Nieuwe Hue Ambiance-lampen van Philips

Door: Raymon Mens - 2 reacties

Philips heeft zijn assortiment Hue-lampen uitgebreid met nieuwe Hue White Ambiance-lampen. Dit zijn lampen die verschillende kleuren wit licht weer kunnen geven. Het gaat vooral om complete lampen met armatuur voor op tafel of een nachtkastje.

Er zijn 2 nieuwe lampen met armatuur. Daarnaast komt Philips met een White Ambiance-peertje met E12-fitting. Dit is de kleinste fitting die geschikt is voor bijvoorbeeld een plafondventilator met lamp.

2 nieuwe Hue White Ambiance armaturen

De eerste nieuwe lamp met armatuur is de White Ambiance Wellness (€ 99). De glazen tafellamp heeft melkglas dat voor een zacht, wit licht zorgt. Daarnaast is er de White Ambiance Wellner (eveneens € 99). Deze tafellamp bestaat volledig uit glas en heeft geen poot. De lampen worden geleverd met een dimmer en bevatten een vervangbare White Ambiance-peertje met E27-fitting. Ze zijn per direct te bestellen.

Philips Hue Wellness
Klik/tap voor groter.

E12-peertjes

Naast de lampen met armaturen, kondigt Philips ook nieuwe, losse peertjes met E12-fitting aan. Hue-lampen waren lange tijd alleen verkrijgbaar met grote E27-fitting, maar sinds enige tijd ook met kleine E14-fitting. Met de allerkleinste E12-fitting worden de lampen geschikt voor plafondventilatoren met lamp of kroonluchters. De E12-lampen zijn nog niet verkrijgbaar, maar zijn volgens Philips in de tweede helft van het jaar te koop. De lampen hebben een lichtopbrengst van 450 lumen. Er komt een variant met kleur en wit licht.

hue e12 wide
Klik/tap voor groter.

Hoe zat het ook alweer? Hue White is dimbaar wit licht, terwijl White Ambiance wit licht in verschillende tinten kan weergeven. Hue white and color kan 16 miljoen keurtinten inclusief wit tonen.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  banditbiker

  De White Ambiance Wellness is ook weer niet zo heel nieuw hoor…
  Hij staat al een half jaar bij mij thuis.

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  Ik vind het Hue systeem heerlijk werken, maar vind de prijzen helaas wel aan de (erg) hoge kant. Die fabrikanten van domotica lachen zich een ongeluk: wat moeten dat een leuke marges zijn.

  Kan uit eigen ervaring melden dat daarentegen de marges voor de wederverkopers, winkels en webshops beroerd zijn. De concurrentie op prijs is moordend en je mag blij zijn als je een paar euro per bestelling verdient…

  Anyway, leuke toevoegingen van Philips, maar ik zou graag zien dat het allemaal wat betaalbaarder wordt. Ik heb in mijn woonkamer 6 GU10 lampjes… zou ze graag vervangen… maar dat wordt een rekening van 300 euro… beetje jammer.