Pokémon: Magikarp verovert de App Store

Door: Raymon Mens - 4 reacties

De rage rondom Pokémon GO staat nog vers in het geheugen, maar is alweer een jaar geleden. Tijd voor iets nieuws! The Pokémon Company heeft Magikarp Jump uitgebracht, een game rondom misschien wel de meest nutteloze Pokémon ooit.

Net als in Pokémon GO ben je in Magikarp Jump een Pokémon-trainer, maar je traint maar één schepsel: Magikarp. Aan jou de uitdaging je Magikarp zo sterk mogelijk te maken en jump-kampioen te worden.

Vangen, trainen, vechten

Nadat je een Magikarp gevangen hebt, ga je deze trainen om het op te nemen tegen andere Magikarp. De vis moet natuurlijk ook gevoerd worden, dat doe je door naar bessen en ander eten te zwemmen. Een Magikarp is zo een beetje een Tamagotchi die verzorgd moet worden.

magikarp jump 001
Bessen vinden, je Magikarp trainen en een battle aangaan – Klik/tap voor groter.

Wordt de kampioen van Hoppy Town

Al met al is het natuurlijk een beetje een onnozel, maar best geinig spelletje. De muziek brengt je terug naar de dagen dat Pokémon nog op de Gameboy werd gespeeld en het dochterbedrijf van Nintendo heeft zijn best gedaan een verhaal in het spel te stoppen. Magikarp Jump speelt zich af in Hoppy Town, een stad die helemaal draait om de Magikarp en zijn naam dankt aan -je raadt het al- het springen van de vis.

Magikarp Jump is een gratis game, maar voorzien van in-app aankopen die je kunt gebruiken om je Magikarp sneller sterk te maken. Als Pokémon je ding is en je wel in bent voor een nostalgisch avontuur, moet je Magikarp Jump zeker proberen.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Anoniem ex-lid

  theres always one thing, hebben we het effect gelijk kunnen zien…. meer irritante reclame.
  Dus hele artikel gaat over hoe kan onemorething nog commerciëler worden…

 • Profielfoto
  pim939

  @MEEUW
  Het is toch best redelijk dat er af en toe reclame is? Iemand maakt kosten, die ergens van betaald moeten worden, om OMT in de lucht te houden zodat wij gratis artikelen kunnen lezen en gebruik kunnen maken van het forum. Daarnaast is dit misschien wel helemaal geen reclame waar OMT betaald voor krijgt. Pokemon is super populair en mensen zoeken hierop via google. Op deze manier komen er weer meer bezoekers op de site van OMT en weten wij waar deze app, die opeens op nummer één staat, zo populair is;)

 • Profielfoto
  Anoniem ex-lid

  @Pim939, ik heb het niet over de pokemon reclame.
  Maar de irritante reclame boven het menu.
  Waarschijnlijk kan je die niet zien door je popup en reclame blocker.

  En heb niks tegen reclame om omt in de lucht te houden. Maar net als marktplaats dat de gehele website niet goed functioneert, nee dat gaat te ver.

 • Profielfoto
  xaddict

  @meeuw gewoon de app gebruiken. Geen reclame whatsoever.