macOS 10.12.5 uit, verbetert USB-audio en Boot Camp

Door: Raymon Mens - 10 reacties

Naast iOS 10.3.2 en watchOS 3.2.2 heeft Apple maandagavond ook macOS 10.12.5 uitgebracht. Deze update voor de Mac bevat uiteraard verbeteringen voor de beveiliging en compatibiliteit, maar ook een aantal oplossingen voor concrete problemen.

Zo is een probleem met USB-audio opgelost. Dit zorgde voor haperingen bij USB-koptelefoons. Ook is het nu mogelijk om Windows 10 Creator Edition onder Boot Camp te installeren zonder een CD of DVD.

Daarnaast is er ondersteuning voor de RAW-formaten van 10 nieuwe camera’s, waaronder de populaire Nikon B700 en Nikon D5600 die begin dit jaar uitgebracht werden. Tot slot heeft Apple een probleem opgelost dat de systeemdatum van Macs soms naar 2040 liet springen. Alleen klanten die een beheerde Mac in het bedrijfsleven of onderwijs gebruiken, werden door deze bug getroffen.

macOS 10.12.5 sierra macbook 16x9
Klik/tap voor groter.

Ook update voor iTunes en Apple TV

Heb je een Apple TV? Werk deze dan bij naar tvOS 10.2.1. In deze update zitten alleen bugfixes. Ook iTunes heeft een update met bugfixes gehad. iTunes 12.6.1 staat klaar in de Mac App Store.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Furbz

  Ik hoop dat de accu van Mn macbadboy pro weer langer meegaat!

 • Profielfoto
  cmug

  Voor mijn oude iMac waar maximal ‘El capitan’ op kan kreeg ik vanavond ook 3 updates.
  iTunes, Safari en algemeen OS X
  Zoals gebruikelijk snel en probleemloos erop gezet

 • Profielfoto
  tststern

  Gisteravond heb ik de update naar MacOS 10.12.5 uitgevoerd op een iMac late 2012 en een MacBook Pro 2013. Het updaten verliep niet identiek. Bij de iMac kon ik direct weer aan de slag en bij de MacBook moest ik een paar instellingen bevestigen. Daarna verscheen de update wel in de updategeschiedenis in de App Store van de MacBook, maar niet in de updategeschiedenis van de iMac (terwijl in beide gevallen de update van iTunes wel vermeld stonden).

 • Profielfoto
  xaddict

  Idee voor een artikel: waarom hebben nieuwe camera’s steeds andere niet-ondersteunde RAW-formaten en waarom is er een OS update nodig om die te ondersteunen? Wat gebeurt er als je een foto in zo’n nieuwe variant probeert te openen in software die die nieuwere formaten niet ondersteunt?

 • Profielfoto
  polansky

  Tot slot heeft Apple een probleem opgelost dat de systeemdatum van Macs soms naar 2040 liet springen. Alleen klanten die een beheerde Mac in het bedrijfsleven of onderwijs gebruiken, werden door deze bug getroffen.

  Dit is niet correct – Ik heb dit probleem net toevallig afgelopen week meegemaakt en het was aardig irritant omdat certificaten niet meer kloppen in een beveiligde omgeving.

  Goed dat het gefixt is, want ik had geen idee wat de oorzaak was.
  Blijkbaar ging het dus om een bug in Mac OS.

 • Profielfoto
  polansky

  Idee voor een artikel: waarom hebben nieuwe camera’s steeds andere niet-ondersteunde RAW-formaten en waarom is er een OS update nodig om die te ondersteunen? Wat gebeurt er als je een foto in zo’n nieuwe variant probeert te openen in software die die nieuwere formaten niet ondersteunt?

  .
  Luuk, dat heeft te maken met het gegeven dat een RAW bestand zelf géén foto is, maar slechts een set met instructies waaruit een foto kan worden opgebouwd.

  Op zichzelf is een RAW bestand dus geen afbeelding. Er wordt wel een kleine JPG ingesloten, maar dat is slechts ter indicatie van het beeld en nooit de volledige foto.

 • Profielfoto
  Bryan

  Mijn Macbook Pro 13″ Retina wordt sinds de laatste updates zo vreselijk heet…

 • Profielfoto
  iMonkey

  Opgepast met deze update, zitten bugs in. Sinds 10.12.5 werkt het niet meer om vanuit een map die je in je dock hebt geplaatst (bijvoorbeeld “Downloads”), de “Open in Finder” shortcut te gebruiken. Er gebeurt gewoon niets meer. Erg vervelend. Ik heb het gemeld via de Apple feedback form, maar had ik dit geweten, dan had ik gewacht tot dit opgelost was.

 • Profielfoto
  brinkey

  No updates available hier in 10.12.4

 • Profielfoto
  MacFladder

  Sinds deze update geen Safari meer maar een strandbal.
  Ook de Appstore werkt niet meer, je kunt dus niets inzien of terugdraaien of installeren.
  Dat wordt dus opnieuw alles installeren, bedankt Apple.