Pro + Siri variant van een Photoshop knutselproject als screenshot moet gebruiken voor de Siri speaker zegt toch eigenlijk al meteen alles.

  Als Apple echt met iets komt dan is het precies hetzelfde als met de Apple Watch. Compleet iets anders dan wat wij er allemaal van verwachtte. Komen ze met niets dan zijn alle geruchten en dag later kapot en zo dood als Apple + auto’s op dit moment zijn. Van herriemakende motoren in gehuurde garages tot het ontwikkelen van software voor een Chinees bedrijf. Sure.

  Het gaat echt helemaal nergens over.