Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

Muziek-app op de schop in iOS 11

Apple gaat de Muziek-app van iOS voor het tweede jaar op rij een make-over geven. De app krijgt in iOS 11 een nieuw design dat meer nadruk moet leggen op nieuwe muziek en originele (video) content van Apple. Dat laatste is nu erg slecht vindbaar.

Jimmy Iovine bevestigt de komende verandering in een interview met Bloomberg. De Muziek-app moet een “one stop shop voor popcultuur worden”, aldus de oud-platenbaas die nu bij Apple werkt.

Nadruk op video-content

Apple werkt aan een aantal eigen shows die via Apple Music te zien zuilen zijn. Zo start de muzikale serie Carpool Karaoke later dit jaar en werkt Apple ook aan de realityserie Planet of The Apps. Deze zullen alleen voor abonnees van Apple Music te zien zijn en het is logisch dat er plaats gemaakt wordt in de muziek-app.

De Muziek-app zag er in iOS 9 nog heel anders uit.

Hoewel. Is het niet vreemd dat video-content een prominente plaats in een Muziek-app krijgt? Iovine legt uit: “een muziekdienst moet meer zijn dan wat nummers en een handvol playlists. Ik probeer Apple Music uit te breiden tot een one stop shop voor popcultuur. We hebben een aantal plannen en de vrijheid om te experimenteren. We kijken wat wat werkt en optimaliseren tot het goed voelt.”

Meer nieuws in iOS 11

Apple zag tijdens WWDC 2017 op 5 juni de nieuwigheden in iOS 11 presenteren. We weten al dat iOS 11 slimmere energiebesparing krijgt en naar verluidt ook FaceTime-groepsbellen mogelijk wordt. Daarnaast werkt Apple aan een slimmere Siri vanuit iCloud en nieuwe emoji. De iPhone en iPad gaan tot slot ook sneller werken omdat iOS 11 volledig 64-bits wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Muziek-app op de schop in iOS 11
Sluiten