Opera integreert WhatsApp, Telegram en Facebook Messenger

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Opera is niet de bekendste, maar wel de innovatiefste browser. Om markt­aandeel van Safari, Firefox en Chrome te winnen, krijgt de browser vaak nuttige functies. Eerder was er al gratis VPN, nu komt de browser met integratie voor bekende chatdiensten.

In de nieuwste versie van de browser, genaamd Opera Reborn, zijn WhatsApp, Telegram en Facebook Messenger geïntegreerd. De chatdiensten zitten mooi een compacte zijbalk van de browser verwerkt.

Opera Reborn met meer nieuws

In de zijbalk worden iconen van de chatdiensten getoond. Er is tevens een indicator voor nieuwe berichten en de diensten kunnen over de huidige webpagina getoond worden of ernaast vastgepind. Naast de intergratie van WhatsApp, Telegram en Facebook Messenger is er ook een nieuw, donker thema en is de ingebouwde adblocker verbeterd.

opera messenger gif
Klik/tap voor groter.

Het proberen waard

De browser werkt op basis van de Chromium Engine en geeft webpagina’s net zo goed weer als Google Chrome. Mede door de gratis VPN-verbindig in de browser, is Opera de moeite waard om eens te proberen. Let wel op dat de VPN-verbinding alleen binnen de browser werkt en andere applicaties niet bescherm zijn door de verbinding. (Zie → Opera browser nu met geïntegreerde VPN)

opera donker licht
De lichte en donkere interface naast elkaar – Klik/tap voor groter.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  iMac Lover

  Ik werk al een aantal jaren met Opera.
  Het enige probleem ik met Opera heb, dat is het updaten naar een nieuwere versie.
  Ik dacht ondertussen versie 45.*.^.*

  Ik kan whatsapp niet gebruiken, omdat ik nog een iPhone 4 heb met iOS 7
  Het is zeker de moeite waard om opera te broberen

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Chrome slurpt opmerkelijk meer aan de batterij dan Safari. Als Opera dezelfde engine gebruikt, is die dan even dorstig? Anders overweeg ik wel Safari een tijdje aan de kant te schuiven.

 • Profielfoto
  Targaryen

  Heb het vandaag nu eens wat gedraaid op zowel Win10 als OS X en ik moet zeggen dat het vrij aangenaam werkt. De sneltoetsen naar Messenger (die bij mij intussen het sms’en wat heeft vervangen) is erg handig en in plaats van om de 10 minuten al mijn kranten te raadplegen, heb ik met één klik meteen een samenvatting van mijn interessegebieden onder mijn ‘persoonlijk nieuws’.

  De bladwijzers uit Firefox konden zonder veel erg worden overgenomen en qua laadsnelheid valt het ook reuze mee. Opera is eindelijk volwassen, vroeger nog gebruikt maar kon me niet bekoren. Nu misschien een vervanger voor het toch vrij logge Firefox… Tijd brengt raad.

 • Profielfoto
  SvS

  Ik vraag me af hoe het zit met de accu en datagebruik van iPhone als je daarin WhatsApp gebruikt, maakt hij continu verbinding bij openstaande Opera of alleen als je de frame WhatsApp opent?

  En hoe zit het met (privacy en) veiligheid? Ik gebruik liever originele apps.

 • Profielfoto
  rdesign

  Ik was heel enthousiast over Opera: De performance van Chrome met goede batterijtijd, ingebouwde ad-blocker en niet van Google!

  Maar ik las laatst dat Opera is overgenomen is door een stel Chinezen voor 600 miljoen. En die mensen willen dat geld natuurlijk ook terug verdienen. Ben maar weer snel Safari gaan gebruiken, dus.;!