Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

Opera integreert WhatsApp, Telegram en Facebook Messenger

Opera is niet de bekendste, maar wel de innovatiefste browser. Om markt­aandeel van Safari, Firefox en Chrome te winnen, krijgt de browser vaak nuttige functies. Eerder was er al gratis VPN, nu komt de browser met integratie voor bekende chatdiensten.

In de nieuwste versie van de browser, genaamd Opera Reborn, zijn WhatsApp, Telegram en Facebook Messenger geïntegreerd. De chatdiensten zitten mooi een compacte zijbalk van de browser verwerkt.

Opera Reborn met meer nieuws

In de zijbalk worden iconen van de chatdiensten getoond. Er is tevens een indicator voor nieuwe berichten en de diensten kunnen over de huidige webpagina getoond worden of ernaast vastgepind. Naast de intergratie van WhatsApp, Telegram en Facebook Messenger is er ook een nieuw, donker thema en is de ingebouwde adblocker verbeterd.

Klik/tap voor groter.

Het proberen waard

De browser werkt op basis van de Chromium Engine en geeft webpagina’s net zo goed weer als Google Chrome. Mede door de gratis VPN-verbindig in de browser, is Opera de moeite waard om eens te proberen. Let wel op dat de VPN-verbinding alleen binnen de browser werkt en andere applicaties niet bescherm zijn door de verbinding. (Zie → Opera browser nu met geïntegreerde VPN)

De lichte en donkere interface naast elkaar – Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opera integreert WhatsApp, Telegram en Facebook Messenger
Sluiten