Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 mei 2017

Nieuwe Nokia 3310 vanaf 5 juni te koop

In februari kondigde het herboren Nokia de vernieuwde 3310 aan. Vandaag werd bekend dat de verkoop in Nederland en België op 5 juni begint. De nostalgische telefoon is dan in een nieuw jasje voor 60 euro verkrijgbaar. Je kunt kiezen uit vier kleuren.

De nieuwe 3310 is natuurlijk geen smartphone. Apps installeren is niet mogelijk en het toestel heeft een klein scherm van 2,4-inch. Maar wat maakt het ook uit. De Nokia-ringtone en Snake is wat we willen… en krijgen!

Nokia 3310 was een icoon

De Nokia 3310 verscheen eind 2000 en was al snel erg populair. De telefoon was niet stuk te krijgen en wereldwijd werden er 126 miljoen exemplaren verkocht. Het is dan ook een van de meestverkochte toestellen ooit.
nokia 3310

Nieuwe variant komt in 4 kleuren

De nieuwe 3301 kan op het web surfen met een 2,5G-verbinding en Opera Mini EDGE, maar dat is ongeveer alles wat op het internet mogelijk is. Geen GPS, geen apps, geen WiFi, geen WhatsApp, alleen bellen en SMS’en. Het scherm is 2,4 inch en toont 256 kleuren. Er is 16MB (geen GB) geheugen dat uitbreidbaar is dankzij een microSD-kaartslot. De camera aan de achterkant maakt foto’s met een resolutie van 2 megapixels. Tot slot ontvangt het toestel FM-radio en speelt het MP3’s.

De nieuwe variant komt in 4 kleuren. De rode en gele variant zijn glanzend, maar klassiek matte toestellen in donkerblauw en grijs ontbreken niet.

Meer nieuwe Nokia-telefoons

Misschien had je het gemist, maar Nokia is bezig met een comeback. Het merk staat tegenwoordig los van Microsoft en is in handen van een het Finse HMD Global. Dit bedrijf is opgericht door een ex-manager van het oude Nokia. Naast de hommage aan de 3310 werd onlangs de Nokia 6 uitgebracht. Dit is een Android-telefoon met 5,5-inch display en aluminium behuizing.

(Zie → Nokia is terug met de 3310 en nieuwe smartphones)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe Nokia 3310 vanaf 5 juni te koop
Sluiten