‘Nintendo werkt aan mobiele Zelda-game’

Door: Raymon Mens - 15 reacties

Nintendo werkt aan een nieuwe smartphone-game rondom Zelda. Dat zeggen bronnen van de Wall Street Journal. De game zou al in ontwikkeling zijn, maar eerst wordt smartphone-versie van Animal Crossing uitgebracht. Die wordt later dit jaar verwacht.

Volgens WSJ loopt Nintendo achter op zijn eigen schema. Het was de bedoeling om Animal Crossing in maart uit te brengen en Zelda in het tweede deel van het jaar. Nu zou alleen Animal Crossing dit jaar uitkomen.

Drie smartphone-games

Het Japanse bedrijf heeft nu drie smartphone-games uitgebracht. De eerste was Miitomo, een vreemde kruising tussen een sociaal netwerk en een game. Daarna kwam het groots aangekondigde Super Mario Run en in februari verscheen Fire Emblem Heroes. Dat is een nieuwe, mobiele variant van de strategische RPG die in 1990 voor het eerst verscheen.

fire-emblem-screens-001
Fire Emblem Heroes is de nieuwste iOS-game van Nintendo.

Zelda populair op de Switch

Details over de komende Zelda-game zijn er nog niet. De Japanse game-maker had echter de ambitie om dit fiscale jaar twee games uit te brengen. Nintendo’s fiscale jaar loopt echter van maart to maart. Als Animal Crossing in de herfst komt, zien we in de eerste maanden van 2018 waarschijnlijk Zelda voor iOS en Android. Bij de lancering van de Nintendo Switch gooide Zelda hoge ogen, dat schept veel verwachtingen voor de smartphone-versie.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  sjonnie

  Wat zou de reden kunnen zijn dat dit soort games niet ook geschikt zijn voor de AppleTV vierde generatie?

 • Profielfoto
  App69

  Daar heb je een Nintendo Switch voor.
  Logisch nadenken.

 • Profielfoto
  polansky

  Nintendo – de kinder speelconsole.

 • Profielfoto
  Rtoonen

  Ik ben 53 en heb ook een Switch. Kan me niet schelen wat jij er van vindt, maar Zelda is geweldig.

 • Profielfoto
  Koezel

  Nintendo – de kinder speelconsole.

  Kinderachtige reactie.

 • Profielfoto
  koekiewous

  polansky op 15 mei 2017
  Nintendo – de kinder speelconsole.

  Gokje je bent 15 en wil stoer doen voor je vriendjes?

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik ben zelf 31j en ben altijd een Nintendo fan geweest. Ik heb vele generaties gehad (behalve de NES en de Wii) heb ik ze eigenlijk allemaal in huis gehad. Momenteel nog steeds in het bezit van een Wii U en vanaf dag 1 de Nintendo Switch. Met daarnaast een Playstation 4 wat voor mij de perfecte combinatie is.

  En ja ik weet het, “Echte gamers spelen om een gaming pc”. Maar om eerlijk te zijn vind ik gaming op de pc gewoon niet zo fijn. Het enige dat ik speel is the sims 4 en Diablo 3. Dat kan mijn Macbook pro nog wel aan:P

  Want ik weet dat mac’s niet echt bedoeld zijn om te gamen, maar daar gebruik ik het uiteindelijk ook niet voor. Vandaar dat ik mij meer op spelconsoles richt.

  Heb vroeger ook nog de ATARI en de Sega Mastersystem gehad. Beide top consoles voor hun tijd:-D

  maw: Ik ben heel erg tevreden van mijn Switch en van Zelda en ik kijk ook uit naar de mobiele game. Ben benieuwd hoe dit in zen werk zal gaan:-D

 • Profielfoto
  xaddict

  Even opgezocht: technisch gezien zóu een iPhone 6S (en later) met controller de volledige Switch game moeten kunnen spelen. Een iPad air 2 (en later) al helemaal.
  Dat doet nintendo natuurlijk niet (dat zou het cannibaliseren van hun eigen console zijn) maar puur technisch gezien is het volgens mij mogelijk.

 • Profielfoto
  joetoe

  Rtoonen 4 uur geleden
  Ik ben 53 en heb ook een Switch. Kan me niet schelen wat jij er van vindt, maar Zelda is geweldig.

  Helemaal mee eens !

