KPN vergroot databundels vanaf 1 juni

Door: Raymon Mens - 21 reacties

KPN vergroot op 1 juni de databundels van zijn abonnementen voor bestaande en nieuwe klanten. Tevens zijn alle abonnementen vanaf die dag in de hele EU te gebruiken. Het gaat in de meeste gevallen om een verdubbeling van de hoeveelheid data.

De prijzen worden ook iets aangepast. Zo wordt het Zorgeloos Instap-abo een euro duurder en gaat de prijs van Zorgeloos Standaard 3 euro omhoog. Klanten krijgen daarvoor wel dubbele data. Een overzicht:

KPN Abonnementen per 1 juni

In onderstaande tabel worden de bundels tot 1 juni 2017 (oud) en vanaf 1 juni 2017 (nieuw) weergeven. De prijzen zijn op basis van een tweejarig abonnement, maar de veranderingen in de hoeveelheid data gelden ook voor eenjarige abonnementen.

AboOudNieuwPrijs oudPrijs nieuw
Budget0MB/150 bel+sms0MB/150 bel+sms€ 13,50€ 13,50
Basis1GB/200 bel+sms1GB/200 bel+sms€ 20€ 20
Zorgeloos Instap1GB/onbep. bel+sms2GB/onbep. bel+sms€ 25€ 26
Zorgeloos Standaard5GB/onbep. bel+sms10GB/onbep. bel+sms€ 28€ 31
Zorgeloos Premium10GB/onbep. bel+sms25GB/onbep. bel+sms€ 38€ 38
Zorgeloos Premium Plus20GB/onbep. bel+sms50GB/onbep. bel+sms€ 99€ 99

Spotify uit de bundel

Een opmerkelijk wijziging is dat Spotify vanaf 1 juni geen onderdeel meer van de bundel is. Klanten met een Zorgeloos Premium of Premium Plus-abonnement kregen voorheen gratis Spotify. Abonnementen die vanaf 1 juni afgesloten worden hebben dat niet meer. De muziekdienst kan wel los aangezet worden voor € 7,50 per maand.

Geen roamingkosten vanaf 1 juni

KPN loopt ook een klein beetje vooruit op het afschaffen van de roamingkosten. Vanaf 15 juni kunnen Europeanen hun bel- en databundel zonder extra roamingkosten in heel Europa gebruiken. KPN laat die wijziging echter al op 1 juni ingaan.
KPN-16x9
Eerder deze week kwam de provider in het nieuws door het afschaffen van abonnementen zonder datalimiet. Het gaat om oudere abonnementen met onbeperkt mobiele data, zoals Surf&Mail Totaal en Extra Snel. Die worden omgezet naar bundels met 10GB data. (Tipgever: Yosemite)

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik heb volgens mij Vooral Internet Standaard. Met 5GB.

  Hoe (on)duidelijk kunnen ze het allemaal weer maken. .:)

 • Profielfoto
  DosEquis

  KPN doet hard haar best om klanten kwijt te raken. Ook Spotify verdwijnt uit de duurdere abonnementen, wat dus neerkomt op een verkapte prijsverhoging van 7,50 euro.

  Ik ben serieus aan het kijken naar T-mobile Unlimited Go. Uitstekend netwerk, en maar liefst 5gig per dag voor slechts 35 euro.

 • Profielfoto
  jebman

  Voel mij ook bedonderd, heb/had een onbeperkt oud abo. Nu 10Gb. Ronkende email ontvangen. Zonder enige vermelding van 60 dagen policy. Hoe worden die dagen geteld? Dat je data gebruikt, of dat je op een buitenlands netwerk zit? Mag dat wel, eenzijdig contract knijpen?

