Nieuwe Apple Store in Dubai is schitterend

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Net wanneer je denkt dat het niet mooier kan, doet Apple het weer. De nieuwe Apple Store in Dubai werd afgelopen weekend geopend en is een plaatje. De winkel bevindt zich in de Dubai Mall, het drukst bezochte winkel- en lifestylecentrum ter wereld.

Apple Dubai Mall heeft een pui van 57 meter. Vanaf het balkon¬†is er¬†uitzicht op ’s werelds¬†hoogste gebouw¬†en¬†de Dubai Fountain¬†die¬†iedere avond een show geeft. De winkel¬†is tot middernacht open zodat bezoekers vanaf het¬†balkon kunnen kijken.

Derde winkel in Midden-Oosten

Vorig jaar opende Apple al twee winkels in de Verenigde Arabische Emiraten. Deze winkels hebben inmiddels meer dan 4 miljoen bezoekers ontvangen. Bij Dubai Mall zal Apple nog meer mensen bereiken: het winkelcentrum heeft de afgelopen drie jaar al meer dan 80 miljoen bezoekers getrokken. De locatie zit dus wel goed.

Apple Store Dubai Mall 001
Klik/tap voor groter.

Terras met Solar Wings

Om de hitte in Dubai het hoofd te bieden, heeft de Apple Store¬†achttien gemotoriseerde ‚ÄėSolar Wings‚Äô van 11,5 meter hoog, die reageren op de continue veranderingen in de omgeving. Wanneer de zon op z‚Äôn heetst is, zorgen ze voor schaduw in¬†de winkel. In de avond¬†gaan ze open om iedereen uit te nodigen op het openbare terras, ¬†om bijvoorbeeld naar de fonteinshow te kijken. De Solar Wings zijn ge√Įnspireerd op de traditionele Arabische Mashrabiya-vensters. De achttien panelen zijn 55 meter breed en¬†iedere vleugel bevat¬†340 met koolstofvezel versterkte polymeerstaven.

apple dubai mall gif
Klik/tap voor groter.

Apple Store Dubai Mall in video

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Sven De Mey

  Ik ben er 3 weken geleden nog geweest, maar daar was NIKS te zien van een Apple Store in de Dubai Mall. Prachtig! Heb wel die in de Mall of the Emirates bezocht, was de 2de met de nieuwe styling na Brussel.

 • Profielfoto
  mohamedsmening

  Vorig jaar oktober ben ik er ook nog geweest toen baalde ik er wel van dat ik nergens fatsoenlijk terechtkon voor mijn rand apparatuur.

 • Profielfoto
  plonserd

  Een paar jaar geleden nog een iPhone willen kopen in Dubai, alleen mag Apple er daar geen Facetime opzetten..

 • Profielfoto
  error

  De leukste Apple Store is nog steeds de eerste: SoHo NYC. Jammer dat het assortiment steeds schaler wordt (steeds minder third party dingen).

 • Profielfoto
  SMac

  Wonende in Den Haag kom ik vaak in de store in de passage, maar ga nu liever naar de store in Dubai: lekker gratis parkeren!

 • Profielfoto
  One Less Thing

  Dat is niet schitterend. Dat is het nieuwe plastic fantastic .. yuch