 • Profielfoto
  tomc

  Nintendo – de kinder speelconsole.

  Wat hier gezegd wordt klopt toch wel hoor. Zowat alle games voor nintendo consoles zijn kinderspelletjes die de naam ‘game’ niet waard zijn, grotendeels omdat de specificaties van de gemiddelde (of eigenlijk elke) nintendo console ruim tekort komen om te voldoen aan de eisen van échte games. Als er dan eens een grote titel naar buiten komt dan is het meestal een flauw afkooksel met graphics die nergens op lijken.

  De volwassenen die nintendo games spelen doen dit heel vak om nostalgische redenen. Of het is van die braintrainer meuk, maar dat gaat nu ook op je smartphone dus daarvoor hoeft het ook al niet meer.

 • Profielfoto
  Zakske

  Zowat alle games voor nintendo consoles zijn kinderspelletjes die de naam ‘game’ niet waard zijn, grotendeels omdat de specificaties van de gemiddelde (of eigenlijk elke) nintendo console ruim tekort komen om te voldoen aan de eisen van échte games.

  Ik heb zelden zo’n onzin gelezen. De kwaliteit van een game heeft geen reet met de visuals of hardware te maken, het draait om de kwaliteit van het spel. Kijk maar naar de best verkopende franchises aller tijden; The Legend of Zelda, Super Mario Bros., Tetris en Minecraft. Visueel niks bijzonders, maar fantastische games, omdat ze door iedereen gespeeld kunnen worden, en niet enkel door puisterige pubers op een muf zolderkamertje.

 • Profielfoto
  App69

  Gebeurt niet vaak maar ben het helemaal mee eens met Zakske.

 • Profielfoto
  xaddict

  Eens met zakske inderdaad.

  Mensen die zichzelf échte gamers noemen zijn over het algemeen omhoog gevallen eikels met teveel geld. €6000 stoppen in een “custom Rig” maakt je geen betere gamer maar gewoon een verwaande lul.

 • Profielfoto
  knekkie

  Kansloos.

  Zeker weer een game die zelf stuurt waarbij je alleen op het scherm hoeft te tikken om een op dat moment relevante actie uit te voeren net als Mario run.

  Dat haalt alle lol uit zelda.

  Koop gewoon een nintendo switch of tik een wii U op de kop en geniet van de games zoals ze bedoeld zijn. Zeker als je mobiel wil kunnen spelen is de Switch een aanrader.

  Daar kan geen telefoon versie tegenop.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Zowat alle games voor nintendo consoles zijn kinderspelletjes die de naam ‘game’ niet waard zijn, grotendeels omdat de specificaties van de gemiddelde (of eigenlijk elke) nintendo console ruim tekort komen om te voldoen aan de eisen van échte games.

  Ik heb zelden zo’n onzin gelezen. De kwaliteit van een game heeft geen reet met de visuals of hardware te maken, het draait om de kwaliteit van het spel. Kijk maar naar de best verkopende franchises aller tijden; The Legend of Zelda, Super Mario Bros., Tetris en Minecraft. Visueel niks bijzonders, maar fantastische games, omdat ze door iedereen gespeeld kunnen worden, en niet enkel door puisterige pubers op een muf zolderkamertje.

  Man wat ben ik blij met “‘Zakske” zijn reactie. Ben het volledig met je eens!

  Ja, over het algemeen worden er FAMILIE games (niet noodzakelijk kindergames) uitgebracht op een Nintendo Console. Hoewel ik ZombiU Nu niet meteen aan een kind zou laten spelen. Maar bon, dat terzake. Er zijn ook COD games en Assassins Creed games geweest op de Nintendo, de graphics waren mss iets minder, maar dat doet voor mij niet af aan het speelplezier! Ik vind een goed verhaal en leuke gameplay veel belangrijker dan graphics! Zelda is geweldig, en eigenlijk niet zo heel makkelijk om eerlijk te zijn. Ik heb ook een Playstation 4 staan, waar ik dan weer bloodborn of Uncharted etc speel. Uncharted heeft daarentegen inderdaad hele mooie graphics, maar ook fantastische gameplay. Haal de gameplay weg en dan is het spel met mooie Graphics enkel een soort speelfilm.

  Ik vind de reactie van @tomc toch net iets te kort door de bocht…