 • Profielfoto
  Simmens

  Op zich leuk bedacht, ik heb onlangs 2 jaar verlengd voor de 10gb.
  Had dat dus beter een maandje later kunnen doen want betaal nu dus eigenlijk 2 jaar teveel. 25 gb heb ik niet nodig:(

 • Profielfoto
  Yosemite

  Zonder enige vermelding van 60 dagen policy. Hoe worden die dagen geteld? Dat je data gebruikt, of dat je op een buitenlands netwerk zit? Mag dat wel, eenzijdig contract knijpen?

  Van de KPN website:
  Er is geen faire use policy met een beperking van het aantal MB’s of minuten dat je in het buitenland kunt gebruiken.

  Wel moet je kunnen aantonen dat je een duurzame band hebt met Nederland. Bijvoorbeeld als je woont, werkt of een studie volgt in Nederland. Dit checken we zodra je over een periode van 4 maanden meer belt, sms’t of internet in de EU, dan in Nederland.

 • Profielfoto
  SvS

  Die van mij is Basis, hoezo geen prijsverlaging of upgr naar 2gig? Door extra kortingen familie delen/onderling bellen is het wel €10 bij mij ipv €20, daarom stap ik niet snel over. Lastig.

 • Profielfoto
  rico91

  Ik heb ook een ‘vooral internet standaard’ abbo. Hierin veranderd er niets. Dus de wijziging geldt alleen voor bestaande klanten die een abbo hebben afgesloten vanaf 1 januari 2017. (En uiteraard nieuwe klanten)..

  Klanten die nu dus net mis grijpen (zoals ik) missen helemaal de voordelen van extra gb’s..

 • Profielfoto
  Yosemite

  Dus de wijziging geldt alleen voor bestaande klanten die een abbo hebben afgesloten vanaf 1 januari 2017.

  Geldt ook voor oudere abonnementen. Ik heb een Zorgeloos Premium abonnement uit 2015 en krijg ook de nieuwe grote databundel.

 • Profielfoto
  xaddict

  Wow. € 13,50 voor eigenlijk helemaal niets ? pure afzetterij dat ‘budget’

 • Profielfoto
  Shmoo

  En dan is Shmoo een klaagbeest, sure… Lees eens hierboven!

  Hoe kan het dat die jongen en dat meisje op de afbeelding zo gelukkig lijken met meer (dubbele) data en jullie klagen allemaal.

 • Profielfoto
  SvS

  Wow. € 13,50 voor eigenlijk helemaal niets ? pure afzetterij dat ‘budget’

  .
  Prepaid lijkt mij goedkoper of Simyo.

  Spotify was nooit echt gratis, maar inbegrepen. KPN zou dus eigenlijk daar bij de prijzen met ongeveer €7,50 moeten verlagen.

 • Profielfoto
  jebman

  Yosemite Van de KPN website:
  Er is geen faire use policy met een beperking van het aantal MB’s of minuten dat je in het buitenland kunt gebruiken.

  Wel moet je kunnen aantonen dat je een duurzame band hebt met Nederland. Bijvoorbeeld als je woont, werkt of een studie volgt in Nederland. Dit checken we zodra je over een periode van 4 maanden meer belt, sms’t of internet in de EU, dan in Nederland.

  had ik ook gelezen, elders is te lezen over die 60 dagen maar op de “officiële” webpagina niets, niet eens een verwijzing naar kleine lettertjes.

  Nu ben ik elke week voor werk 4 dagen in buitenland, EU. Heb nu gewoon een buitenlandse sim geldig in (nu nog) dit buitenland in een mifi maar wil wel mijn EU kpn bundel in andere EU landen gebruiken. Vraag mij af/hoop dat als ik de dataoaming optie uit laat en geen data eet dat ik mijn dagen overhoudt. Maar wellicht wordt ik “gepakt” als ik bel/gebeld op mijn KPN nummer in buitenland en de klok van 60 dagen gaat lopen.

