Nest Cam IQ: beter beeld, minder cloud

10 reacties

Nest heeft een nieuwe camera voor binnenshuis onthuld. De Nest Cam IQ lijkt van buiten op de Nest Cam Outdoor, maar heeft van binnen serieuze upgrades gehad. De camera handelt meer taken zelf af zonder cloud en kan 4K-video vastleggen.

Als gebruiker krijg je die 4K-video nooit te zien. Nest gebruikt de hoge resolutie om digitaal te zoomen. Zo zie je een scherpe Full HD-opname van een persoon die de kamer binnenkomt, en niet de hele kamer.

Persoonsmeldingen zonder cloud

De vorige Nest Cam kon al personen detecteren en melden, maar de Nest Cam IQ kan dit nu zonder video cloud te sturen voor analyse. Een abonnement op Nest Aware is ook niet nodig voor persoonsmeldingen. De camera kan dit door een nieuwe, krachtige chip zelf afhandelen. Gebruikers ontvangen automatisch een ingezoomde foto van personen die de kamer binnenkomen.

Zonder cloud kan de camera overigens alleen personen, geen gezichten herkennen. Een abonnement op Nest Aware is nodig voor gezichtsherkenning en om gezinsleden of andere bekenden uit te sluiten van alert. De clouddienst die voor € 10 per maand of € 100 per jaar verkrijgbaar is, bewaart ook alle opgenomen video 10 dagen.

Technische verbeteringen

De Nest Cam IQ is op technisch vlak ook een stuk moderner. Zo is er ondersteuning voor Wi-Fi 802.11ac, zorgen drie microfoons en een luidspreker voor tweeweggesprekken via de app en twee 940nm infrarood LEDs voor beter zicht in het donker. De ring rondom de camera licht groen op wanneer iemand de beelden bekijkt en blauw wanneer de speaker en microfoon zijn geactiveerd.

Nest Cam IQ
Klik/tap voor groter.

Aan al die vernieuwingen hangt wel een stevig prijskaartje. De Nest Cam IQ is te bestellen voor € 349 en wordt in juni geleverd. Ter vergelijking: de eerste Nest Cam heeft een prijs van € 199.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  joram

  Een mooi camera’tje, maar wat een belachelijke prijs. €349 voor een kwalitatieve webcam? Zo’n beetje elk ander merk die een goede kwaliteit biedt (zoals Foscam) koop je voor een fractie van die prijs.

 • Profielfoto
  SteveSnobs

  Ook bij deze camera zie je niet of je deze kunt ophangen. Lekker slim heren. En dat voor €349

 • Profielfoto
  xaddict

  @SteveSnobs: Je kunt elke Nest Cam ophangen

  Los daarvan is €350 belachelijk duur. En dan heb je dus nieteens terugkijken in je geschiedenis. Daar mag je nog eens €100 per jaar voor bijbetalen. En zelfs dán heb je slechts 10 dagen.

  Lekker als je er ná je vakantie achter komt dat er dingen gestolen zijn omdat je geen internet had op je vakantie :S

 • Profielfoto
  xaddict

  10 jaar een Nest Cam hebben hangen met slechts tien dagen terugkijken kost je dus €1350…

 • Profielfoto
  Zakske

  10 jaar een Nest Cam hebben hangen met slechts tien dagen terugkijken kost je dus €1350…

  Tja, 10 jaar Apple Music / 1 TB iCloud-opslag kost ook €1.200, daar kun je ook over gaan zeuren. Neem je ze beide: €2.400. Netflix erbij? Dat is €1.200 voor standaard HD. Office 365 Home? Kost je €990. Dropbox Plus? Eveneens €990. Enz…

  Protip: je hoeft het niet te kopen.

 • Profielfoto
  hokkie

  Ik heb een RING deurbel en dat is voor nu ruim voldoende. Wat achter de voordeur gebeurt hoef ik – zelfs niet van mijn kinderen – te weten.

  Daarnaast; belachelijke prijs!

 • Profielfoto
  Needler

  Een camera van Google in je huis hangen. Dat mensen het uberhaupt overwegen.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  @Needler, dat komt doordat sommige mensen zich niet blind staren en de massa achterna lopen. Je hebt namelijk ook nog zoiets als Algemene Voorwaarden en privacywetgeving waar ook Nest en Google zich aan moeten houden.

 • Profielfoto
  Pjotr

  Fijn dat je geld mag betalen aan Google om je prive video beelden naar ze op te mogen sturen. Fijn dat jij als eigenaar je beelden dat nog 10 dagen kan bekijken. Hoelang kan mijnheer Google naar mijn video kijken?

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Drie woorden. Home kit.