Oude bieb Washington wordt Apple Store

Door: Raymon Mens - 2 reacties

Dat Apple hypermoderne winkels kan bouwen, zagen we laatst in Dubai. Ook voor monumentale panden draait het bedrijf zijn hand niet om. Apple heeft zijn oog laten vallen op een oude bibliotheek in Washington en wil er een Apple Store van maken.

Apple wil het historische gebouw -dat nu eigendom is van de gemeente- in oorspronkelijke staat herstellen en daarnaast een deel van het dak in glas uitvoeren. Zo moet er meer daglicht de winkel binnenkomen.

Historisch gebouw uit 1903

Het gaat om de Carnegie Library in Washington D.C.. Dit was tot 1973 de centrale bibliotheek van Washington, maar de bieb groeide uit zijn jasje en is tegenwoordig ergens anders gevestigd. Sindsdien wordt het oude gebouw amper gebruikt. Apple gaat het van de stad Washington leasen en zal het in zijn oorspronkelijke staat herstellen

Apple Store Carnegie Library of Washington D.C.
Render: Apple (via: Washington Post) – Klik/tap voor groter.

Nieuw concept Apple Store

De oude bibliotheek wordt een Apple Store volgens het nieuwste concept. Dat wil zeggen dat er veel ruimte is voor gratis workshops, optredens en sessies. Apple noemt dit Today at Apple en de onderwerpen lopen uiteen van het maken van foto’s, video’s en muziek tot programmeren, design en meer. De ruimte voor deze sessies wordt groots en licht door het glazen dak.

Apple render Carnegie Library of Washington D.C. 2
Render: Apple (via: Washington Post) – Klik/tap voor groter.

De plannen moeten nog door de buurtcommissie goedgekeurd worden. Apple heeft in ieder geval de steun van de burgemeester van Washington D.C. en ook de federatie voor het behoud van erfgoed is akkoord met de plannen. Het wordt ongetwijfeld een plaatje!

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  bassbug

  Mooi hoe Apple oude monumentale panden omtovert naar een nieuw leven met respect voor het verleden.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Het gaat om de Carnegie Library in Washington D.C.. Dit was tot 1973 de centrale bibliotheek van Washington, maar de bieb groeide uit zijn jasje en is tegenwoordig ergens anders gevestigd.

  .
  Heb je die huidige bibliotheek al eens gezien. Dat is een triest ding op dit moment waar een Belgisch architectenbureau mee bezig is om er een opknapbeurt aan te geven. Daar werkte al 20 jaar mensen in die nog nooit daglicht hebben gezien op hun werkt. Hun kantoor was in een soort bunker van het gebouw gevestigd.