Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Nintendo werkt aan mobiele Zelda-game’

Nintendo werkt aan een nieuwe smartphone-game rondom Zelda. Dat zeggen bronnen van de Wall Street Journal. De game zou al in ontwikkeling zijn, maar eerst wordt smartphone-versie van Animal Crossing uitgebracht. Die wordt later dit jaar verwacht.

Volgens WSJ loopt Nintendo achter op zijn eigen schema. Het was de bedoeling om Animal Crossing in maart uit te brengen en Zelda in het tweede deel van het jaar. Nu zou alleen Animal Crossing dit jaar uitkomen.

Drie smartphone-games

Het Japanse bedrijf heeft nu drie smartphone-games uitgebracht. De eerste was Miitomo, een vreemde kruising tussen een sociaal netwerk en een game. Daarna kwam het groots aangekondigde Super Mario Run en in februari verscheen Fire Emblem Heroes. Dat is een nieuwe, mobiele variant van de strategische RPG die in 1990 voor het eerst verscheen.

Fire Emblem Heroes is de nieuwste iOS-game van Nintendo.

Zelda populair op de Switch

Details over de komende Zelda-game zijn er nog niet. De Japanse game-maker had echter de ambitie om dit fiscale jaar twee games uit te brengen. Nintendo’s fiscale jaar loopt echter van maart to maart. Als Animal Crossing in de herfst komt, zien we in de eerste maanden van 2018 waarschijnlijk Zelda voor iOS en Android. Bij de lancering van de Nintendo Switch gooide Zelda hoge ogen, dat schept veel verwachtingen voor de smartphone-versie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Nintendo werkt aan mobiele Zelda-game’
Sluiten