‘Nederlandse OV-informatie in Apple Maps op komst’

7 reacties

Apple maakt zich op om Nederlandse OV-informatie aan Apple Maps toe te voegen. De afgelopen weken werden steeds meer treinstations in kaart gebracht en nu verschijnen ook metro- en tramhaltes op de Kaarten-app voor iPhone, iPad en Mac.

Momenteel biedt Apple Maps OV-informatie in een aantal Amerikaanse steden, maar ook in Berlijn, Japan en de UK. De kans is groot dat Nederland wordt toegevoegd in iOS 11, dat tijdens WWDC 2017 wordt onthuld.

Eerste voorbereidingen zichtbaar

De eerste voorbereidingen zijn in Apple’s kaarten-app al duidelijk zichtbaar. Alle Nederlandse treinstations hebben nu volledige contouren met in- en uitgangen. Daarnaast zijn metro- en tramstations in grote steden gemarkeerd. Je kunt dit zelf checken door op de i-knop te drukken en OV-weergave aan te zetten. In België zijn treinstations wel volledig uitgewerkt met in- en uitgangen, maar de metro en tram nog niet.

Apple Maps Nederland OV 001
Klik/tap voor groter.

Apple’s kaarten-app onderscheidt zich van Google Maps door ook alle in- en uitgangen van een station aan te geven. Je wordt niet naar een stip op de kaart, maar echt naar een ingang gebracht.

Meer nieuwe functies in iOS 11

De uitbreiding van de OV-landen in Apple Maps is waarschijnlijk onderdeel van iOS 11. Dit wordt tijdens WWDC 2017 op 5 juni onthuld en zal daarna in september voor iedereen beschikbaar zijn. De volgende iOS-versie krijgt naar verluidt ook slimmere energiebesparing, FaceTime-groepsbellen en Siri vanuit iCloud. Tot slot zouden de iPhone en iPad ook sneller gaan werken omdat iOS 11 volledig 64-bits wordt.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Lars34

  Hopelijk komen bushaltes ook, want die zie ik nog niet.

 • Profielfoto
  Jurriaan

  Wel grappig, spot direct een fout bij het Oostplein voorbeeld, Locus Publicus zit daar namelijk helemaal niet. *stopt met miereneuken*

 • Profielfoto
  gipsman

  Apple Maps doet echt zijn best. Onlangs kon ik nog een offroad locatie (een huis bij een anonieme zelf aangelegde zandweg) traceren met AM terwijl Google Maps het huisnummer gewoon langs de weg plaatste, en op het voorafgaande huisnummer plakte.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Wordt een keer tijd. Maar ze kunnen nog flink wat features blijven toevoegen. De concurrentie blijft sterker.

 • Profielfoto
  Ricardo Coleman

  Nice, dat zijn wel mooie dingentjes. Het heeft een lastige start gehad maar ik gebruikt het nu best veel. De stem die door zijn tanden praatte is nu ook gelukkig weg;)

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Die namen staan er in omdat ik constant af en toe een report naar Apple stuur. Door mij onder andere staan die van Den Haag erin.