KNIPPR voor iOS met verbeterd design en nieuwe functies

Door: Raymon Mens - 6 reacties

KNIPPR, de dienst van T-Mobile die je televisiezenders streaming laat kijken, heeft een nieuwe app. Versie 2.0 brengt een verbeterde interface en een aantal handige vernieuwingen. Waaronder de mogelijkheid om terug en vooruit te spoelen in live TV.

De nieuwe layout is een welkome verbetering, want de app zag er ondanks de technisch goede werking voorheen niet zo overzichtelijk uit. De app ondersteunt nu ook picture-in-picture en zoeken naar programma’s.

Overzichtelijke TV-gids

Allereerst moeten we KNIPPR complimenteren voor het gebruik van een menu met tabbladen onderin. Het uitklapmenu (hamburgermenu in vaktermen) is weg en daarmee voldoet de app een stuk beter aan Apple’s richtlijnen en is navigeren prettiger.

Daarnaast valt de vernieuwde TV-gids op. KNIPPR heeft afscheid genomen van de vreemde weergave met alle zenders onder elkaar en nu een overzicht per zender. Dat is een stuk rustiger en hapert minder. Op de iPhone kun je één zender per keer bekijken, maar op de iPad drie zenders.

knippr voorna 001
Oude app (links) en nieuwe app (rechts) – Klik/tap voor groter.

Picture-in-picture

KNIPPR voegt in de nieuwe app ook picture-in-picture toe. Wanneer je binnen de app navigeert, blijft de zender die je aan het kijken was doorspelen in de hoek van het scherm. Dit werkt zoveel de iPhone als iPad, maar helaas is het niet de native picture-in-picture van iOS. Wanneer je op de iPad van app switcht, stopt het afspelen alsnog.

knippt pip
Picture-in-picture op de iPad – Klik/tap voor groter.

Vooruit spoelen en zoeken

Tot slot nog twee nagelnieuwe functies. Allereerst kun je nu vooruitspoelen in live TV. Als je de zender even op pauze hebt gezet, kun je zo bijvoorbeeld reclame overslaan. Helaas staan niet alle zenders dit toe. Terugspoelen kan tot het begin van een programma en is wel bij alle zenders mogelijk. Deze functionaliteit was al in de Apple TV-app van Knippr aanwezig.

De laatste nieuwe functie is het zoeken naar programma’s. Je kunt maximaal een week vooruit en terug zoeken in het programma-aanbod en programma’s als favoriet markeren. Zo kun je ook pushnotificaties krijgen wanneer je favoriete programma begint. Erg handig.

knippr zoeken alerts 001
Zoeken en reminders – Klik/tap voor groter.

KNIPPR vereist een abonnement van € 9,99 per maand. Hiervoor krijg je 17 zenders en tot 7 dagen uitzending gemist in HD. De eerste maand is de dienst gratis te proberen. Er zijn apps voor iOS, Android en Apple TV. (Lees ook onze complete review → KNIPPR: eerste poging; nog niet af)

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  ajseesink

  Opname mogelijkheid?

 • Profielfoto
  Maikelw

  Opnemen weer ik niet, maar je kunt wel iedere zender terugkijken wat de nood voor opname misschien wat verzacht?

 • Profielfoto
  Frans

  Het oude zenderoverzicht vind ik juist beter. In een beeld alle programma’s die er op dat moment zijn. Met het nieuwe overzicht moet je iedere zender afzonderlijk bekijken om dezelfde informatie te krijgen. Heel onhandig!

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Aardige dienst wel. Goedkoper dan Ziggo.
  Maar echt een cordcutters paradise is het nog niet. De App op de Apple tv is niet vernieuwd. En grootste manco: je moet weten wanneer er een programma op is/was. Het instellen van favorieten is er niet bij!:(

 • Profielfoto
  polansky

  Nee zeker NIET goedkoper dan Ziggo.

  Het basispakket bij Ziggo bestaat uit 70 TV zenders tegenover slechts 17 bij Knipper. Daarna kost iedere zender ongeveer 50 cent per kanaal per maand extra.

  Dus alleen als je héél selectief TV kijkt is het goedkoper. In ieder ander geval en als je de kwalitatief wat betere zenders wil bekijken ben je met Knippr eigenlijk altijd duurder uit.

 • Profielfoto
  A_A

  Daarnaast, op pauze zetten wil of wilde ook niet.
  Dan kon je weer op nieuw beginnen.
  Reclame Skippen ook niet