Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 23 mei 2017

‘Nederlandse OV-informatie in Apple Maps op komst’

Apple maakt zich op om Nederlandse OV-informatie aan Apple Maps toe te voegen. De afgelopen weken werden steeds meer treinstations in kaart gebracht en nu verschijnen ook metro- en tramhaltes op de Kaarten-app voor iPhone, iPad en Mac.

Momenteel biedt Apple Maps OV-informatie in een aantal Amerikaanse steden, maar ook in Berlijn, Japan en de UK. De kans is groot dat Nederland wordt toegevoegd in iOS 11, dat tijdens WWDC 2017 wordt onthuld.

Eerste voorbereidingen zichtbaar

De eerste voorbereidingen zijn in Apple’s kaarten-app al duidelijk zichtbaar. Alle Nederlandse treinstations hebben nu volledige contouren met in- en uitgangen. Daarnaast zijn metro- en tramstations in grote steden gemarkeerd. Je kunt dit zelf checken door op de i-knop te drukken en OV-weergave aan te zetten. In België zijn treinstations wel volledig uitgewerkt met in- en uitgangen, maar de metro en tram nog niet.

Klik/tap voor groter.

Apple’s kaarten-app onderscheidt zich van Google Maps door ook alle in- en uitgangen van een station aan te geven. Je wordt niet naar een stip op de kaart, maar echt naar een ingang gebracht.

Meer nieuwe functies in iOS 11

De uitbreiding van de OV-landen in Apple Maps is waarschijnlijk onderdeel van iOS 11. Dit wordt tijdens WWDC 2017 op 5 juni onthuld en zal daarna in september voor iedereen beschikbaar zijn. De volgende iOS-versie krijgt naar verluidt ook slimmere energiebesparing, FaceTime-groepsbellen en Siri vanuit iCloud. Tot slot zouden de iPhone en iPad ook sneller gaan werken omdat iOS 11 volledig 64-bits wordt.

Reageer op artikel:
‘Nederlandse OV-informatie in Apple Maps op komst’
Sluiten