 • Profielfoto
  jebman

  Is het juist dat Zwitserland ook EU is bij KPN bundel?
  Tot op heden was Zwitserland altijd de duurste regio om een bundel bij te kopen op vakantie, veel duurder dan echte EU landen. En Zwitserland valt ook niet onder de EU regels.
  Hoop niet dat het een foutje is.

 • Profielfoto
  Yosemite

  De genoemde 60 dagen bij zowel KPN als Vodafone geldt voor abonnementen die vooruit lopen op de roaming regulering van de EU en nu al een soort quasi Roam Like Home aanbieden. Vanaf 15 juni zijn alle Nederlandse abonnementen van alle providers in heel de EU te gebruiken zonder 60 dagen beperking. Er zit alleen een clausule in om “misbruik te voorkomen”, je mag geen goedkoop Spaans abonnement afsluiten als je dit alleen maar buiten Spanje gaat gebruiken.

  Bij KPN, Tele2 en Vodafone valt Zwitserland onder de “EU” en kan je daar vanuit je bundel gaan roamen. Bij T-Mobile niet en heb je voor Zwitserland nog een losse buitenlandbundel nodig.

 • Profielfoto
  jebman

  dank voor je uitleg Yosemite(y)

 • Profielfoto
  Jeroen Ruiter

  Nu met KPN aan de lijn. De standaard abonnementen blijven het zelfde zoals ze nu konden zien. Ik vraag waarom ik dan wel inflatie verhoging heb van 15 cent terwijl nieuwe abbonenten 10 euro goedkoper zijn. Hier kon ze me niets over zeggen.

  Ik betaal dus 30.15 euro en de nieuwe abonnementen zorgeloos zijn 31 euro. Maar die bieden dus 10gb en onbeperkt bellen en sms’en. Ik moet het met 5gb en 200 min doen.

  Wel geluk dat ik compleet ben en dus 10gb heb met 400 minuten. Als ik het ook wil ga ik dus 42.50 euro betalen.

 • Profielfoto
  JdeTuitE

  En hoe zit het met de verdubbeling van data als je KPN compleet bent … wordt bv die nieuwe 25 GB dan 50 GB ???

 • Profielfoto
  vuurvreter

  “Zorgeloos Standaard 5GB/onbep. bel+sms 10GB/onbep. bel+sms € 28 € 31”

  Ik heb onderstaande, maar betaal maar € 25,00 p/m, zou het dan
  Zorgeloos Standaard 5GB/onbep. bel+sms 10GB/onbep. bel+sms € 25 € 28
  Moeten zijn?

 • Profielfoto
  Yosemite

  Overal staat dat KPN Compleet ook over de verhoogde bundels gaat, je krijgt dus met Compleet 50 GB bij het premium abonnement. Ik heb die ook. Nu kom ik met 20GB soms net niet uit, was al een beetje naar andere abonnementen aan het kijken dus wel fijn dat die 20GB nu 50GB wordt. Benieuwd wat m’n gebruik nu gaat worden.

  Om te kijken wat je precies voor abonnement hebt zou je even op je factuur moeten kijken. Bij mij staat daar KPN 2015 SO Zorgeloos Premium.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Alle Zorgeloos bundels worden verdubbeld. Ook die van jou dus.

  Overal staat dat KPN Compleet ook over de verhoogde bundels gaat…

  .
  Dat is dus alleen zo, als je abonnement daarbij er een is uit de Zorgeloos serie.

 • Profielfoto
  Yosemite

  Alle Zorgeloos bundels worden verdubbeld. Ook die van jou dus.

  Nee, van 10GB naar 25GB (of 20GB naar 50GB als je Compleet bent) is meer dan een verdubbeling;-)

  De verhoging van de Zorgeloos databundels heeft niks met KPN Compleet te maken. Ik bedoel dat de verdubbeling van KPN Compleet er nog een keer overheen gaat. Zorgeloos Premium gaat van 10GB naar 25GB, maar als je KPN Compleet hebt dan had je al 2x 10GB en krijg je nu 2x 25GB.