Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 mei 2017

Nederlandse OV-info nu in Apple Maps

Apple Maps is nu voorzien van Nederlandse OV-informatie. Het is mogelijk om een route te plannen met trein, tram, metro of bus. Alle lijnen en stations zijn ook duidelijk op de kaarten aangegeven. De kaarten-app toont daarnaast de actuele vertrektijden.

Enkele dagen geleden waren de eerste voorbereidingen al zichtbaar en de verwachting was dat de OV-informatie met iOS 11 uitgerold zou worden. Apple heeft blijkbaar besloten niet te wachten.

Trein, tram, metro en bus

De informatie is erg gedetailleerd en mooi uitgewerkt. Zo hebben alle metrolijnen in steden als Rotterdam en Amsterdam een eigen kleur. De actuele vertrektijden zijn per station te zien en bij tram- en busstations staan alle haltes met een eigen nummer aangegeven.

Klik/tap voor groter.

Apple Maps brengt je naar de ingang

Naast actuele ov-informatie, zijn ook alle stations uitgebreid in kaart gebracht. Bij het plannen van een route naar een station brengt Apple’s kaarten-app je naar een ingang en niet naar een stipje op de kaart. Ook verstoringen en wijzingen in de dienstregeling worden aangegeven bij het bekijken van een station of route. De prijs van een rit wordt echter nog niet aangegeven.

Klik/tap voor groter.

OV-informatie tonen

Nederlandse OV-informatie is beschikbaar in Apple Maps voor iOS, macOS en wordt ook op de Apple Watch getoond. Voor Vlaamse lezers hebben we minder goed nieuws, bij treinstation in België worden alleen de lijnen van de NS aangegeven. Je kunt de OV-weergave inschakelen door op het i-icoon te drukken en voor OV te kiezen onder Kaarten-instellingen.

Reageer op artikel:
Nederlandse OV-info nu in Apple Maps
Sluiten