Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 2 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

Kwartaalcijfers Apple: meer winst, meer omzet, maar minder iPhones

Apple heeft zojuist de cijfers bekend gemaakt van het 2e financiële kwartaal van 2017. De omzet was bijna 53 miljard dollar en de winst bedroeg 11 miljard. Dat is meer dan vorig jaar, maar Apple verkocht ondanks deze positieve cijfers minder iPhones.

Waar kwam de winst vandaan? In kwartaal 2 werden 4,2 miljoen Macs en ruim 50,7 miljoen iPhones verkocht. Vorig jaar verkocht Apple nog meer dan 51 miljoen meer iPhones. Er werden wel meer Macs verkocht. De neerwaartse spiraal van de iPad zet ook dit kwartaal door. Er werden in het afgelopen kwartaal bijna 9 miljoen iPads verkocht, terwijl dat er een jaar eerder nog meer dan 10 miljoen waren.

Investeerders in het aandeel Apple zijn niet blij met de dalende verkopen van de iPhone. Het aandeel Apple zakte na de bekendmaking van de kwartaalcijfers zo’n 2%.

Updates

  • In de categorie ‘Services’ steeg de omzet met 1 miljard in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar.
  • De omzet in China daalt met maar liefst 14%
  • Winst en omzet stegen omdat onlangs dalende verkoopaantallen meer iPhone 7 Plus dan iPhone 7 werd verkocht.
  • Apple Pay is nu in 15 landen en 4,5 miljoen verkooppunten in de VS beschikbaar. Het aantal transacties steeg de afgelopen maanden met 300%
  • De verkoop van MacBooks steeg 10 procent tegenover vorig jaar.
  • Apple heeft 256 miljard dollar op de bank staan.
  • De verkoop van de Apple Watch verdubbelde in een jaar. Cook geeft nog steeds geen harde cijfers.
  • Vraag naar AirPods nog altijd veel groter dan de productiecapaciteit.
  • Tim Cook: “We are proud to report a strong March quarter, with revenue growth accelerating from the December quarter and continued robust demand for iPhone 7 Plus. We’ve seen great customer response to both models of the new iPhone 7 (PRODUCT)RED Special Edition and we’re thrilled with the strong momentum of our Services business, with our highest revenue ever for a 13-week quarter. Looking ahead, we are excited to welcome attendees from around the world to our annual Worldwide Developers Conference next month in San Jose.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kwartaalcijfers Apple: meer winst, meer omzet, maar minder iPhones
Sluiten