7 productieve iPad-functies voor iOS 11

Door: Raymon Mens - 8 reacties

In iOS 9 kreeg de iPad extra aandacht en werd productiever werken mogelijk met nieuwe functies als als split screen. In iOS 10 zaten echter geen grote vernieuwingen voor de iPad. Tijd om het in iOS 11 goed te maken met extra productieve iPad-functies.

Welke dan? Dit concept dat gemaakt is door het Italiaanse blog MacStories toont een aantal functies die Apple zo mag implementeren. Hier zijn de belangrijkste 7 functies. Bekijk ook de video:

7 productieve iPad-functies in iOS 11

 1. Drag and Drop, maakt het mogelijk content tussen apps uit te wisselen zonder eerst te kopiëren en plakken.
 2. Nieuw dock bovenaan het scherm, dat het ook mogelijk maakt om twee apps direct in split screen te openen.
 3. Betere app-picker bij split screen. Lijkt op het home-screen en geeft recente apps weer.
 4. Mogelijkheid om in split screen tekst op apps te slepen. Bijvoorbeeld een lijst uit notities direct naar herinneringen.
 5. Finder op de iPad.
 6. Meerdere apps die geluid afspelen tegelijk openen en mogelijkheid om het geluid te mixen (dit kan op de Mac ook).
 7. Smart folders en snoozen in Mail.

Alle functies in een conceptvideo

Onderstaande video toont alle functies met bewegende beelden en nog een aantal extra ideeën. Welke iPad-functie wil jij absoluut niet missen in iOS 11?

Of Apple ook daadwerkelijk nieuwe iPad-functies in iOS 11 integreert, is nog de vraag. Tijdens WWDC 2017 op 5 juni wordt iOS 11 onthuld. Daarna zal het in september voor iedereen beschikbaar zijn.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Mosher Sabur

  ???

 • Profielfoto
  janau

  Ik mis Tekst Editor! Waarom is er in iOS geen simpel tekstprogrammaatje?

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Ik hoop dat de nieuwe iOS-versie bruikbaarder wordt dan de huidige. Inderdaad, sinds iOS 9 staat de boel bijna stil. Ik snap niet dat Apple de iPad een Pro device durft te noemen, omdat er nog steeds gebruik wordt gemaakt van een telefoon OS. Wat mij betreft mag de iPad een eigen IOS-versie hebben, waarmee je dingen zoals in de video kunt doen. Als ze dat niet doen, dan zie ik geen eind komen aan de dalende verkopen van de iPad.

  @janau hier is een flink overzicht met editors

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Waarom is er in iOS geen simpel tekstprogrammaatje?

  In feite heb je zelfs de keuze uit twee ingebouwde tekstverwerkers op de iPhone of iPad. Dat gerucht dat TextEdit naar de iPad zou komen in iOS 10 leek mij redelijk overbodig.

  Als je echt een basic tekstverwerker wilt, dan is Notities het meest efficiënt. Beetje typen, vet of cursief zetten, lijstjes maken, en als je wilt nog even een snelle tekening met je vinger maken. Synchroniseert ook allemaal lekker met de Mac.

  Pages vind ik persoonlijk minder geslaagd. Mist heel wat functies op de iPad om écht productief te zijn, en is te complex op het “kleine” scherm van de iPhone. Pluspunt is wel dat Pages sinds kort helemaal niks meer kost.

 • Profielfoto
  xaddict

  Alleen 1 en 4 zijn boeiend (en toevallig precies hetzelfde met andere bewoordingen)

  @janau: dat heet Notes en zit er al sinds het begin in

 • Profielfoto
  iCrazy

  Mis is iets anders dat iOS 11 op achtergrond update draait en je iPad of iPhone gewoon kan gebruiken en als je melding krijg dat je iPhone of iPad alleen opnieuw hoef op te starten. En gelijk iOS 11 is

 • Profielfoto
  knekkie

  iOS kan de prullenbak in.

 • Profielfoto
  steveb

  linkt als
  nieuwe features voor nieuwe iPad pro?