Nieuwe Mac-app van maker Pixelmator op komst

Door: Raymon Mens - 11 reacties

De ontwikkelaars achter Photoshop-concurrent Pixelmator hebben aangekondigd met een nieuwe, grafische app voor de Mac te komen. In een blogpost schrijven ze dat er vijf jaar aan de app gewerkt is. De app gaat waarschijnlijk Graphique heten.

Verdere details worden niet gegeven. Mogelijk zien we aanstaande maandag tijdens WWDC 2017 meer over de nieuwe, mysterieuze app. De makers van Pixelmator stonden al eerder op het podium bij Apple.

Mogelijk nieuwe vector-app

Op het screenshot is verder een icoon te zien dat op de Foto’s-app van macOS lijkt, maar het is vierkant en bevat een pen.¬†Mogelijk gaat het om een app die gebruikt kan worden voor het maken van vector-tekeningen. De ontwikkelaar uit Litouwen zou dan naast een Photoshop-concurrent ook een Illustrator-concurrent hebben.

pixelmator graphique screenshot
Klik/tap voor groter.

Pixelmator, sinds 2007

Het bedrijf achter Pixelmator is in 2007 opgericht door twee broers die het idee hadden een nieuwe, native grafische editor voor de Mac te maken. Sindsdien is het één van de favoriete apps van veel gebruikers. De app ontving meerdere awards van Apple, zoals Mac-app van het jaar 2011 en iPad-app van het jaar 2014. Pixelmator voor iPad was tijdens de introductie van de iPad Air 2 op het podium te zien.

 

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  DaveFlash

  ik heb de beta al… het is een geweldige app. meer mag ik niet zeggen.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Als het inderdaad een vector tekenprogramma is, koop ik ‘m meteen. Mijn oude Illustrator loopt op z’n achterste benen!

 • Profielfoto
  Wauters

  Staat perfect in de plaats van Foto’s tussen Kaarten en Berichten zoals bij een default installatie.
  Het lijkt erop dat het foto’s zal vervangen?

 • Profielfoto
  plonserd

  Nu nog een concurrent voor Indesign en Adobe mag z’n boeltje pakken. Ik denk dat het overgrote deel van het Adobeclienteel al voldoende heeft met de mogelijkheden die Pixelmator te bieden heeft.

 • Profielfoto
  Ashcat

  Sinds ik de iPad Pro heb ben ik met Pixelmator aan het werken en geniet er dubbel er dwars van. Ik heb het programma toen ook meteen voor de iMac gekocht, 30‚ā¨ Voor de iPad is hij geweldig maar op de iMac gebruik ik toch liever PhotoshopCC6.
  Ben erg benieuw waar ze nu mee komen. Aangezien de app een eigen naam krijgt zal je het wel moeten kopen.

 • Profielfoto
  Furbz

  Goede concurrentie kan voor Adobe absoluut geen kwaad!
  Pixelmator kan voor mij helaas niet alle noodzakelijke dingen die PS wel kan,
  maar het is absoluut een mooie ontwikkeling! Helemaal met deze nieuwe app in aantocht!

 • Profielfoto
  SvS

  Goede ontwikkeling. Adobe maakt laatste tijd potje van met de CC. Teveel onoverzichtelijkheid, zeker bij Acrobat. Hoop op eindelijk een goede alternatief van Indesign, maar zoals ik begrijp is het een vector/beeldbewerkingsprigramma.

 • Profielfoto
  html-junky

  Adobe CC vind ik juist een verademing, alles werkt nu met elkaar samen via de clouddiensten van Adobe en de apps Photoshop en Lightroom werken op dit moment erg vlot. Daarnaast is photoshop erg stabiel geworden.

  Pixelmator is een goedkoper alternatief wat voor de meest gebruikte functies in fotobewerking een perfecte uitkomst kan bieden. Daarnaast is het ook nog eens prachtig vormgegeven

 • Profielfoto
  Dakterras

  @plonserd: Adobe hoeft het niet echt van de consument te hebben, hoor;-) Ik gebruik zakelijk Premiere, After Effects, Photoshop, Illustrator, InDesign en Audition. Geen van allen echt goed te vervangen door alternatieven. En zeker de samenwerking van die apps is onge√ęvenaard. En dat zeg ik als zeer kritisch Adobe gebruiker, want er zijn vrij veel onhebbelijkheden aan Adobe en de CC-suite. Maar het is nog steeds de beste deal voor creatieve bedrijven.

 • Profielfoto
  Dakterras

  @Furbz: Ken je Affinity Photo? Is ook een goedkoop alternatief voor Photoshop en behoorlijk uitgebreid.

 • Profielfoto
  knekkie

  zat er in pixelmator niet een vector modus genaamd vectormator?

  Dat was zon beetje de laatste update die ik hem mee gemaakt voor ik terug ging naar Adobe CC.

  Met pixelmator als photoshop alternatief en vectormator als illustrator alternatief lijkt mij de logische volgende stap een antwoord op Adobe indesign.

  DISCLAIMER
  Ik gebruik pixelmator al heel lang niet meer dus of het klopt wat ik hier boven zeg weet ik niet.