‘Nest werkt aan nieuwe 4K-camera’

Door: Raymon Mens - 2 reacties

Nest werkt naar verluidt aan een nieuwe 4K-camera die de huidige Nest Cam gaat vervangen. De camera zou een compleet nieuw ontwerp krijgen dat meer lijkt op outdoor camera van de fabrikant. De nieuwe camera is echter voor gebruik binnenshuis.

Volgens Android Police heeft de camera een optische resolutie van 4K, maar wordt beeld in 1080p opgeslagen. De camera kan zo automatisch op relevante delen van het beeld inzoomen zonder kwaliteitsverlies.

Smart zoom met bewegingsdetectie

Dit is natuurlijk geen optische zoom, maar zou ‘smart zoom’ gaan heten. Omdat de camera 4K heeft om mee te werken, kan gemakkelijk een deel van het beeld uitgesneden worden. De uitsnede focust zich bijvoorbeeld op delen van het beeld waar beweging is en kan zo dat zo in¬†1080p tonen. De huidige Nest Cam heeft een sensor van 1080p en zoomen gaat daardoor ten koste van de beeldkwaliteit.

De nieuwe camera zou eind mei uitgebracht worden en werkt met USB-C. De fabrikant zou ook een aantal functies van zijn betaalde abonnement gratis beschikbaar stellen. Het gaat dan waarschijnlijk om de bewegingsdetectie die nodig is voor de smart zoom.

nestoutdoor-16x9-alt
De nieuwe Nest Cam zou gaan lijken op de vorig jaar onthulde outdoor-variant.

Meer nieuwe Nest-producten op komst

De nieuwe camera zou niet het enige nieuwe Nest-product zijn dat op komst is. In maart hoorden we al dat de fabrikant aan een goedkopere versie van zijn slimme thermostaat werkt. Daarnaast zou een alarmsysteem en deurbel met ingebouwde camera op komst zijn. Het is onduidelijk of deze producten tegelijk met de nieuwe camera worden onthuld.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    SteveSnobs

    Hoop dat ze de beveiliging ook direct aanpakken.

  • Profielfoto
    tjerk

    Dat ze onderhand eens werk gaan maken van extra sensoren voor de thermostaat!!